Магия

ОБСЪЖДАНЕ => СВОБОДНА ЗОНА => Темата е започната от: Sirens в 8 Август 2012 23:09:14, Сряда

Титла: Усещане
Публикувано от: Sirens в 8 Август 2012 23:09:14, Сряда
От доста време имам много странно усещане все. Не мога да опиша причината, но когато ходя из къщи на загасена лампа или по здрачаване имам чувството, че покрай мен има змия , която чака само удобен момент да ме ухапе. зад всякак врата усещам присъствието ѝ . Не мога да си го обясня .... Дайте някой съвет ! sad sad sad
Титла: Усещане
Публикувано от: в 10 Август 2012 10:09:34, Петък
Може би те е страх от змии? Или пък си гледал страшен филм преди да си легнеш? но това ме съмнява...Може би не трябва да се страхуваш от това което усещаш? Никой не знае, а ако не иска да те ухапе тази змия? Опитай се да се успокоиш Разбери точно какво иска. Сигурен ли си,че иска да те ухапе?
Титла: Усещане
Публикувано от: Sirens в 10 Август 2012 17:46:51, Петък
Да сигурен съм че иска да ме ухапе , но не знам защо усещането ми е за черна змия дебнеща ме от ъглите не ме притеснява , но просто е неприятно да усещаш подобно присъствие .... angry
Титла: Усещане
Публикувано от: Mark в 13 Август 2012 14:47:14, Понеделник
Първо - съветът ми е да не следваш непоискани съвети. Така, че ако това, което ти пиша не резонира с теб, не го чувстваш, че е "твое", направо го пренебрегни и търси с твоя дух.
 Моят непоискън съвет към теб е - да започнеш по-често да влизаш в медитация, във връзка със чакрата Звездата на душата, която се намира на около 15 - 20 сантиметра над главата, да се свържеш със своето Аз съм присъствие, да създадеш през тях и през чакровата си система колона от бяла светлина, която да свържеш със Звездата на земята - на около 15 сантиметра под стъпалата ти. В това състояние повикай Виолетовия пламък - пламъкът на седми Космически лъч, чийто чохан е Сен Жермен, когото също можеш да призовеш. Естествената функция на Виолетовия пламък е Трансмутацията, тоест - да трансформира всяка ниско вибрираща енергия във фини вибрации от висшите духовни и ментални планове. По време на медитацията можеш да направиш Утвърждение, че се освобождаваш от всички куки, корди, връзки, налепи и инпланти, андрогинни същества, души-близнаци и всякакви същности от нисшия астрал. Можеш да Утвърдиш конкретно освобождаване от змията, която те следва.
 Всичко това става с Визуализация, Намерение и най-вече - просто трябва да позволиш да се случи.
 Освен това ако не се чувстваш достатъчно сигурна в себе си за това, готов съм да ти съдействам. Мога да те вкарам във водена медитация, мога да балансирам енергетиката на чакровата ти система, да видя и заснема аурата ти и да я освободя от аурични пъпни върви и инпланти.
 Успех!

 Марк
Титла: Усещане
Публикувано от: Sirens в 13 Август 2012 16:36:01, Понеделник
Благодарен съм ти за съвета Марк ще опитам и ще видя какво ще се получи .... само искам да те питам: за този вид медитация има ли някакъв специален ден и определена Фаза на Луната?

 П.С : Моля ви всички, не ми бъркайте пола не съм жена .... Sirens е просто име ( знам , че в превод значи Сирена ) , но просто ми харесва как звучи.... Благодаря ви ! smile
Титла: Усещане
Публикувано от: Mark в 13 Август 2012 17:08:02, Понеделник
Разбира се, че не си жена. Такова беше и моето усещане. Моля да бъда извинен. Написах обръщението си в женски род, тъй като някой преди така се беше обърнал към теб.
 Относно медитацията - Не, няма никакво значение каква е фазата на Луната. Медитацията може да се прави по всяко време, стига да злезеш във връзка с Аз съм присъствието. Всъщност от твоята змия можеш да се избавиш и като просто наситиш многомерната си същност със Светлина. Това става с интеграция на Любов в четирите ти тела - физическо, емоционално, ментално и духовно.
 Всъщност ето един подарък от мен за теб, както и за всички от този готин сайт!
 Една моя медитация в тази насока.

 


 Намасте! И Успех!

 Марк
Титла: Усещане
Публикувано от: Sirens в 13 Август 2012 19:54:13, Понеделник
Благодаря за разбирането .... Ще пробвам тази медитация и предната , която ми препоръча smile
Титла: Усещане
Публикувано от: theshadow в 13 Август 2012 21:21:31, Понеделник
Quote (Mark)
налепи и инпланти, андрогинни същества, души-близнаци и всякакви същности от нисшия астрал


 Наясно ли си коя е Блаватска всъщност?

 Ако си наясно, тогава ще знаеш защо няма низш астрал и нищо от това, което си описал. Ако не знаеш коя е Блаватска, тогава ти е простено, че не знаеш и че между астрал и прочието и халюцинации разлика няма.

 Не препоръчвай вредни за здравето техники.
Титла: Усещане
Публикувано от: theshadow в 13 Август 2012 21:22:10, Понеделник
Sirens, моята позиция съвпада с тази на monn4e_87.

 Като човек, гледал змии у дома си, мога да ти кажа, че змиите никога не нападат без причина и никога не нападат, без да предупредят, че ще нападат и така дават време да се избегне нападението им.

 Змиите са гальовни не по-малко от котките, трябва само да почувстват насреща си приятел.

 Лятото веднъж пътувах с една змия от единия край на града до другия- сменях няколко транспорта, претъпкани с хора. Змията пътува увита около ръката ми и спяща там. Не е притеснявала никого, хората дори не и обръщаха внимание, понеже тя не мърдаше и вероятно я вземаха за змия-менте, ако и да не беше от най-малките.

 Независимо от купищата вибрации и от промяната на въздуха, от нахлуващата в обонянието на змията миризма на много и различни хора, змията не се помръдна от ръката ми и не се трогна от нищо. Ще ти обясня защо- моят самоконтрол е нейният самоконтрол. Моето спокойствие е нейното спокойствие.

 Явно змията е твоето сакрално животно, щом усещанията ти приемат такива изражения. Не е враг. Усещането ти за змия е отражение на нещо в теб. Както писа и monn4e_87, когато имаш такова усещане за змия, трябва да се успокоиш и да се опиташ да разбереш какво иска. Ако ти не си спокоен, змията няма да е спокойна. Трябва да внимаваш, защото ако в теб има стаена агресия, в змията-усещане също ще има стаена агресия. Животното ти на силата е от тези, с които се работи много внимателно и се изисква да си много спокоен и уравновесен, за да може да имаш полза от този вид усещания.
Титла: Усещане
Публикувано от: Sirens в 13 Август 2012 21:57:02, Понеделник
Значи смяташ че това е моето животно на силата ... ?! Защото ако е така преди време сънувах Една змия ,която ми спасяваше живота от други змии... Също така сънувах черна змия спяща на гърдите ми ... това имали някакво значение ? Мислейки , че това е Кондалини аз си писах с Паула Лайт по този въпрос. Тя каза , че това не е кондалини и ми препоръча спокойствие сред природата. Но ти споменаваш животно на силата как да разбера какво иска точно .... ?
Титла: Усещане
Публикувано от: theshadow в 13 Август 2012 22:23:17, Понеделник
Да, животното на силата ти е змия.

 Усещането за змия е свързано със събития от твоя живот. Чрез събитията, чрез нещата, които ти се случват, можеш да тълкуваш смисъла на появата на усещането за змия. Ако имаш напрежение, проблеми, то усещането за змия, настроена хапливо, може да е израз, че трябва да преминеш през проблемите с по-бойна настройка и твърдо. Това е само пример. Не зная по какъв точно повод ти се е появило усещането за змия, а то не е хубаво да се тълкува вън от контекста на повода, предизвикал появата на усещането.
Титла: Усещане
Публикувано от: Sirens в 14 Август 2012 00:46:52, Вторник
Ако това ще помогне за първи път започнах да сънувам змия след като майка ми почина преди 5 години от тогава поне веднъж месечно сънувам тази черна змия? Ако е така както казваш Сянка как мога да се науча да я "контролирам"
Титла: Усещане
Публикувано от: Mark в 14 Август 2012 02:01:02, Вторник
Уважаеми theshadow,
 ...Интересно, мен ли точно питаш дали знам коя е Блаватская...
 Е, аз естествено нямам намерение да се обяснявам и да се впускам в подробности.
 ...Магистър филолог съм. Главен редактор съм на научно списание. Имам два международни сертификата за Мастер Учител от Световната Асоциация "Шамбала", член съм и на Международната Фондация Шамбала, преподавам на хора...
 Едва ли бих бил такъв, какъвто съм и едва ли бих могъл да преподавам езотерика, философия, теософия, епистемиология, гносеология, гностицизъм, когнитивна, позитивна психология, бихейвиоризъм, радиестезия, ченълинг и други ако не знаех коя е Елена Петровна Блаватская.
 За сведение - не само знам коя е Блаватская, но имам и значителен достъп до информация от Извисените Учители Кутхуми и Ел Мория, които тя канализира първа, ако не броим писмото на Лондонското Общество за Психологични изследвания, в което се твърди, че те като пандити и техните предшественици и учители от индийски произход са имали комуникация с тях.
 Това, което твърдиш за астрала е едностранчиво, ограничено и непълно, освен това много дискутабилно и спорно. А ти го заявяваш като от "последна инстанция".
 Трябва да се знае, че това, че някой е написал нещо не означава, че то е истина.
 Освен това оценяваш, категоризираш, съдиш - неща, които не са присъщи на един осъзнат и просветен човек в сегашно време. От изказването ти разбирам, че имаш още много да учиш по Пътя, да имаш много уроци, да взимаш много изпити. Което не е лошо, тъй като в момента, в това кондензирано време, душата може и само в една инкарнация да направи качествени вибрационни скокове, които при други обстоятелства биха отнели еони...
 Моята препоръка е да прочетеш не само Елена Блаватская, но и например семейство Рьорих, Екхарт Толе, Уейн Дайър, Джошуа Дейвид Стоун, Джеймс Ретфийлд, Карлос Кастанеда, Нийл Доналд Уолш, Джанет Маклър, Том Кениан, Едгар Кейси, Джуал Кхул чрез Алис Бейли, Ернст Мулдашев, Авесалом Подводни, Михаел Лайтман, Роуз Вандън Ейндън, Дорийн Върчу, Луиз Хей, Памела Чейз, Ричард Уебстър, Лий Каръл, д-р Х. Лънг, Карин Брандл, Елена Вакуленко и др. и др...Много би ти било полезно да се спреш на Браян Гратън - "Ездачът на белия кон" и най-вече "Махатма 1 и 2 - Аз съм присъствието". Не е зле да се поинтересуваш от Ведите например, като първо изобщо на Земята писмено Слово, разкриващо генезиса и същността на Вселената...
 Но най-вече е меко казано несериозно това, че наричаш "вредни за здравето техники" медитацията, вглъбяването във Висшето Аз, връзката с душата, с Аз съм присъствието, енергията Махатма, която е Аватарът на Синтеза - най-високата вибрация в момента, вкоренена на Земята по време на Хармоничната конвергенция от 16 и 17 август, 1987 г. Да наричаш енергията на Безусловната Любов, както и Седми космически лъч, Виолетовия пламък - "вредни за здравето" е...незряло.
 Освен това не прави лицеприятно впечатление посрещането на нов член на сайта ви с безцеремонност, категоризации и "мерене" - на кой му е по-голям...информационният заряд...Това са неща все от Егото, а с него не бива да се прекалява, особено при първи думи към посетител и нов член на сайта.
 Пожелавам ти Мъдрост и просветление.

 А към Сирен - съветът ми остава - записаната в Youtube медитация дава само позитивни резултати. Виж и тази:
&feature=related

 Махатма, енергията на Безусловната Любов практически не може да има негативно проявление.
 Марк
Титла: Усещане
Публикувано от: theshadow в 14 Август 2012 06:53:12, Вторник
Mark, веднъж ми дойдоха на гости към приятели и хора, които не познавам. Един от тях, като гледаше колко е спокойна една змия в ръцете ми, реши, че може ей така от раз да постигне същото.

 Змията не просто отказа да стои спокойна, а изобщо отказа да му прави компания. Той нямаше нужните специфични умения да се разбере с животното и в краен резултат и не успя да се разбере със змията.

 Мислиш ли, че една титла повече щеше да му помогне или ако се беше записал на членство някъде? Или че аз с тази змия се разбирам, защото имам куп титли в повече от онзи човек и членство някъде, каквото той няма? Или че се разбирам, заради висшето ми образование?

 Всъщност раснах в планината и познавам навиците на змиите (не само техните, но и техните). Това върши по-добра работа от всяка титла, всяко членство и от всяка диплома.

 Така е и с владеенето на магия. Това е умение. То не се удостоверява с титла, диплома за филолог, водене на списание и членство някъде си. Или можеш, или не.

 От всичко, което изписа, не видях да ми пишеш коя е Блаватска всъщност.
Титла: Усещане
Публикувано от: theshadow в 14 Август 2012 08:30:29, Вторник
Sirens, тежкото събитие е отключило да сънуваш змията.

 Елементите на змията са вода и огън.

 Имам материали по въпроса за работа със змия като животно на силата, но са на руски. Ще ги преведа и постна по темата.
Титла: Усещане
Публикувано от: tattul в 14 Август 2012 16:08:26, Вторник
Тука имам много въпроси ...минах подобен етап преди 3-4 години - змийски. Още имам много въпроси за страховете си, сънищата и срещите със разни такива създания. Сега не изпитвам страх от тях, но се проявяват по друг начин в живота ми. ....Въпроса е обаче до колко е истина всичко това. Изпитвах същия страх когато ги видех на живо, гнусно ми беше дори, а подобно присъствие съм изпитвала и аз. Когато ми се изпречеха в краката ги наблюдавах с интерес. Исках да ги пипна и да ги докосна и да разбера толкова ли неприятни същества са всъщност. Сега бих седнала на леглото и бих постояла в тъмното просто да усетя това нещо или присъствие до мен. Опитай се да игнорираш страха, а това дори не е страх. Остани спокоен и се опитай да почувстваш пространството около теб...Аз все още разгадавам какво се случва с мен на определени моменти.
Титла: Усещане
Публикувано от: Sirens в 14 Август 2012 18:00:26, Вторник
Много благодаря за отзивчивостта smile Недей те да спорите излишно и двамата ми давате добри съвети и смятам да се възползвам от тях smile
Титла: Усещане
Публикувано от: theshadow в 14 Август 2012 20:09:52, Вторник
Sirens, понякога в спора се ражда истината. smile Не го мисли. smile Радвам се да науча, че получаваш полезни за теб мнения. smile
Титла: Усещане
Публикувано от: theshadow в 14 Август 2012 20:43:17, Вторник
tattul, змиите са по приятни на усещане при допир от котките. Много хора си мислят, че змиите са мазни или нещо такова, но всъщност те нямат жлези по тялото си, които да ги правят мазни. Най-финият памук изглежда груб на допир, в сравнение със змийската кожа.

 Е, малко са странни, в смисъл нямат стандартните за повечето животни части (примерно нямат лапи, нямат уши- глухи са, нямат и клепачи и не са особено добри и в зрението- при тях са важни допирът, вибрацията, миризмата, някои змии карат на инфрачервени сензори, т.е. усещат какво има наоколо и по топлинното му излъчване), което кара повечето хора да ги недолюбват. Но иначе змиите харесват каквото и всички останали животни- да им е осигурена подходяща за техните нужди околна среда, да са нахранени, да се чувстват на сигурно, да имат приятелска човешка компания, около чиято ръка да се увият и да си подремнат. Както и котките, змиите са своенравни и си запазват правото на лично мнение. Предупреждават, ако нещо не им харесва и ако не бъдат своевременно оставени на мира, хапят.

 Това важи за живущите в домашни условия. Дивите змии не дават току така да бъдат пипани, както и всяко друго диво животно. Само една змия в света хапе без предупреждение и без причина и тя не се среща в България.

 Надявам се това да е помогнало змиите като физически животни да бъдат разбрани по-добре и без страх.

 Заемам се да преведа и текста от руски на български, за змията като животно на силата и ще го постна след малко...
Титла: Усещане
Публикувано от: theshadow в 14 Август 2012 21:04:53, Вторник
Любителски (мой и свободен) превод от руски:

 Змията е абсолютно свещено животно. Тя е символ на мъдрост. Хората, имащи за тотем змия, са мъдри хора. Енергия на змията- тя е вътрешна, силна, тройна енергия, състояща се от три направления, усукани в едно цяло. Човек набира тази енергия в система на плетене, подобна на плетенето на кошница или на сплитането на плитка от коса. В резултат се получава вибрираща вълна от змийска енергия, която се разнася по цялото тяло

 Енергията на змията е силна и овладяването и е основано на концентрацията.

 Пространство: пещери, отломки, добре е да се провеждат занимания въхру мокри камъни, на влажни места и др.

 Змията е студенокръвно същество. Тя, разбира се, може да излезе и да се погрее на слънце, но нейната сила е скрита в сянката.

 Змията е свързана с вътрешния огън.

 Змията, както и Тигърът, не се бои от никого. Тя си лежи на пътя, а ако някой я е настъпил, значи това е негов проблем, а не нейн.

 Змиите са свещени животни и те в никакъв случай не бива да бъдат убивани, тъй като силата, която те концентрират в себе си, е огромна.

 Източник: 12 ТАНЦЕВ СИЛЫ
 Сергей Васильевич Симаков
Титла: Усещане
Публикувано от: tattul в 14 Август 2012 23:59:43, Вторник
theshadow, не че ме дразнят змиите като цяло. Не съм от жените дето подскачат от мишки, хлебарки и змии и разни там знайни и незнайни животинки. На вилата имахме смок 2 метра дълъг. Появи се след като почина дядо ми. Живееше заврян в един ъгъл в натрупани инструменти. Дядо ми баеше на змиите. Когато почина съжалявах, че не предаде това на мен. Винаги съм го искала. Странно ми беше, но е така. Преди време започнах да се страхувам от змиите. Изпитвах ужас, опитвах се да се сетя от къде се е появил. Риех в нета и гледах разни змии. Чудех се как толкова години прекарани в планините и по разни там места не съм виждала нито една или просто не са ми правили впечатление. Сега изпадах в истерия. На няколко пъти се натъквах на тях, с едната бяхме лице в лице. Едва не запокитих дъщеря ми в трънаците, щото беще на половин метър от очите ни.. Красива беше - зелено- синьо, изпълзяваше от една пещера, и се катереше по решетките.. Имах подобни усещания като Сайръс, все едно има нещо такова тъмно и завряно в ъглите. Глупав, не основан страх. После змийския период утихна. И после започнаха други работи. Сънувах разни места, завирах се в тях. Един от сънищата не беше сън, просто легнах и започнах вместо да заспивам да потъвам ...потъвах дълбоко в земята като в пропаст . Беше като процеп и слизах надолу ...после се появиха цветя - бели..на толкова дълбоко в земята няма цветя.... беше влажно и тревисто, красиво и уютно..дори искам да го преживея наново това. После стигнах до едно място . Беше пещера, знаех че ме чакат... и тогава вече нищо не си спомням... а ми липсва.
 За последното ..не ми се говори...знам че си психолог и ще ме пратиш на спешна помощ! biggrin
Титла: Усещане
Публикувано от: Mark в 15 Август 2012 00:20:25, Сряда
Нека уменията, опитът и намерението водят всеки по пътя към най-висше благо.
Титла: Усещане
Публикувано от: theshadow в 15 Август 2012 09:01:57, Сряда
tattul, това, дето дядо ти се е разбирал по такъв именно начин със змиите, обикновено е наследствено. Независимо, че не си се учила от дядо си, ти имаш този потенциал. Би могла сама да се опиташ да доразвиеш умението, ако го искаш, още повече, че самите змии очевидно са търсили контакт с теб. Смок- представител на най-общителните неотровници в България... Явно е искал да продължи да е с теб, както преди това може би с дядо ти...
Титла: Усещане
Публикувано от: tattul в 15 Август 2012 10:54:00, Сряда
theshadow, тия дни ...съм змей...зеленичък люспест...и вместо крака мърдам пилешки крака с еййй такива нокти.. cool
Титла: Усещане
Публикувано от: theshadow в 15 Август 2012 12:44:46, Сряда
Таквоз... Аналогично на цвят... Или?
 
Титла: Усещане
Публикувано от: tattul в 15 Август 2012 15:43:58, Сряда
Почти същото, ако ли не същото, прекрасен цвят, но не пълзя, а си летя..таковата
Титла: Усещане
Публикувано от: theshadow в 15 Август 2012 19:31:41, Сряда
Правилно даваш насока, че змиите и змейовете (или по модерному- драконите) са свързани.
 Сега сериозно, все пак Sirens, не е поставил темата за спам.

 В страните от изтока змията и драконът често са взаимозаменяеми и не правят разлика между тях. В символен план се асоциира с две неща- от една страна с това, че змията е животно, убиващо, а от там със смъртта и унищожението, а от друга страна, тя периодично си сменя кожата и от тук асоциацията е с обновление. Символното съчетание в тотема змия е и добро, и зло, и мъдрост, и сляпа страст, и изцеление, и отрова, и разруха, и прилив на жизнена сила.

 Навиването на кръг на змията се отъждествява със слънчевото начало (от там и елемент- огън). Тотем е, символизиращ изначалната инстинктивна природа. В контекста на космологията, змията е опората на света- символ на цикличността на проявлението и обратното поглъщане на проявеното. От тук и връзката с първичния океан, като първопричина за всичко съществуващо. И втори елемент- вода.

 Змиите и драконите са пазители на храмове, на съкровища, на езотерични познания и на всички лунни божества. Те са владетели на бурите, контролират вода и огън.

 Това е, което се сещам да допълня по темата.
Титла: Усещане
Публикувано от: tattul в 16 Август 2012 22:30:48, Четвъртък
theshadow, с нищо не ми помагаш... cool
Титла: Усещане
Публикувано от: theshadow в 17 Август 2012 06:24:06, Петък
tattul, с какво по-конкретно се очаква да помогна?
Титла: Усещане
Публикувано от: Nyarlathotep в 17 Август 2012 16:33:54, Петък
Извинявам се за лекото отклонение... но подкрепям Шадоу....
 Разни мислят... че дори без талант... можеш да постигнеш същите резултати... като хората с талант...
 В магията за мен такова нещо няма... и в много други насоки също...
 А Марк.. ако следваш учители... и чужди философии.. винаги ще си останеш последовател...
 Като се окичваш с титли... само падаш в очите на хората...
 Поне на мен ми падна в очите... на никой не му пука колко дипломи имаш...
 Чанълинга.. е абсолютна филмарщина... ако това беше нещото с което вкарваш космическата енергия в тялото си... и тнт... познавах 1-2 такива девойки... които са МНОООООГО зле... вярват в много странни неща.. които са абсолютни глупости...
 Аз не знам коя е тая Балватка... и хич и не искам да знам... да претоварвам ума си с толкова много глупости.. с които ти си натоварил своя... за мен е безпредметно..
 Аз дори и Кроули не съм прочел... пък не смятам че съм нещо по-малко от останалите... дори смятам... че мога повече от 90% от самопровъзгласили се за Магове... Адепти... Велики Учители... Учители... Окултисти.. Вълшебници.. Потъровци и Волдеморовци...
 и най-вече от тези които говорят за Великата Истина... Любов... Учение... Тайство.. Занаят... с ГОЛЕМИ букви...
 Защото още щом ги видя тези неща... си личи, че са книжни плъхове...
 Има два типа хора... тези които следват... и тези които водят...
 Аз не следвам... нито водя.. аз съм третият тип...
 Този който се присмива на целият цирк

 Иначе да не е тотален оффтопик...
 Аз също съм почитател на змиите...
 От дълго време обмислям покупката... но нямам точно представа какъв терариум да й взема и прочие...
 бих казал... че змиите са единствените животни към които имам добра търпимост.. заедно с някои птици, влечуги, паяци... и много рядко котки...