Магия

Отворена дискусия => МАГИЯ => Темата е започната от: steisi в 5 Декември 2011 18:50:28, Понеделник

Титла: Психична Атака
Публикувано от: steisi в 5 Декември 2011 18:50:28, Понеделник
Човешката психика представлява много сложна система от най-различни нива. И както знаем, едно от тях е така нареченото съзнание. Именно там се намира така наречения психически цензор. Съзнанието е най-материалната и най-повърхностна част от ума. Мисля, че всеки знае какво представлява то и за това няма да се спирам подробно на него. В магията по-съществена роля играе така нареченото подсъзнание, или по-точно, онази част на ума която командва инстинктите ни. В тази част ще ви запозная с някой елементарни основи в психологията необходими за по- нататъшното ви усъвършенстване като магьосник. Първо чрез психологичните методи можем да извлечем необходимата информация за човекa, за когото се интересуваме; например да разберем слабите му места, страховете му, какво обича, какво мрази и т.н. Хакерите също използват този метод за събиране на информация. При тях той се нарича SoncEng – социално инженерство. Ето и в какво най-общо се изразява той:

 Първо, събиране на информация за обекта от ваши общи познати и/или приятели, но не бива да прекалявате с въпросите, опитайте се да прехвърлите темата на разговора уж нехайно към човека за когото се интересувате, ако не стане, пробвайте пак след ден- два, но не прекалявайте, за да не бъдете подозрителен, а ако прехвърлите темата към обекта, опитайте се да извлечете важната за вас информация от контекста на разговора, а не с директни въпроси. Стремете се разговора по тази тема да не е прекалено дълъг.

 Второ, можете да извлечете информация от самия обект. Престорете се на негов приятел, ако го познавате (но така че това да не буди подозрение у него). А ако не го познавате лично, опитайте се да накарате някой общ ваш познат да ви запознае. При разговорите с него отново опитайте споменатото по- горе, насочвайте разговора към важните за вас теми.

 Трето, за да събудите по-голямо доверие у човека, с когото говорите, ето и някой тънкости на подсъзнанието, с които можете да си послужите. Застанете на подходящо разстояние до човека; нито твърде близо, нито твърде далеч. Бъдете на едно ниво с него (ако той е седнал е добре и вие да седите. Нека той ви вижда в цял ръст и да няма преграда между вас. Застанете в “отворена” поза подобна на неговата и се опитвайте да го наподобите по време на целия разговор, но в никакъв случай не затваряйте позата си. (Това разбира е не означава да копирате всяко негово движение.) Изслушвайте го без да го прекъсвате, Задавайте му въпроси (но не прекалено много) – те ще му послужат за обратна връзка, ще разбере че вие го разбирате и го изслушвате и ще ви почувства по-близък. Ако човека е преживял някакво голямо нещастие, насочете разговора натам бъдете търпеливи. Не бързайте да насочите разговора от веднъж към нещастието, преживяно от обекта. Ако не стане от първата среща опитайте отново, когато се видите; в никакъв случай не нахалствайте. Избягвайте да давате съвети, нека обекта сам стигне до решение на проблемите си, но тези решения да бъдат манипулирани от вас. Например, насочете разговора към това което искате да му хрумне. Ако обекта страда от тежка депресия и е в трудно положение, а вие му помогнете да подобри привидно състоянието си и имате постоянен контакт с него, той може да развие зависимост от вас и тогава ще му действате като наркотик, но за това трябва да сте доста добър в манипулациите.

 Четвърто, не допускайте проблемите на обекта да станат ваши, не проявявайте съчувствие и симпатия, не се натоварвайте прекалено много; това ще ви изтощи.

 Пето, най- добре е по време на разговор да се съсредоточите директно върху същността на човека. За тази цел трябва да сте се научили да боравите директно с енергия. Т.Е. без никакви ритуали и т.н. Просто вникнете в него. Фокусирайте се върху астралното му тяло, аурата му или какъвто там род енергия ви е по- удобен и леко я трансформирайте. По никакъв начин не трябва да личи, че се занимавате с това. Ако сте достатъчно напреднал в боравенето с “директна енергия” и поддържате разговора, така че да отклонявате добре вниманието му и обекта да ви чувства “инстинктивно близък” по някакъв начин, жертвата ви, дори и да е опитен окултист, няма да може да ви усети, че му въздействате. ( Общо взето както с директния енергиен вампиризъм)

 Шесто, преди срещата ви може да подсилите ефекта с някой обсебващ ритуал, или носете амулет предназначен специално за целта. Но внимавайте, защото това е “нож с две остриета” ако човека отсреща е “опитен” може лесно да ви усети.

 ПС: А и в никакъв случай не му пращайте сервитор освен ако не сте прекалено сигурен.
Титла: Психична Атака
Публикувано от: nelrn в 27 Ноември 2015 10:26:09, Петък
някой опитвал ли е това.
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 27 Ноември 2015 16:30:43, Петък
Сега като го зачетох... Върху мен са го опитвали. И почти успяха, но само почти...
Титла: Психична Атака
Публикувано от: listentothewild в 27 Ноември 2015 16:37:15, Петък
Ми и аз сега като се зачетох... не знам. Аз винаги първоначално се опитвам да опозная човека, да усетя дали мога да му имам доверие или не. Но аз го правя с цел да създам приятелство или пък добър познат. Пък и забелязала съм, умея да създавам доверие - някак си съм точния човек, някой да ми сподели дълго таене мъка или знам ли... Така създадох едно хубаво приятелство! Но нима това е "психична атака" и всъщност трябва ли да се пазя, ако някой предприема подобни действия към мен самата?
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 27 Ноември 2015 16:46:01, Петък
Quote listentothewild ()
Но нима това е "психична атака"

listentothewild, в първият пост този подход го дават за печелене на доверие преди атаката. Т.е. това е най-бързият път за печеленето на нечие доверие, но без четвърта точка. Там казват:

Quote steisi ()
Четвърто, не допускайте проблемите на обекта да станат ваши, не проявявайте съчувствие и симпатия, не се натоварвайте прекалено много; това ще ви изтощи.

От там насетне зависи от морала на човека как ще постъпи с гласуваното доверие. Дали ще създаде приятелство или ще разруши живот.
Преди време ме атакуваха така... И докато ставаше въпрос за "Ама за какво са приятелите като не можеш да им поплачеш на рамото?!" и бях подканяна да си казвам още и още от болката и проблемите изведнъж всичко споделено се обърна срещу мен и стана "Тя ни натрапва чувствата и отношенията си"...
Имаше и енергийни атаки, но тях лесно ги отбих. biggrin По-трудно се справих с нараненото си его, че съм се доверила. Но пък си научих урока. wink
Титла: Психична Атака
Публикувано от: listentothewild в 27 Ноември 2015 16:59:08, Петък
Ми предлагам тогава да дадем идеи как да различаваме "психичната атака", а също и действия, с които да я предотвратим?
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 27 Ноември 2015 17:04:44, Петък
listentothewild, даваш трудна задача... Аз още се уча да различавам истинските хора от лицемерите, защото това е на първо място. Да се научиш да не допускаш близо враговете си когато са в очви кожи. От там насетне е по-лесно, но...
Сянка, помагай!
Титла: Психична Атака
Публикувано от: listentothewild в 27 Ноември 2015 17:35:01, Петък
Точно! 
Идеята ми беше да подкрепим с примери или кой с каквото може да помогне, та да станем по-наблюдателни и да си бъдем в полза едни други. 
При мен е на усещания - в определени случаи чувствам, че човекът отсреща е с нечисти намерения, ама в други ми се губи. Факт е, че всеки вероятно е преминал през подобни ситуации, та... така. Май ще се получи добра дискусия. smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 27 Ноември 2015 17:41:37, Петък
Quote listentothewild ()
При мен е на усещания - в определени случаи чувствам, че човекът отсреща е с нечисти намерения, ама в други ми се губи.
И аз усещам... И тогава усещах. Просто... Реших, че съм мнителна и се филмирам, та сглупих и се доверих... Извод: Никога да не се съмнявам в усещанията си!
Титла: Психична Атака
Публикувано от: listentothewild в 27 Ноември 2015 18:06:26, Петък
До този извод вече стигнах и аз!  smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: theshadow в 27 Ноември 2015 18:13:22, Петък
На мен също се е случвало...

Иска ми се да имаше начин по-отрано да се засекат такива хора, правещи се на псевдоприятели, за да се предотвратят психичните им атаки и всичко, което могат да натворят, злоупотребявайки с доверието, още в зародиш... Но обикновено не се случва така... Чак после се научава, че някой се прави на псевдоприятел... Че изслушват и се държат с другите, както е писал Кастанеда в "Огънят отвътре" - в стил-

""....И не само щедър, той беше и изключително обаятелен човек. Той винаги се интересуваше дълбоко и искрено от хората около себе си. Беше любезен и открит човек и даваше всичко, което има, на всеки, който се нуждае от него, или на всеки, който се е случило да хареса. И той на свой ред бе обичан от всички, защото бидейки майстор прикривач, той им предаваше истинските си чувства: не даваше пукната пара за който и да е от тях....""

Но с тази разлика, че при Кастанеда това отношение към околните е произтичало от факта, че Кастанеда е имал две смъртоносни заболявания (едното накрая го е убило- факт е, че Кастанеда умира от рак) и той е изпитвал нужда да скара себе си със света и света със себе си, защото така смъртта му ще е по-лека... Друго е да знаеш, че ще умреш и никой не скърби за теб, а ти не скърбиш за никой- така смъртта идва по-лека... Такъв му бил изборът на Кастанеда в условията на постоянното очакване кога дали едната, дали другата му смъртоносни болести ще го вкарат в гроба, а само напредъкът на медицината е бил единственото, което го е деляло от смъртта за достатъчно дълго време...

На мен умът ми не побира как здрави, прави хора решават, че нямат нужда от приятели, че не трябва да дават пукната пара за никой... Че трябва да бъдат псевдоприятели... Това са хора, които не умеят да имат приятели... Не искат да имат приятели... Често опитват да блеснат, но не със собствени заслуги, а чрез очернянето на хората, на които са се правили на приятели... Ако са се задържали някакви хора около такъв неспособен на приятелство непукист- то те осъзнават в един момент във времето, че непукистът пукната пара не дават за никой...

По-скоро въпросът е какво се прави, след като на подобни манипулатори-непукисти им проличи- защото винаги им проличава- кога по-рано, кога по-късно...

И двата варианта- и мълчанието, и отстояването на принципите- са правилни реакции в такива ситуации... Но някои хора ги бива да отрязват  псевдоприятелите си с мълчание, а други - с принципи... Аз съм от вторите...

В нета попаднах на един блог, който се казва anesway... Много силен текст, подтикващ към осмисляне на лични принципи, е написан от блогърката, който поствам тук като повод за размисъл...

""Бях забелязала, че в контактите с хората преднина имат тези, които знаят как да манипулират общественото мнение, които говорят с полуистини и изкусно си служат с лъжата, които могат най-добре да експлоатират хорското милосърдие и които умеят чрез хитрост да се облагодетелствуват, които са в състояние от всяка ситуация да извлекат дивиденти.

Разбирах, че „доброто” боравене със словото е най-голямото оръжие в нашето съвремие. Някога са се водили гладиаторски битки с оръжие. Сега се разиграва същият екшън, но словесно. „Добрият” оратор не проявява и капчица милосърдие към опонента си и често води борбата до неговото пълно унищожение. Той може да изкара черното бяло, а бялото – черно и всички присъстващи да му повярват и да го приветстват.

По този начин той натрупва голям капитал от уважение и респект на другите към личността му, който по-късно би могъл да използва за постигането на най-различни цели. Истината е, че някои слушатели долавят манипулативността в изказването, но това не намалява спечеленото от оратора.

Понякога си мислех, че е важно да си убедителен в словото си, а това каква част от казаното е вярна и каква - грешна, няма съществено значение за възприемането му от слушателите.

В света е така, така е в нашия - материалния живот. Но дали е същото и в духовния?""
Титла: Психична Атака
Публикувано от: listentothewild в 27 Ноември 2015 18:22:26, Петък
Ми не знам дали съм лоша, ама не искам да оставям разни псевдоприятели ей така просто. И да оставя настрана факта, че на мен са ми ударили ножа в гърба, то какъв морал ще имам аз, ако ги оставя да си играят и с други хора (също като мен). На такива хора по някакъв начин трябва да им се покаже, че не е хубаво. Та, нали затова си има и кръговрат на живота, и се връща, ама... някои и от там не вземат пример, а напротив, продължават със същата скорост, че и по-силна. 
И добре, нека приемем, че сме попадали под подобно въздействие, били сме омаяни от псевдоприятел. Какво правим след това? Какви принципи градим и как се измъкваме от ситуацията, спасявайки себе си и примерно някой подведен близък?
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 27 Ноември 2015 18:23:55, Петък
Сянка, текста наистина много силен... И като се замисля живеем в манипулативно време. Виж само заглавията на книгите "Манипулирайте, но правилно" и други от сорта... Повечето книги с психологична насоченост ни учат как да манипулираме другите и много малко от тях ни учат как да обичаме и да сме искрени... Затова и често търсейки приятелство попадаме под влиянието на поредния манипулатор който ни подава ръка или се пише за наш приятел, но не от добро сърце, а с някаква скрита цел...
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 27 Ноември 2015 18:34:24, Петък
Quote listentothewild ()
Какво правим след това? Какви принципи градим и как се измъкваме от ситуацията, спасявайки себе си и примерно някой подведен близък?
Всеки път е различно, listentothewild. Аз действам на усещане.
Първо питам в прав текст ЗАЩО? Ако не ми отговорят намирам начин да отвърна на удара. И пак зависи от противника. мога да отвърна открито, а мога да отвърна със същата монета. Ако имам добро основание и аз мога да бъда лицемер...
Титла: Психична Атака
Публикувано от: theshadow в 27 Ноември 2015 18:58:30, Петък
listentothewild, можеш да кажеш какво се е случило с цел да предпазиш други от същата участ... Но надали ще помогне... За съжаление блогърката е права в тази част-

""Той може да изкара черното бяло, а бялото – черно и всички присъстващи да му повярват и да го приветстват.

По този начин той натрупва голям капитал от уважение и респект на другите към личността му, който по-късно би могъл да използва за постигането на най-различни цели. Истината е, че някои слушатели долавят манипулативността в изказването, но това не намалява спечеленото от оратора.""

Причината е, че хората около манипулатора често в опита си да намерят логично обяснение за ставащи простотии, решават, че сигурно вина за случая има не само манипулатора, а и пострадалият от манипулациите... Особено, ако манипулаторът се държи обаятелно... Околните просто не могат да повярват- "как така такъв обаятелен човек по без друг да му е крив, ще седне да твори интриги срещу някого, та значи вина има и лицето Х, че иначе не виждам логика."

Нещо повече... Манипулаторът може да извърти опитите ти да обясниш какво става и какво ти е причинил до степен като почнеш да казваш истината и манипулаторът да се разпищи на умряло и да изкара, че ти го нападаш с лъжи, че манипулаторът е жертвата... И след това да използва поведението на жертва, за да трупа симпатии към себе си от околните... 

И от тук насетне, иди обяснявай, че сестра ти не е на Околовръстното... Ще излезеш в очите на околните, че ти си кривата, нападателната, че си и лъжкиня, дето само се заяжда с горкия кротък тих обаятелен света вода ненапита манипулатор...

Повечето манипулатори умеят да предизвикват съжаление към себе си по тази линия, когато някой, който са предали с поведението си, се опита да обясни какво се е случило в действителност... Затова и не ти препоръчвам да опитваш да предупреждаваш който и да било... По-скоро ще постигнеш обратния ефект- ще излезеш лошата в неговите очи, понеже го предупреждаваш... 

Единственото противодействие е, както писах- или да ги отрежеш с мълчание, или да ги отрежеш, като демонстрираш принципи... 

Цеци_Вихронрав, за съжаление е така... Няма книга - "Как да бъда добър приятел", но за сметка на това е пълно с книги, които показват как да се манипулират другите...
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 27 Ноември 2015 19:08:11, Петък
Quote theshadow ()
Няма книга - "Как да бъда добър приятел"
Няма такава написана от психолог... Но иначе...
Ерих Кестнер "Хвърчащата класна стая"
Астрид Линдгрен "Пипи Дългото Чорапче"
Михаел Енде "Момо или Странната история за времекрадците и за детето, което върна на хората откраднатото време"
Аркадий Гайдар "Тимур и неговата команда"
Карл Май "Винету" цялата поредица...
И това само на първо четене... Има толкова книги които ни учат как да бъдем приятели... Истински, верни приятели... Само дето нито една не е написана от психолог.
Сянка замисли се... Искаш ли да напишеш книга "Как да бъдем добри приятели?" Ние ще ти помагаме. smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: theshadow в 27 Ноември 2015 19:27:47, Петък
Цеци_Вихронрав, това е трудоемка задача, а аз не разполагам в момента с толкова много време... Все пак идеята е хубава... Ако във форума има други желаещи за писане на такава книга- оставям на тях да се заемат...  smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 27 Ноември 2015 19:31:23, Петък
Quote theshadow ()
Ако във форума има други желаещи за писане на такава книга- оставям на тях да се заемат... smile
Измъкна се... biggrin
Вярно, че такава една книга би отнела много време. Да си добър приятел не е само да си честен и коректен в отношенията си, но и да  можеш да разбираш, да приемаш и още много неща...
Титла: Психична Атака
Публикувано от: listentothewild в 27 Ноември 2015 19:33:51, Петък
На мен пък ми хрумна близка идея. Да си съставим редакционна колегия (от всички, които искат да се включат) и да си направим сборно издание, като всеки може да напише една, две или колкото сърце му дават глави. Но, Сянка, ако нямаш достатъчно време да се включиш (макар че мисля ще ни подкрепиш в едно такова начинание), то поне ще помагаш, нали?  smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: theshadow в 27 Ноември 2015 20:04:42, Петък
listentothewild, ще помагам...  smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: listentothewild в 27 Ноември 2015 20:06:14, Петък
Ми, хайде да създадем нова тема и който има желание да се включи. Ей, това си ми прилича малко и на практика?  happy
Титла: Психична Атака
Публикувано от: theshadow в 27 Ноември 2015 20:07:41, Петък
listentothewild, то има стара тема... Цеци да помага къде беше... Ако не, в свободната зона една нова тема и готово...  smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 27 Ноември 2015 20:10:47, Петък
Ето ТУК. Само трябва всичко да се изчете, да се пренапише и... Много работа... wacko
Титла: Психична Атака
Публикувано от: nelrn в 27 Ноември 2015 20:20:32, Петък
гадно е, ако върху теб някой пробва с манипулация да те предаде като приятел. не съм си го представял от тази страна. аз не искам да си предавам приятелите. ако искам само някой да се съгласи с мен без да вредя мога ли да използвам манипулация? и каква?
Титла: Психична Атака
Публикувано от: listentothewild в 27 Ноември 2015 20:25:06, Петък
Да си изкажа скромното мнение.. Според мен манипулация за добро сякаш няма, освен може би моментите, в които да измъкнеш някой от лош път или знам ли, нещо такова. Ама и там ще има други варианти. И по-скоро познаването на манипулацията да ни спасява в определени случаи да не попадаме под действието и (когато успеем да я видим).
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 27 Ноември 2015 20:27:15, Петък
Quote nelrn ()
ако искам само някой да се съгласи с мен без да вредя мога ли да използвам манипулация? и каква?
Ако искаш някой да се съгласи с теб... Аз бих ползвала доводи и доказателства, че съм права.
Иначе книгата "Манипулирайте но правилно" е добра в това отношение.
А и... Колкото и да сме честни и коректни ние манипулираме макар и за дребни неща и безобидно близките си... Манипулацията сама по себе си не е нещо лошо, стига да не злоупотребяваме. smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: nelrn в 27 Ноември 2015 20:34:51, Петък
ами човекът пуши трева. иска да опита и по-тежки работи. не отбира от доказателства. няма ли за такива някаква манипулация?
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 27 Ноември 2015 20:36:08, Петък
Quote listentothewild ()
Според мен манипулация за добро сякаш няма
Я си помисли пак... Сещам се за две хлапета (мънички на по 2 и 3 години) дето правят муцунки и се четкат насреща ми с хиляди обещания да слушат, само за да им направя палачинки. biggrin Това лоша манипулация ли е?
И не, че си изпълняваха обещанието... Това със слушането никога не им се получаваше. wink
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 27 Ноември 2015 20:44:30, Петък
nelrn, за това не мога да ти помогна. Сянка е психолога, той да каже...
Титла: Психична Атака
Публикувано от: theshadow в 27 Ноември 2015 20:49:31, Петък
nelrn, няма да стане с манипулация.... Щом е такъв случаят, тогава е необходима помощ от специалисти... Наркотиците са сериозно нещо.... Лесно се затъва в тях, но веднъж затъне ли се, после изходът е много труден и без намесата на специалисти обикновено не се получава....
Титла: Психична Атака
Публикувано от: nelrn в 27 Ноември 2015 20:51:30, Петък
разбрах.
Титла: Психична Атака
Публикувано от: posleden в 27 Ноември 2015 23:11:30, Петък
Познавах  човек, който много лесно влизаше в душите на хората. Попитах го как го прави, "не нося броня" - отговори ми той. Само това ли - попитах  аз. Има и още нещо, когато прекрачваш нечий праг, казвай в ума си "тук съм за да дам"- беше отговорът.  smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 27 Ноември 2015 23:16:39, Петък
Последен, този човек не е злоупотребявал с влизането си в нечия душа. Той е давал... Аз си имам двама такива които ми влизат в душата и не злоупотребяват. Те също ме допускат в своите души и аз не злоупотребявам.  Това е Любов във най-чист вид. smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: posleden в 27 Ноември 2015 23:29:49, Петък
smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: theshadow в 28 Ноември 2015 08:22:41, Събота
Quote posleden ()
Познавах  човек, който много лесно влизаше в душите на хората. Попитах го как го прави, "не нося броня" - отговори ми той. Само това ли - попитах  аз. Има и още нещо, когато прекрачваш нечий праг, казвай в ума си "тук съм за да дам"- беше отговорът. 

Така и трябва да бъде...  smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Neshama в 29 Юли 2016 21:02:53, Петък
Интересна тема smile Понякога човек може да остане много изненадан кой е
манипулаторът и кой е жертвата. Сигурно всеки от вас може да се даде примери.
За мен обаче това са малко относителни понятия. При сблъсък всеки гледа от собствената си
камбанария. Да вземем за пример Левски - за нашия народ той е герой, за османската
империя е бил терорист и мародер smile Та и с манипулаторите и жертвите така.
Титла: Психична Атака
Публикувано от: theshadow в 29 Юли 2016 22:32:26, Петък
Neshama, зависи кой е гледащият от собствената си камбанария като ниво на интелект... Ако някой ама много държи от собствената му камбанария да не отчита цяла поредица от факти... Тогава Левски ще е терорист... Може и турското робство да е било едно приятелско присъствие, докато примерно са били избивани да речем батачаните... Въпрос на интелект, обезпечаващ или не умението да се борави с факти... Никой българин, можещ да мисли, при мисълта за баташкото клане, няма да се съгласи с т.нар. турско присъствие... Но за това се иска умение за боравене с факти... Аналогично за Левски... Знаейки фактите, изводът на тяхна база е, че няма как да е терорист...

Затова и едно от основните средства на манипулаторите е... ЛЪЖАТА...  И примерно... Турците лъжат за Левски и готово- враг N1… Ако мине номера, манипулаторът се урежда с кукла на конци, която подскача накъдето и дръпнат конците...
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Neshama в 29 Юли 2016 22:44:55, Петък
Напълно съм съгласна smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 29 Юли 2016 23:09:51, Петък
Ей, ама тая тема за Левски и така нареченото турско присъствие ми е болна.
Не съм силна по история, но...
Значи нахълтват ми турците в държавата без да сме ги канили и да сме ги искали, вземат ни кръвен данък, изнасилват жени и девойки и това било присъствие?!? И после Левски терорист???
Ако някой повярва на глупостите за присъствието и "терориста" Левски или не е българин или е пълен идиот!
Дайте да си говорим за психична атака и манипулации без да се дават примери с Левски, А?!
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Neshama в 30 Юли 2016 00:21:52, Събота
Цеци, просто за това се сетих като пример :)
Да, банално е малко. Аз съм силна по история и не е мястото тук, но
следващият, който говори за присъствие, ще отнесе шутове biggrin

Quote posleden ()
"тук съм за да дам

Да де, но ако другият не е разбрал правилно целта на влизащия?
Или пък не иска това, дето оня ще му дава?
Титла: Психична Атака
Публикувано от: posleden в 31 Юли 2016 10:31:44, Неделя
Влизаш, ако те поканят, после казваш за какво си дошъл. Когато си тръгнеш, не трябва да си нарушил баланса. smile Защото и ти вече си в него. smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: posleden в 31 Юли 2016 10:42:22, Неделя
По отношение на атаките, от какъвто и род да са те, бих казал че е добре да се познава обекта на атака. Понякога загубите са невъзстановими в рамките на една сесия. smile
Титла: Психична Атака
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 31 Юли 2016 11:22:18, Неделя
При атака винаги има загуба и за атакувания и за атакуващия. Затова е добре да не се стига до атаки, освен ако е неизбежно.
Титла: Re: Психична Атака
Публикувано от: kiril в 8 Юли 2020 11:56:26, Сряда
..... По-трудно се справих с нараненото си его, че съм се доверила. Но пък си научих урока. ...


Нараненото его може да е също резултат от успешна атака. Особено ако дълго време се задържа определена емоция и определена мисъл
Титла: Re: Психична Атака
Публикувано от: Jadis в 8 Юли 2020 15:49:42, Сряда
Разбирах, че „доброто” боравене със словото е най-голямото оръжие в нашето съвремие. Някога са се водили гладиаторски битки с оръжие. Сега се разиграва същият екшън, но словесно. „Добрият” оратор не проявява и капчица милосърдие към опонента си и често води борбата до неговото пълно унищожение. Той може да изкара черното бяло, а бялото – черно и всички присъстващи да му повярват и да го приветстват.

По този начин той натрупва голям капитал от уважение и респект на другите към личността му, който по-късно би могъл да използва за постигането на най-различни цели. Истината е, че някои слушатели долавят манипулативността в изказването, но това не намалява спечеленото от оратора.

Понякога си мислех, че е важно да си убедителен в словото си, а това каква част от казаното е вярна и каква - грешна, няма съществено значение за възприемането му от слушателите.

В света е така, така е в нашия - материалния живот. Но дали е същото и в духовния?""


Това е толкова вярно и толкова истинско, че не ми стигат думи да добавя каквото и да било. Имах една такава бивша колежка, която в никакъв случай не беше перфектна или безгрешна в работата си, но много умело използваше "правилните думи" да припише грешките върху друг, да хвърли вината върху друг, дори и ей така тихомълком да прехвърли нейната работа, която не ѝ допадаше да я върши друг. Някак много ѝ се удаваше. Освен това клепаше хората пред началниците, но го правеше някак фино, не директно да отиде и каже "Х. оплеска нещата". Патила съм си много от нея, до момента, в който не започнах да я контрирам и да ѝ връщам топката. Когато ѝ казах "по вътрешен усет" някои неща и я държах на достатъчно голямо разстояние и физическо, и енергийно, тя се приземи и спря да ме атакува.

В интерес на истината вече много внимателно избирам хората, с които да контактувам и да допускам до себе си. Патила съм си много от злобари и завистливци. Относно разпитването, защото има едни такива любопитни човечета, които аз усещам, че са неискрени и тях много обичам да "пързалям", заливайки ги с невярна информация за себе си. Има един определен тип физиономии /чисто физически/, не знам как да го обясня, но като ги видя и не искам да имам нищо общо с тях. Хора, които ме отблъскват от пръв поглед, защото знам, че са неискрени, гадни и манипулиращи.

 

Титла: Re: Психична Атака
Публикувано от: Astaroth в 8 Юли 2020 16:39:04, Сряда
В интерес на истината вече много внимателно избирам хората, с които да контактувам и да допускам до себе си. Патила съм си много от злобари и завистливци. Относно разпитването, защото има едни такива любопитни човечета, които аз усещам, че са неискрени и тях много обичам да "пързалям", заливайки ги с невярна информация за себе си.

Изграждане на недосегаемост се нарича това. И в тази "схватка" винаги ще спечели по-добрия "манипулатор". Обикновено такива хора, повечето са неосъзнати за способностите си какво точно правят и какво реално причиняват на човека отсреща, заслепени от крайния резултат, се превръщат в неспособни изобщо някога да спрат. След преминаването на определена граница просто е невъзможно... От което следва, че можеш да си навлечеш още по-големи неприятности. Такива хора винаги държат и се стремят последния удар да е техен.

Най-добрата защита е да няма защита и да се действа на момента, без индикация. Момента на изненадата обърква противника и дава прозорец да се махнеш от дразнителя ако е по-силен от теб или да го довършиш с твоята атака, ако е по-слаб.
Титла: Re: Психична Атака
Публикувано от: Jadis в 8 Юли 2020 17:33:42, Сряда
Най-добрата защита е да няма защита и да се действа на момента, без индикация. Момента на изненадата обърква противника и дава прозорец да се махнеш от дразнителя ако е по-силен от теб или да го довършиш с твоята атака, ако е по-слаб.

А в тази липса на защита включва ли се допускането на някого до теб? Има много резон в думите ти, не съм го поглеждала от тази му страна. Дори се и сещам за такова поведение на човек, който е супер дружелюбен, отворен, весел, но някак успява да те постави на мястото, ако решиш да го докоснеш. Както аз казвам - плъзгав.
Титла: Re: Психична Атака
Публикувано от: Astaroth в 8 Юли 2020 17:53:32, Сряда
А в тази липса на защита включва ли се допускането на някого до теб?

Това е основата без която не може. Но допускане не означава сляпо доверие.
Титла: Re: Психична Атака
Публикувано от: Libra777 в 8 Юли 2020 19:26:07, Сряда
Дори се и сещам за такова поведение на човек, който е супер дружелюбен, отворен, весел, но някак успява да те постави на мястото, ако решиш да го докоснеш. Както аз казвам - плъзгав.

Майсторите в бойните изкуства казват, че трябва да бъдеш мек отвън, но корав отвътре. Само тогава си непобедим... Разбира се, всеки принцип в доджото е реално прложим и в живота :)
Титла: Re: Психична Атака
Публикувано от: posleden в 8 Юли 2020 20:17:01, Сряда
Трябва да си като водата, Либра.
🙂
Титла: Re: Психична Атака
Публикувано от: Libra777 в 8 Юли 2020 20:24:54, Сряда
Трябва, трябва. А напоследък съм толкова огън, че... Чак пожар. [umnik]
Титла: Re: Психична Атака
Публикувано от: posleden в 8 Юли 2020 22:43:08, Сряда
Прегръщай дъбови дървета!
 Стой под струите на водопад!
 Попий в земя,
кога е прясно разорана!
 И огънят...
 ще намалее, керко.
Титла: Re: Психична Атака
Публикувано от: Jadis в 9 Юли 2020 16:33:06, Четвъртък
А в тази липса на защита включва ли се допускането на някого до теб?

Това е основата без която не може. Но допускане не означава сляпо доверие.


С годините ставам все по-голям интроверт с изразена чувствителност към хорските енергии. Това ме напряга неимуверно и предпочитам да не контактувам и да се държа дръпнато, отколкото да се впускам в нови контакти. Ето например, случка от тази сутрин в кварталната бакалия - продавачката е такава една разговорлива, но без усет кога да спре и започва да фамилиарничи с мен, което мен ме дразни. Наложи се да съм по-остра, за да я отбия.
И не винаги сляпото доверие е причина за несгоди, защото допускаш някого, но един момент той се обръща срещу теб и започва да хапе. Много такива случки имам и не е, защото съм се предоверила, явно има нещо в мен, което провокира отсрещната страна да се държи така. Към момента съм намерила лекът и той е по-малко контакти и капсулиране, защото не мога да рискувам емоционалното си състояние, само заради неспособността ми да се справям с отношенията. Имам работа върху себе си и докато на се усетя, че съм готова и нищо не ме докосва, тогава мога да си покажа носът навън, както се казва. 
Титла: Re: Психична Атака
Публикувано от: Astaroth в 9 Юли 2020 17:53:40, Четвъртък
С годините ставам все по-голям интроверт с изразена чувствителност към хорските енергии. Това ме напряга неимуверно и предпочитам да не контактувам и да се държа дръпнато, отколкото да се впускам в нови контакти. Ето например, случка от тази сутрин в кварталната бакалия - продавачката е такава една разговорлива, но без усет кога да спре и започва да фамилиарничи с мен, което мен ме дразни. Наложи се да съм по-остра, за да я отбия.
И не винаги сляпото доверие е причина за несгоди, защото допускаш някого, но един момент той се обръща срещу теб и започва да хапе. Много такива случки имам и не е, защото съм се предоверила, явно има нещо в мен, което провокира отсрещната страна да се държи така. Към момента съм намерила лекът и той е по-малко контакти и капсулиране, защото не мога да рискувам емоционалното си състояние, само заради неспособността ми да се справям с отношенията. Имам работа върху себе си и докато на се усетя, че съм готова и нищо не ме докосва, тогава мога да си покажа носът навън, както се казва. 

Toва ще работи до един момент, Jadis, защото пълното отцепване от социума е вредно за индивида поради ред причини, често такива, каквито рефлектират и на материално ниво, не само душевно. Хората не са устроени да бъдат сами, неслучайно преди много години едно от най-суровите наказания е било заточението. Казвам ти това от позицията на човек, който в момента има точно 1 приятел с когото контактувам, в смисъл буквално е точно един този, който съм допуснал и знае истини за мен. Дори от семейството ми ме делят хиляди километри, въпреки че се случва да седим на една маса.
 
Права си, хората се променят... Понякога към по-добро, по-често към по-лошо... Времената са такива може би, не зная. Но определено ако човек поспре за момент и се огледа, няма как да не забележи как по хиляди канали около нас непрестанно витаят злоба, завист и още купища такива от негативния спектър...

Истината е в баланса... Това е най-висшият закон на природата, всичко в нея съществува благодарение на баланс между определени сили. Остави чуждите кораби да акустират в залива на твоя океан, не знаеш какво носят преди да са се доближили. Ако са вражески - разучи внимателно, извлечи ползата и потопи кораба. Недей да изхвърляш нищо с лека ръка. Магьосниците са уникални същества -  един от отличителните им знаци е умението да преобразуват едно нещо в друго.
Титла: Re: Психична Атака
Публикувано от: Jadis в 9 Юли 2020 17:59:21, Четвъртък
Astaroth, благодаря за окуражителните думи!  :) Титла: Re: Психична Атака
Публикувано от: Astaroth в 9 Юли 2020 18:07:15, Четвъртък
Тъй де, нали за това е този форум  ;;)
Титла: Re: Психична Атака
Публикувано от: feniks75 в 8 Ноември 2020 15:35:32, Неделя
Това съм го изпитал на собственият си гръб.Започнах нова работа на отговорен пост.Имах колежка ,която беше в друг отдел .Тя беше направила така,че да напусне моят предшественик.Тя беше жив   паразит.Нищо не знаеше ,нищо не разбираше,но пък беше близка до шефът.Цялата й рода беше във фирмата брат ,майка,братовчед,баща,племеник,кумове.Та усещах ,как знае всичко за мен как рабатя,къде обядвам,кога  идвам и кога си тръгвах.Често идваше на обяд и ми предлагаше помощ  за това или онова.Тя беше енергиен паразит,които се беше се слял с цялата фирма.Атаката беше само като усещане и не натрапчиво докато  не разбрах от трима бивши колеги,че е разпитвала за мен.Понеже не крадях й беше трудно да ме злепоставя пред шефът,но атаките продължаваха.Сега сме "приятели" и си бъбрим и майтапим ,но мисля,че и двамата знаем ,че се манипулираме.