Магия

Отворена дискусия => МАГИЯ => Темата е започната от: theshadow в 22 Септември 2009 14:23:42, Вторник

Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 22 Септември 2009 14:23:42, Вторник
В действителност много хора тепърва решават да се занимават с магия, а нито имат представа с какво по-точно се захващат, нито какво им е необходимо. Така че една насока струва ми се, че би била полезна.

Какво е това животно "магия" и с какво се яде.

Магията е това, което е Светът, защото изразява силата, която крепи Света и нас ни свързва със Света. Магията е всичко, което възприемаме и затова в нея няма догми и обреди, защото възприятието е неограничено. Магията е метод на живот, път към началото и края. Магията е абстракция. Магията не е няква висша сила, нито е викане на разни неща да вършат било какво било вместо някой друг, да отговарят на разни въпроси и прочие.

Нужен ли е Учител по магия.

Отговор с една дума - НЕ. Да се учи магия, това не е просто да се изнасят лекции. "Ученикът" (кавичките са нарочно) не учи, а възприема магията. "Учителят"(кавичките са нарочно) може само да помага, ако има такъв. Истинският учител по магия са животът, природата, заобикалящият свят.

Такива са постулатите на новата школа в магията. Всъщност добре е да се знае, че има стара и нова школа, които се различават в теорията и практиката значително по редица въпроси, но в случая за учитестването и ученичестването:

Стара школа- магията се изучава по стара система, ограничена в разни рамки и точно определени стъпки. Идеята, че е нужен Учител (с главното "У") е с принадлежност тази школа.

Нова (съвременна) школа- позволява системата да бъде гъвкава, дори да се пренебрегнат някои стъпки и да се въвеждат нови начини. Няма учители и ученици, а просто хора, които си вървят по пътя и ще стигнат точно до там, до където могат да стигнат. От тук и убеждението, че ако все пак се наложи обмен на опит в група- учител- като субективно понятие (и едновременно с това ученик- също като субективно понятие) може да бъде всеки, понеже всеки си знае какъв път е минал и какви грешки и плюсове може да покаже на останалите от пътя си, което си е насока.

Заниманията с магия.

Магията не става да бъде практикувана в качеството на хоби. Тя е умение, което се вплита завинаги в житейския път и както не може да се забрави как се кара колело, така и не може да се забрави как се прави магия (говоря за истинската магия, защото има и много шарлатани, които успешно налагат триковете си). Затова, ако някой иска да се занимава с магия, трябва да подходи сериозно или по-добре да не си губи времето, а да се насочи към други занимания.

---------------------------
 Очаквайте продължение...

---------------------------

Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 24 Септември 2009 09:41:48, Четвъртък
От къде започват заниманията с магия?

И теорията, и практиката нямат значение. И не са здрава основа за стъпване, ако човек наистина, а не наужким, има намерение да се занимава с магия. Основата е да знае магът реално какво прави. Останалото е Его.

Нека го онагледя с един пример. Ще се възползвам от написаното от Кастанеда.

Кастанеда го дрогират, обещавайки му среща с Мескалито. Той в това надрусано състояние се среща с едно дъгоцветно куче, тялото на което излъчва силна светлина. Кастанеда пиел вода, при което възприемал от тялото му през всяка пора, как течността се превръща в дълга лъскава дъгоцветна грива. Въртял си пръстите на краката и така контролирал движението на кучето, а кучето, като кимнело с глава и на Кастанеда му идвало непреодолим импулс да скочи. И така натам.

На Кастанеда му се обяснява, че е приет от Мескалито, че Мескалито и той си играели и не- не било куче. И понеже Кастанеда не знае какво точно прави… Приема тази версия за известен период от време. Но какво видяли недрогираните му спътници… Цитирам:

“Оставихме те на верандата, защото се страхувахме, че ще напикаеш навсякъде по стаите.
 Всички се засмяха високо.
 - Какво ми беше, нима аз…
 - Нима ти? – изимитира ме Джон – Нямаше да го споменавам, но Дон Хуан каза, че няма нищо. Ти напика цялото куче.
 - Какво направих?
 - Не смятам, че кучето бягаше, защото го беше страх от тебе. Кучето бягаше, защото ти пикаеше върху него.
 В този момент избухна всеобщ смях.”

Кастанеда, по-натам в книгите си, обозначава, че дрогирането не е път към магията, да вметна.

Представете си сега, че обяснението на очевидците липсва и остава само възприятието за нещата в този му вид… Вече няма реалност, нали? Псевдореалността превзема възприятието и човек попада в капана на заблудата на опита си и на изживяванията си.

Илюстрирано е колко е лесно някой, който не знае какво всъщност прави, да бъде заблуден, че прави едно (среща се с идеала Мескалито, подведен от думи и практики), докато всъщност прави друго (препикават се с едно куче взаимно, защото то кучето си го върнало после жеста и с право).

Та значи преди каквото и да било друго, когато сте решили, че искате да започнете да се занимавате с магия, е редно да знаете какво правите.

Какво реално се случва? Без тази информация магия и занимания с магия има- да, несъмнено… Но от типа Кастанеда с дъгоцветна козина управлява движенията на куче с мърдане на пръстите на краката… И си вярва на преживяването.

--------------------

Очаквайте продължение...

---------------------

Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 1 Октомври 2009 08:45:36, Четвъртък
От къде започва самообучението

Ако сте си помислили добре, дали заниманията с магия са вашият път и сте си отговорили положително, следва да започнете все от някъде.

Например от разширяване на познанията ви в областта на магията. Необходим е критичен прочит на информацията по въпроса, най-вече защото е пълно с книги, които са писани от мошенници и няма закони, които да ви предпазят от навредата, която може да претърпите. Най-честият трик на самозванците е автохипноза да се представя за извънтелесно преживяване, излизане в астрал и т.н., до колкото е възможно под транс да се "запрограмирате" за подобни изживявания. Ако видите такива практики, аз лично съветвам да не ги опитвате- не са здравословни, нито е безопасно да се подлагате на автохипноза без да сте стъпили на стабилна основа и да имате правилната подготовка и правилните очаквания.

Изучете историята на магията, за да не повтаряте грешките на маговете преди вас. Правилно е да следите достиженията на науката, за да сте маг. Не се поддавайте на хората, които тръбят, че науката и магията са врагове, защото науката крадяла от магията. Няма такова нещо. Магията е наука още от първия миг на създаването си. Започвайки да се занимавате с магия, вие започвате да се занимавате с наука. Не препоръчвам да четете за достиженията на науката, когато са описани в окултни книги (много се спекулира и се измислят врели некипели), а също и в материали, съдържащи изрази от типа: "учените казаха" (кои са тези учени, къде ги) и такива, които пишат имена на учени, за които не можете да намерите нищо нито в гугъл, нито в библиотеката. Не забравяйте и Вучковистите.

Ако желаете- в сайта тук също има събрана информация, прегледайте я.

Промяната започва от вас самите. Необходима ви е самодисциплина, защото магията не е нещо, което се усвоява от днес за утре. Следва да сте в състояние да се научите да контролирате първо себе си. Да сте в състояние да не се отказвате, когато срещнете трудност.

Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 1 Октомври 2009 09:12:26, Четвъртък
Къде и кога да се занимавате с магия

Въпросът за мястото и времето на тези занимания е актуален, особено в условията на днешното натоварено ежедневие. Разбира се би било прекрасно да има необходимото свободно време и тихо място, където човек да се занимава, но обикновено такава екстра липсва.

В магията имате три основни насоки:

1. Теория. Тя е един вид подготовка за действителността. Нещо, чрез което се отработват различни ситуации.
 2. Форма. Докато теорията е обяснения на действия, то формата е отработване на тези обяснения в ситуация, близка до реална обстановка.
 3. Практика. Практиката е прилагането на формата в екстремни ситуации. Понякога Формата и Практиката са неволно обърквани. Практиката е Теория и Форма. Практиката е самата действителност, живота. Тя е това, което можете да приложите в реалния свят.

Затова е желателно да съобразявате заниманията си с тези основни насоки. Да ползвате всеки удобен случай да ги развивате.

Не ви препоръчвам да колекционирате сложни ритуали или безсмислени техники. Има ги много такива във Формата, но са загуба на време. Защото не вършат работа в Практиката. Представете си следната екстремна ситуация. Вървите посред нощ в мрачна тъмна уличка и насреща ви изскача въоръжен крадец. И вие нямате оръжие. Отекохте, ако му кажете: "Стой сега спри, че ми е нужен половин час, за да направя Могъщия Опасен Ритуал за..."

Трябва ви Реалност (да не си мислите, че правите нещо, а всъщност нищо да не правите), трябва ви нещо, което веднъж като сте го научили и после в една екстремна ситуация да го активирате за секунда. Иначе за вас е чиста загуба на време Формата, с която сте работили.

Страхът
 Има хора, които се опитват да омаловажат страха. Едва ли не всичко е наред и няма нужда от страх.
 Не омаловажавайте значението на страха, а го използвайте, за да не забравяте да бъдете предпазливи. Ако от някоя практика ви е страх на пръв прочит- проучете я още повече. Обяснете страха си. Ако страхът ви е породен от реална опастност за вашето физическо здраве (примерно техниката включва наркотични вещества) или увреждаща психическото ви здраве (искат да кажете "Здрасти" на някое нетелесно - демон, бог, призрак, докато сте "вън" от тялото си), не подхващайте дадената практика. Не всичко, което блести, е злато.

Има и друго. По принцип страхът е аспект от магията, върху който се работи. В един момент ще ви се наложи да се изправите срещу собствените си страхове и ще следва да излезете победител от ситуацията.

Очаквайте продължение...

Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 19 Октомври 2009 18:34:40, Понеделник
Чакам си бирата и вдъхновението, за да допиша продължение. wink
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: f0x в 21 Октомври 2009 03:55:28, Сряда
за бирата може да помогнем ама за вдъхновението... става по сложно happy
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 9 Ноември 2009 17:01:41, Понеделник
Опасности по пътя

Под шапката на магията са вместени множество изкуства. Повечето от тях са популярни и за тях се пише много- ритуална магия, хаос магия, магия на мислите и т.н. Повечето хора започват своите занимания с някоя популярна система. При наличие на достатъчно дисциплина с времето се изучават и останалите. Популярното знание е обхватно, т.е. за две-три години е напълно в рамките на възможното да се изучат модните тенденции. При наличие за критичността, за която споменах по-горе, и да се открият всички противоречия, които те съдържат. Повечето от популярните системи, които са достъпни под формата на книги или се разпространяват в интернет, са дело на шарлатани. Не малка част са писани от хора, които искрено си вярват, но на практика нищо не могат. Добре е да си изградите навика да разпознавате такива четива и да ги отбягвате.

Давам някои кратки указания относно това, по което може да разпознаете, че дадена практика е куцаща:

1. Не ви е указан точен срок, в който ще се появи резултата. Имайте предвид, че ако не е зададено изрично и предварително друго, резултат от магията се проявява веднага. Магия, в която не сте наясно със срока, в който тя започва да действа, просто не е магия.

2. Репликата: "Ако не действа магията, която ви предложих, причината е във вас". Когато ползвате готова магия (шаблон някакъв, примерно готов ритуал, правен от някой друг), изпълните всичко в шаблона едно към едно и не получите резултат, причината в никакъв случай не може да бъде във вас. Тя е в този, който е правил шаблона, по който вие работите. И ако нещо такова не работи при вас, а някой ви каже, че при него работело, то важи вашия резултат. Причината е, че магията не е едно такова нещо в стил "иди ми дойди ми", т.е. при едни да работи, а при други- не. При еднаквото изпълнение на дадена практика положението е следното- или работи при всички, които еднакво са я изпълнили, или не работи при никой. Също така няма магия "работила на половина".

3. Сочене на трансово състояние като път към други светове. Трансовите състояния са често използвани в магията, но те водят само до вашия собствен вътрешен свят и никъде другаде. Ако се насочите към този раздел на магията, трябва да бъдете много внимателни- възможни са странични ефекти, каквито печалбарите обикновено гледат да спестят, за да не им падне продажбата на книги или популярността. Амнезията (частична или пълна) е един от тях.

4. Забъркване в област, за която се знае, че познанията на болшинството от хората са малко. Примерно омешва се магия и квантова физика. Избягвайте такива четива, в които познанията не ви достигат, за да проверите дали не ви манипулират.

----------------------------------------------------------------------

Друга опасност, на която можете да попаднете, това е да решите да се включите в група, занимаваща се с магия. Има достатъчно такива в България. В груповата практика няма нищо лошо, принципно, но полза може да имате само от някои видове групова практика. Ще дам характеристиките и на това, което трябва да избягвате като групова практика, и на това, което би могло да е от полза за вас.

Първо, това, което не е правилна групова практика:

1. Групата е създадена за постоянно функциониране с еднакъв състав. Задължават ви да се срещате с останалите от групата регулярно и на живо. Целите на съществуването на постоянни групи са съмнителни. Такава структура често възприемат сектите- организират множество групи с постоянен състав, ръководейки ги от централизирано управление. Структурата е конусовидна и често пъти участващите в групите не знаят за съществуването й.

2. В групата критиката се забранява под една или друга форма. Разчита се на това, че хората в групата взаимно си влияят (конформизъм) и има голямо разминаване между резултатите, които се претендира, че са достигнати и реално достигнатото. Липсата на критика пречи на реално отчитане на постигнатото.

3. Набляга се само или на действието (формата и практиката), или само на говоренето (теорията). Теорията, формата и практиката са неразривно свързани. Не можете да имате само едното от тях. Например, за да пишете, първо трябва да сте научили азбуката. Така е и с магията. Ако искате да я правите, първо трябва да сте и научили теорията.

4. Групи от типа "правим се, че правим нещо". Имат навика да "правят" магии на среща в кръчмата.

Сега ако държите да се занимавате с магия, работейки в група, това трябва да ви носи следните предимства:

1. Да научавате нещо ново, без да се обвързвате за постоянно с групата, без да ви се налага да ставате част от постоянна структура.

2. Не ви се отнема свободата да мислите и да проявявате критичност.

3. Занимавате се и с теория, и с форма, и с практика.

----------------------------------------------------------------------

Следващата опасност е свързана със зациклянето. За да го избегнете, правете си планове какво целите като развитие пред себе си, а към края на дадена задача, заемайте се с подготовка на следващата.

Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: в 26 Ноември 2009 16:26:13, Четвъртък
Необходима е преди всичко лична сила. Не всеки може да направи една магия, колкото и да е добра рецептата, именно защото в ритуала активно влага и своята сила. Рецептата не прави магията.

Освен това са необходими знания и отворен ум (те обикновено вървят ръка за ръка).

Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 26 Ноември 2009 19:26:47, Четвъртък
И това. Да. Благодаря за допълнението, Anselma. smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: denislav в 26 Ноември 2009 21:39:45, Четвъртък
и задължително трябва да имаш самочуствие - покрито и да вярваш в себе си! моето за жалост преди няколко дни се срина тотално,така че ме пишете от слабите!
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 27 Ноември 2009 22:33:24, Петък
Права си lia, така е, присъединявам се към твоето мнение. С малкото уточнение, че то пък и съвсем без самочувствие не върви. Някъде там по средата ще да е най-правилното.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: lorda22 в 16 Февруари 2010 19:22:36, Вторник
Искам да попитам (аз съм нов тук и искам да знам) мога ли да си закупя някаква книга за да се занимавам smile (и дали има такава)
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: nexternel в 3 Март 2010 21:05:32, Сряда
Няма ли повече продължения ? Това беше начало на "началото" , а къде е края на "началото" . Струва ми се незавършено .....
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: в 9 Март 2010 21:43:49, Вторник
ПОМОЩ..........................
 ИСКАМ ДА НАКАРАМ ЕДНА ПРИЯТЕЛКА ДА ПОВЯРВА В МАГИЯТА ,НО ТЯ Е МНОГО УПОРИТА И КАЗВА-ЦИТИРАМ
 „МАГИЯ-АМА ,ЧЕ ГЛУПОСТ.ТАКОВА НЕЩО НЕ СЪЩЕСТВУВА„
 МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: avangard в 29 Април 2010 10:04:33, Четвъртък
Всъщност за какво ти е да я караш да вярва? Всеки човек, който има някаква практика ще ти каже, че не бива да споделяш нещата, с които се занимаваш, защото в повечето случаи хората, с които споделяш не са готови за това знание. В случай, че тя е гоотова, сама ще открие пътя, не е нужно ти да и го посочваш. Ако не е, то по - добре е да не разкриваш нищо, за нейно добро.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: в 2 Май 2010 19:10:32, Неделя
добре ,
 прави сте!!!!!!!!!!!!!!!
 няма да си губя времето да я убеждавам
 когато е готова сама ще разбере!!!!
 благодаря за съветите.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: в 16 Юни 2010 11:32:56, Сряда
Привет и от мен wink Аз съм нов във форума - днес се регистрирах и честно да кажа много ми харесва как е устроен,има доста интересни и полезни неща относно магията.Чел съм много такава литература, но честно казано съм попадал и на шарлатанизми - доста.Така че се радвам че има хора които се занимават с това изкуство и разделят истината от измислицата.От моите скромни наблюдения забелязах че хората тук са достигнали до една определена граница и не "зациклят" , а се стремят към развитие и усъвършенстване на магичното.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: TheBloodWolf в 4 Ноември 2010 11:23:00, Четвъртък
Добър ден!И аз съм нов във форума и магията като цяло.Мисля,че това е най-добрият българки форум по темата на който съм попадал.Можете ли да ми препоръчате някаква литература, с която да започна?
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: chimera в 4 Ноември 2010 14:03:18, Четвъртък
С какво искаш да се занимаваш по-конкретно, за да се определи коя литература би била по-полезна като за начало.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: TheBloodWolf в 4 Ноември 2010 16:58:17, Четвъртък
Не съм сигурен...мисля си за ритуалната магия(мисля че така се нарича),но ще ми е интересно и да прочета някоя книга за некромантиката.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: chimera в 7 Ноември 2010 08:52:06, Неделя
Извинявай за забавянето на отговора, но започнах един проект по създаването на виртуален черномагьоснически орден ( - ) , а свободното ми време не е много. Щом интересите ти са в областта на ритуалната магия, то препоръчвам ти автори като Е. Леви, Папюс, Агрипа. На Е. Леви - "Учение и ритуал на висшата магия", на Агрипа - "Окултна философия", на Папюс - "Практическа магия". Като за начало това става.

Не е "некромантика", а е "некромантия". От νεκρός (некрос) - "мъртъв" и μαντεία (мантия) - "гадаене, пророкуване". За некромантията мога да ти препоръчам Омировата "Одисея", защото некромантията е нещо без практическа стойност.

Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: TheBloodWolf в 7 Ноември 2010 12:23:42, Неделя
Мерси!Няма проблем за забвянето.Не искам да се занимавам с некромантия,а само ми е интересно какво представлява,така че благодаря.А другите имате ли някаква представа къде могат да се намерят(освен в интернет)?
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: mai4eto666 в 13 Април 2011 12:33:23, Сряда
Надявам се да има продължение .. много е интересно smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: dead_eyes в 29 Април 2011 14:24:40, Петък
Quote (mai4eto666)
Надявам се да има продължение .. много е интересно smile

 И аз изчетох всичко от темата и се надявам на продължение , но тъй като гледам от доста време не е имало за жалост ,дано по-скоро да има smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 1 Май 2011 19:51:14, Неделя
Продължението е в самите практикуми на форума. smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: kolonel в 25 Юни 2011 09:40:23, Събота
благодаря за инфото theshadow. полезно е даже за напреднали . свалям шапка.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: egypt в 4 Август 2011 14:08:00, Четвъртък
Тази информация ми беше много полезна особено като начинаещ в тази сфера
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Denitooo в 3 Септември 2011 23:47:39, Събота
Магията е навсякъде...
 За да бъдеш запознат с нея,първо трябва да опознаеш това което те заобикаля и едва чак след това и самия себе си,докато достигнеш познание за всичко в теб,около теб и над теб.
 Сложността идва от непознаването на самия себе си и възможностите които имаш...
 Всичко е свързано и върви ръка за ръка,важното е да започнеш от правилното място! smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Denitooo в 4 Септември 2011 00:12:11, Неделя
2. Репликата: "Ако не действа магията, която ви предложих, причината е във вас". Когато ползвате готова магия (шаблон някакъв, примерно готов ритуал, правен от някой друг), изпълните всичко в шаблона едно към едно и не получите резултат, причината в никакъв случай не може да бъде във вас. Тя е в този, който е правил шаблона, по който вие работите. И ако нещо такова не работи при вас, а някой ви каже, че при него работело, то важи вашия резултат. Причината е, че магията не е едно такова нещо в стил "иди ми дойди ми", т.е. при едни да работи, а при други- не. При еднаквото изпълнение на дадена практика положението е следното- или работи при всички, които еднакво са я изпълнили, или не работи при никой. Също така няма магия "работила на половина".

 За повечето неща съм съгласна,но тук нещо се поразмислих и установих,че има и такива варианти при които при някой да действат а при други не. Вярно,че от този който е правил шаблона ще е проблема,но защо да е само там?
 Ще дам един пример... Даден човек решава да засади дърво и го прави,след време то израства и става голямо и дава плод,друг решава,че и той иска да засади и го прави по неговите указания,но въпреки това дърво няма,за плод да не говорим.
 Искам да кажа,че поне според мен нещата до голяма степен зависят най-вече до индивидуално решение и модел,тоест ученика сам да изгради своя шаблон,не да се води по нечии друг и да се обвинява учителя,защото разбираш ли той е сбъркал.
 Не мисля,че разбирам много,но не мисля и че не разбирам.
 Просто се позамислих,интересно ми е защо така мислиш(мислите)?
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Fareq в 13 Септември 2011 16:53:43, Вторник
Преди време написах доклад за един от предметите в университета,но така и не се стигна до там ,че да успея да го представя.Много ми се искаше да чуя мненията и въпросите както на тези ,които не се занимават с магия , така и на практикуващите.Работата е там ,че не стана. Исках да открия пропуските и грешките си по отношение на разбирането ми за нея. Аз знам,че нея я има , но незнам до колко добре мога да я обясня и аргументирам пред онези за които тя е просто мит. Пускам тук текста с нагласата ,че за някои от вас ще има полза ,а че други поглеждайки критично на него ще ми зададат уместни въпроси за да мога да доразвия собствената сигледна точка за нещата.

 Магия

 Настоящият доклад има за цел да вземе едно понятие от рафта на суеверията , да изчисти прахта от него и премахвайки етикета да го представи в нова светлина. Много хора ми казаха да заменя думата с еквивалент , но това определено не бе мнението на хората занимаващи се практически , те подобно на мен смятаха , че нещата трябва да бъдат назовавани с истинските им имена и щом целта е изясняване , то не бива допълнително да заблуждавам и прикривам , независимо от това дали хорското съзнание е готово да приеме нещата такива каквито са. Обект на изследване ще бъде магията , а не по-късно появилите се термини като окултизъм и езотерика ( чийто корен е думата „тайна” ) . Първото с което ще се сблъскам най-вероятно ще е вкорененият страх в човешкото съзнание от всичко непознато , мистично ,забулено в мъгла. Последвалият ужас ще е причинен от закостенялото средновековно мислене , наложено от църквата , която е целяла хората да тънат в невежество за да бъдат по – лесно подчинявани и управлявани. Реално погледнато повечето хора все още живеят в Тъмните векове. Още със споменаването на думата магия , те отказват да чуят каквито и да било аргументи за това , че тя е не по – малко реална от да речем физиката или поезията. Това сравнение едновременно с науката и изкуството не е случайно , но този въпрос ще бъде разгледан малко по-нататък. Макар и банално по необходимост ще започна настоящето изследване с представяне на понятието , неговите корени и значение.
 Думата произхожда от лат. magia - обреди, ритуали.
 Произходът на названието Магия идва от гръцките думи Магос (Магьосник) и Магейа (Магия), които от своя страна произлизат от по-древните персийски изрази Мог , Мег и Маг, означаващи “Жрец”, “Мъдрец” и “Великолепен”. От същия корен произлиза и халдейската дума Махдим (Върховна мъдрост; Свещена философия). Самата етимология на понятието указва връзката на Магията с езотеричната наука на философите и мъдреците от Изтока — Индия, Персия, Халдея , Сирия и Египет. Владеещите изкуството на Магията в онзи период от зората на човешката култура, се наричали Маги (букв. Мъдреци).
 Следващата стъпка ще е представяне същността на магията – сфери на проявление.
 Интересното е ,че тя се явява свързващото звено между изкуството и науката.
 Всеки , който поне веднъж е виждал (дори на снимка) уикански олтари ще забележи колко са разнообразни и красиви. Всеки вещ (използвам тази дума като общо понятие и за мъже и жени в смисъл на знаещ) подрежда работното си място по свое усмотрение , така както го чувства той самия и макар да спазва общи правила ( например посоките и символите на елементите) той влага творческа мисъл. Това е така защото в голям процент магията действа на принципа на асоциациите , които се пробуждат в под съзнанието при вида на даден предмет. Така например перото може да бъде символ на въздуха , но също така и тамяна. Купата с пръст е символ на земята , но защо да не е саксия с цвете. Огънят може да бъде представен от червеният цвят или снимка с камина и т.н. възможностите са безкрайни всичко зависи от творческото мислене на самият човек. Повечето ритуали се правят по предписание , но всичко е строго индивидуално и човек с достатъчно познания за принципа на който действат тези сили във вселената може да променя и дори да създава нови .Както обичам да казвам магията е като часовникът. Много хора знаят как да използват часовника , но малко са тези ,които знаят как работи той – всички онези малки чаркове и зъбни колелца – те остават загадка за цял живот. Свободната воля е в основата на тези занимания и това е поредното нещо ,което причислява магията към творческите процеси. За съжаление има много хора , които злоупотребяват с познанията си. Обикновено те се престрашават да направят крачката и да навлязат в мъгливите територии на окултното и мистичното , но се главозамайват и започват да третират познанията си подобно лош господар мулето си. От друга страна истинските вещи изследват магията и не я възприемат като средство за постигане на елементарните си злободневни цели , а отдават живота си на нея възприемайки я като път по който да вървят. Тяхната цел е придобиването на знания и духовно израстване. Обикновено такива хора биват възпитавани или се самовъзпитават в строги етични и морални норми. Те не биха нападнали един незапознат с тези сили човек , но биха се защитили ако бъдат нападнати от друг , който притежава познания.
 Когато заговорим за магията като наука тук нещата се усложняват. Това е може би единствената наука , която е по – лесна за доказване практически отколкото чисто теоретически.
 Всичко е енергия – това е може би най-важното ,което може да бъде казано , но далеч не е единственото .От физиката знаем ,че в природата енергията не се губи – тя просто преминава от една в друга подобно на кинетичната и потенциалната. Енергията , която използва магията преминава от едно поле на действие в друго. Тя борави със силите на мисълта и чувствата. Понятия като желание, воля , намерение , страх и т.н. не са празни понятия. За разлика от другите видове енергия те не се генерират самостоятелно в природата. Техният генератор е човекът. Той притежава тази енергия и тренирайки я може да увеличи капацитета и , макар той и по начало да е предостатъчен .Тази енергия е на пръв поглед по-малко материална затова е и по-лесно достигането и до друго поле на действие където електричеството например не би могло да достигне. Какво имам в предвид с това ще стане ясно малко по-нататък .Сега ми се иска да разгледам въпроса за това с колко енергия разполага самият човек. Определено достатъчно ,че да живее , но и много повече. Човешкият енергиен капацитет може да бъде представен по много прост начин , а именно чрез формулата на Айнщайн E=m.c2. В превод енергията е равна на масата умножена по скоростта на светлината на квадрат. Тъй като всеки човек има маса , а скоростта на светлината е огромна постоянна величина грубо казано един средностатистически индивид разполага с енергията на 30 водородни бомби. Природата обаче очевидно си знае работата щом се е погрижила нещата да не избухват от самосебе си с такава мощ. Това обаче далеч не означава ,че не ни е оставила вратичка за това да използваме все пак тази енергия в крайна сметка какъв би бил смисълът от нея , ако не бъде използвана. В природата няма нищо излишно ( може би с изключение на апендицита ). До тук стана ясно , че имаме енергиен запас и хранилище равняващо се на едно човешко тяло ,но къде е ключът? Отговорът не е толкова трудно откриваем – мозъкът – ключът към хранилището. Науката твърди , че човек използва до 3-4 % процента от капацитета си , а гениите могат да достигнат дори до 6-7 % , но никой нищо не споменава за източните монаси например , които със силата на своята мисъл могат да левитират или да изпадат в състояние на летаргия в продължение на години. Дори тези постижения обаче са далеч от максималните възможности на нашия ум. Подобно на мускулите в човешкото тяло нашият разум и воля трябва да бъдат тренирани за да се развият. Различните техники за медитация и съзерцание са разработени именно за тази цел , но пътищата до целта са много и разнообразни. Само за пример ще спомена видовете хипнози , самовнушения или работата със сънища (по –специално осъзнати сънища при които съзнанието се опитва да вземе контрол над подсъзнанието така да се каже на негова територия). До тук в заключение може да се каже ,че реално погледнато в дейностите определяни като магия няма нищо СВРЪХестествено или СВРЪХчовешко тъй като разполагаме с огромен енергиен капацитет и мозък , който да служи като филтър; да определя количеството на освобождаваната енергия и да я насочва в определена посока. Сега обаче следва въпроса каква е посоката? В магията има едно основно понятие – Астрал. Това е нейното поле на действие – там нещата се случват на момента , но отнема известно време докато се проявят тук при нас ,ако изобщо се проявят. Това понятие идва от астра – звезда. Твърди се ,че всеки човек има свое астрално – звездно тяло. Затова и хората могат да се свързват с това поле , тъй като те самите носят част от него у себе си. Това е паралелен свят където нашите мисли и чувства намират свое материално проявление. Там времето и пространството текат различно и нещата са в абсолютните си форми – цялостни и съвършени , а не ограничени от материалния свят и неговите закони. Астралът също е материя , но с по – духовен характер. Тази негова характеристика го прави по-труден за изучаване , но в никакъв случай непознаваем. И след като вече споменах материалният характер на това поле ще цитирам един откъс от книгата „ Окултизъм практически магии” на С. Тухолка и Неда Алтамарова :
 „Астрала като етерна материя , споделя свойството на материята , затова и неговите атоми , както атомите на всяка материя , се намират във вибрация (трептене) и при това вибрацията на атомите на едно тяло се предават на атомите на други тела. Резултата от вибрацията или движението ( с други думи – живота) , са различните явления и сили”.
 Този свят не е никак скорошно откритие. Предвид абсолютната форма на нещата лесно съвременната представа може да бъде обвързана с тази на Платон за светът на идеите. Хората от материалният свят виждат само сенките подобията на предметите , откъсналите се от оковите на материалното обаче могат да видят звездната , светлинна същност на нещата , но споделят ли за истинската природа на нещата ,често пъти ги достига нещастен край – биват убивани (макар и метафорично) от събратята си , а знанията им отхвърлени – колко познат сценарии. Хората са недоверчиви по природа – око да види , ръка да пипне , но не това е правилният подход. Именно това недоверие и страх са причината ние хората от 21 век тепърва да правим плахи стъпки в посока в която предците ни вече смело са крачели. Друго доказателство за материалния характер на астрала е това ,че при напускане на физическото тяло (волно или неволно) , ако се случи астралното да бъде наранено с метален , остър предмет човекът ще усети болка на физическо ниво съвсем реално , макар и в по – малка степен , но на същото място. Такива истории има много от древността до днес ,но само ги споменавам като факт без намерението да се впускам в подробности. Ще приключа тази част схематично и ще продължа нататък разглеждайки принципите на действие на магиите , както и същностите обитаващи астрала (тъй като той не е безлюдна пустош чакаща само и единствено егоистичните ни желания).

 Магия
 Изкуство Наука

 Индивидуалност Всичко е енергия
 Въображение Човешки енергиен капацитет – E=m.c2
 Подсъзнание Мозъкът – ключ към хранилището
 Разнообразие Платоновият свят на идеите – Астрал

 В общи линии най-просто действието на магията може да бъде обяснени по следният начин. Имаме един човек( или група) и цел – и двете са на материално ниво. Човекът ( или групата) започва да излъчва – вяра, желание, намерение, емоция и т.н. , които на астрално ниво се преобразуват във формата на енергия. Когато тази енергия се насити и стане достатъчно тя се насочва към целта. Така представено всичко е чудесно и лесно и следва въпроса защо тогава желанията на всеки не се сбъдват. Причината се корени в това ,че по пътя на енергията обратно към материалният свят ,често пъти се появяват пречки. Това са друг вид енергии , които застават на пътя подобно тухлени стени. Такива например са завистта , недоверието , отрицателното отношение на хората към нас или към целта ни , дори собственото ни съмнение (което и да не си признаваме все пак ни гложди) в успеха на нашето начинание. Не случайно едно от основните правила в магията е да мълчиш. Колкото по-малко хора знаят за дейността ти , толкова по – малка е вероятността някой от тях пък било то и неволно да стане причина за провала на задачата ти. Друго важно правило е след като извършиш подобна дейност веднага да забравиш за нея , така и ти самият няма да бъдеш пречка. В най-добрият случай при наличието на пречки ще забележим слаб резултат от усилията си , остатъците от енергията ,които преминавайки или заобикаляйки стените все пак са достигнали до целта. Друго важно нещо ,което трябва да се знае е ,че човек трудно може да управлява енергията. Той я генерира, задава целта ,но тя сама намира най-прекият път до това , което желаем. Така например ако сте поискали пари за нова кола , много по вероятно е богатият ви чичо от средния запад да се спомине и да се окаже , че ви е завещал голяма сума пари , отколкото както си вървите да ви халоса куфарче с необходимата сума по главата. Не е случаен изразът „внимавай какво си пожелаваш”. Не само ,че може да се сбъдне ,но може да се сбъдне по начин , който да ви донесе повече неприятности отколкото удовлетворение от постигнатото.
 Магията често се проявява в живота на хората , но те не обръщат внимание и често отдават случващото им се на случайността. Малко неща в природата в действителност са случайни (моля случайността да не се бърка с предопределеността или Съдбата това са различни понятия ,които обаче в момента не са обект на нашият интерес). Подобни проявления са например резултатите от обещания , закани и клетви или иначе казано в повечето случаи неволни магии. В момент на силна емоционалност човек е склонен да изрича много неща в повечето случаи закани , без дори да осъзнава ,че по този начин обрича себе си или някой друг. Гласът е мощен източник на енергия. Звуците са вибрации , когато са подсилени със емоция те създават енергийна същност , която започва да се захранва от човека и го повежда по пътя към изпълнението на съответната закана. Дори и да иска да се откаже от думите си , понякога е късно. Докато задачата не бъде изпълнена въпросната същност – наричана егрегор – ще връща човека на пътя , колкото и да се опитва самият той да се отклони. Само много силна воля или магическа техника са способни да разрушат връзката или самият егрегор. За да стане по ясно ще споделя една история разказана ми от моя позната. Въпросната решила да започне диета като гласно се заканила да не яде фъстъци независимо колко много ги обича. Минало се известно време от както била изрекла заканата , когато един ден внучка и поднесла купа с фъстъци да си вземе. Познатата ми се замислила за момент , но все пак изкушена посегнала към купата. Момичето без каквато и да било видима причина изпуснало купата на земята, сякаш някой туко-що я ударил през ръцете. След като видяла разпилените по пода фъстъци, станалата на сол кристална купичка и стреснатият поглед на внучката си познатата ми си спомнила обещанието което дала сама на себе си. Човек трябва да внимава какво изрича , защото знае ли дали в един момент няма да се окаже длъжен да го изпълни. Повечето хора не биха се замислили над подобна случка , биха я приели като грешка , като нещо нормално , но вещите обръщат внимание на тези неща тъй като те знаят , че принципът за причинно – следствените връзки не е просто удобна измислица , която да навързва нещата. Всяко нещо , дори думите имат свое отражение и дори за момента то да не е на материално ниво никога не знаем , кога точно ще се прояви.
 По-горе вече споменах егрегорите. Те са енергийни същности с различни функции най- интересната от които е може би тази на своеобразна обществена гравитация. Всеки кръг от хора има свой егрегор , който го сплотява. Така например имаме християнски егрегор , национален егрегор и така докато стигнем до родов и семеен егрегор. Задачата на тези същности е да пазят кръгът от разпадане. Така например , ако някой реши да напусне приятелски кръг в който е бил дълго време или се случи , че някой член на семейството да реши да си тръгне - това ще стане много трудно. Ако човекът е вложил чувства егрегорът няма да го пусне да си отиде толкова лесно. Той ще иска да продължи да взима енергия от този човек , а самият човек ще се връща отново и отново – въпрос на воля е дали ще успее да се откъсне от средата. Често се случва на хора , които са се скарали да си кажат край и да не желаят да се виждат повече ,но да се познават от години , да имат много общо помежду си – минало , спомени , в един момент те започват случайно да се срещат на улицата до толкова често , че и нарочно да се опитваха не би се случило. Това са именно опитите на егрегора , който ги е свързвал да си възвърне източниците на енергия , но подобни егрегори лесно могат да бъдат преодолени тъй като не са достатъчно силни.
 Последното нещо , което искам да разгледам в този доклад са разумните същности обитаващи астрала. Това са всички онези същества , които човешкото въображение е създало , а именно – Богове ,Ангели ,Демони и т.н. Връзката между тях и хората е на принципа на симбиозата. Те имат нужда от нас за да се захранват от вярата и желанията ни , а в замяна някои от тях се превръщат в наши покровители. Също така те се отличават с това , че притежават собствен разум , множество знания в различни области , характер и воля , които при различни техники човек може да използва. Те са живи разумни същества но в по-духовен план. Способни са да сменят телата си така както ние прическите и единствената причина за това е ,че те просто могат. Техният свят е по –пластичен и по-малко ограничен от нашия. По отношение на покровителството имам една теория , а именно ,че всеки човек има свои покровители – едно мъжко и едно женско божество. Когато говоря за божества , моля те да не бъдат възприемани като нещо по – висше от нас вдъхнало живот на буца кал и от там сме се появили ние. По-скоро трябва да ги възприемаме като равни – ние имаме своите предимства като материални същности ,а те техните като не до толкова материални. Относно това кой , кого покровителства отговорът не е много лесен за откриване. Предполагам тези неща се решават още преди самото раждане на човека ,а откриването на съответните покровители не е особено лека задача , тъй като понякога може да се окажат божества от непознати за нас пантеони.
 Този свят е пълен със загадки и това ,че не можем да видим нещо с просто око не означава , че трябва да отхвърляме съществуването му. Нима виждаме клетката без микроскоп? Ами атомите? Хората са приели дори квантовите теории за теории а не просто за хипотези , но на човечеството все още му е трудно да приеме неща , които се случват в самият човек , процеси породени от човешката дейност. Човекът се подценява и насочва усилията си в погрешна посока. Това е като да дадеш на не проходило дете патерици. То може да се научи да ходи , но някой си решава ,че щом още не ходи значи е по - добре да го обрече за цял живот да бъде инвалид и да се придвижва по един неестествен , изкуствен , ограничаващ възможностите му начин. Точно това се случва и с човечеството – неща дадени ни от природата ние ги пренебрегваме , обръщаме им гръб и сами протягаме ръце към патериците сякаш нямаме крака на които здраво да стъпим и с които смело да вървим напред. Моят призив е да разкъсаме оковите и да погледнем към светлината – тя няма да изгори очите ни или поне да не убиваме с камъни тези ,които са имали и имат смелостта да го направят.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Fareq в 13 Септември 2011 16:58:58, Вторник
Само да доуточня целта беше да я представя научно ,да я обясня рационално , така ,че един вид съвременият човек не просто да я възприеме , но и да повярва да му се стори разумно обяснението.Хората обичат намесата на науката , но двете в крайна сметка си сътрудничът и магията изучава и тя е стремеж за развитие и знание.Както и преди това беше писано те не враждуват с науката smile Затова и стилът е малко особен...аз да си кажа...ама то малко ми е притеснено за първи път този текст получава публичност smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: anahi30stm в 23 Октомври 2011 17:49:19, Неделя
Благодаря Ви тооолкова много за всичко аз на този етап в , които се намирам (начален) бих искала да се занимавам засега само с изучаване , по- късно и с практика , защото не искам да правя нещата просто еи така искам всичко да е като хората направено. Реших да се регистрирам в саита Ви защото наистина Ви имам доверие!!! Благодаря Ви! ....Имам само един вапрос баба ми и наи-добрата ми приятелка смятат , че имам някакви способности( особено в сънищата и предчуствията..та въпроса ми е сънищата имат ли нещо общо с магията? Защшто все още не съм сигурна в себе си как да кажа...тези ми качества (предчуствията и сънъването) помагат ли? sad
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: myself в 23 Октомври 2011 19:38:09, Неделя
anahi30stm, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имаш 18 години за достъп до сайта. Правилата не са фриволна приумица на някакви кухоглавци, решили да спъват любопитстването и мерака на напористи дечурлига.
 Давам време да се прочете и отнемам достъпа. Когато навършиш необходимата възраст и научиш българската граматика, заповядай пак.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: в 5 Ноември 2011 21:34:34, Събота
Магията според мен не се учи от книги.Тя се учи самостоятелно като се свържеш със природата и всичко във вселената.Има и книги де,но за мен не ми трябва книга.Разбира се един истински маг трябва да си записва в негова собствена "книга на сенките",където да записва свои заклинания и резултати от магии,които е видял от други източници,където да пише отвари и методи.Магът най-вече трябва да проявява креативност.Трябва да се впуснеш в магията(да се слеете и да сте в хармония).
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: steisi в 6 Декември 2011 00:03:30, Вторник
Какво е магията?
 От древността и до днес магията съпровожда човечеството.
 Всички ние всеки ден правим опити за добра магия. Когато казваме „добър ден", когато се поздравяваме за празници, когато си пожелаваме успех или плисваме вода пред ученика - това е все добра магия.

 Чукаме на дърво, плюем против уроки, не прекаляваме с радостта си към малки деца и домашни любимци от желание да се предпазим от злото или да не навлечем някому зло.
 Малко хора си дават сметка, че правят точно това – добра магия. А тя си има своята дълбока логика.

 Живеем потопени в потоци от енергии.

 Зная, че твърдението вече е много изтъркано, но мислила ли си, че музиката по радиото, цветовете, които харесваме или не, електричеството, протичащо в стените на жилищата ни, дори и слънцето, на което дължим живота на Земята, всичко това е енергия. Енергия също са думите, мисълта и, естествено, те носят своя заряд.

 Едно време хората са знаели много по-добре от нас как да поддържат равновесието между себе си и околната среда, за да пазят вътрешната си хармония. Днес в цивилизованите времена до нас е достигнал само спомен от опита и знанията на човечеството в това отношение.

 Магия на ежедневието
 Обикновено механично изпълняваме казаното от баби и прабаби при раждане и смърт, правим обредни трапези по празниците, без да си даваме сметка, че това е то - уравновесяването и запазването на хармонията. Ние правим магия. Това е безсъзнателната магия на ежедневието.
 Когато енергията на мисълта е концентрирана и насочена към даден човек и е предназначена да му повлияе в определена посока, това пак е магията на магьосниците.

 Като се каже магьосник, инстинктивно си представяме горящи свещи, черна котка, миризливи билки, врящо котле, от което се издига ту бял, ту син пушек...

 Всъщност, нещата обикновено не стоят точно така. Вярно е, че различните магьосници използват различни начини за концентрация на мисловната си енергия и различни методи за усилването й, а и целта е все една и съща - вмъкване на определена програма в енергетиката на човека на фините нива и оттам нарушаване на вътрешната хармония.

 Най-разпространеният вид магия у нас е магията на подобието. Възел - за завързване на късмета, ключ - за заключване на щастието, заравяне на предмети в гроб и т. н.

 Още от първата клетка всеки от нас е кодиран на физическо ниво (пък и не само). Това е генетичният код, който носи цялата информация за нас от цвета на очите и косата, през спецификата на функциониране на нашето тяло до склонността към заболявания и
 продължителността на живота.

 Направени са много филми на ужасите с различни варианти на намеса в генетичните кодове на човека и животните, които илюстрират опасностите в тази насока.

 Освен по този начин, всеки от нас е кодиран още в утробата от непосредствената си околна среда. Всичко, което се случва с нас, особено в безпаметните вътреутробно и кърмаческо времена, заляга в подсъзнанието и заедно с по-нататъшното възпитание и опит кодира нашата психика. Това е начинът, по който гледаме на света, собственото разбиране за нещата, нашите методи за запазване на равновесието вътре в нас и с обкръжението ни.

 Генетичната информация е текла без прекъсване от първия жив организъм на Земята до всеки един от нас и продължава в децата ни. А психиката ни носи спомена и отпечатъка от всички преживени предишни прераждания. Така всяко живо същество на Земята е уникално и точно тази уникалност се използва за целите на магията.

 И така, какво е магията?
 Магията е вмъкване на чужда програма в нашите психически кодове. В този смисъл тя е нещо като психически вирус. За разлика от вирусите обаче, които заменят със себе си част от генетичния код на клетката, за да се възпроизведат, магията заменя част от психическия код, но без да се възпроизвежда.

 Механизмите, по които става тази замяна са няколко. Най-често срещаните са два: образуване и подхранване на мисъл-форма и зареждане на предмет с енергия.

 Първият вид може да действа на различни нива, но обикновено се насочва към емоционалното и създава неоправдан от нищо емоционален дискомфорт.Той руши хармонията и, естествено, се отразява на съзнанието, думите и постъпките на човека. Трудно се поддържа, макар че много хора го правят. Лесно губи силата си. Изисква много енергия от магьосника. Понякога става и несъзнателно, от завист, злоба, противоположни желания. Всеки неоправдан емоционален дискомфорт е съзнателен или несъзнателен удар от този вид. Сигурно сте забелязали, че има хора, които като ги срещнеш, целия ден не ти върви. А защитата е проста. Изолираш се от носителя и най-важното не се боиш от него.

 Когато се зарежда с енергия предмет, той става генератор, който предизвиква същите състояния като гореказаните, но е по-лесно изпълнимо. Не е необходимо непрекъснато енергийно подхранване. За защита е най-добре да се използва обратен генератор на положителна енергия, какъвто е огънят.

 Ефективна защита също е и течащата вода. Затова е добре да завършваме деня си пред запалена свещ след освежителен душ. Освен че се чувстваме уютно, това ни предпазва и от волно или неволно насочените към нас отрицателни енергии.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: abramalin в 6 Декември 2011 02:41:26, Вторник
steisi,
 ако разглеждаш магията със софтуерни термини ,мисля че по и подхожда ролята на антивирусна програма
 на фона на това какво си причиняваме ние Хората.

Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: в 11 Февруари 2012 11:50:39, Събота
Има една книга на сенките, която бях срещала преди. Търсих я в интернет да я намеря да ти я изпратя, но е изчезнала. Ако я среща веднага ще те уведомя smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: в 11 Март 2012 20:50:33, Неделя
Може ли да питам нещо свързано с ритуалите-какво точно представляват мъжките атрибути на слънцето и женските атрибути на луната..първо си казах да не питам а да потърся в гугъл но там нищо няма..
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: dN7778 в 31 Март 2012 03:28:53, Събота
Ако и се одадете тя ще се разкрие пред вас!позволете и го!и не гледайте така сякаш вие сами създавате ,създават се всякакви Магий,но ако силите и концентрацията се убеди,ще победи всеки ......
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: dN7778 в 31 Март 2012 03:31:56, Събота
Практика 4то 5то измерение,надникване зад завесата,управление на електроника,чрез мисълт,но последното няма овлядаване
 smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: different в 11 Април 2012 20:49:49, Сряда
Много полезен и добър пост, theshadow. Особено за начинаещи! Благодаря!
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: гедидар в 8 Октомври 2012 04:25:47, Понеделник
аз също съм нов и мисля да се заема с теорията в сайта а после ще мисля за практика
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: ra4ola в 12 Октомври 2012 14:01:01, Петък
книги иа много и най различни мисля че могат да ти бъдат от полза тези на издателство "Аратрон"
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: cleopatra в 15 Декември 2012 14:20:25, Събота
Най-лошото е, че заради холивудските филми хората си мислят че щом правиш магия значи ще видиш феи, джуджета, дракони и т.н... най-необходимо е вяра според мен smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: hahav в 7 Януари 2013 01:09:56, Понеделник
така е cleopatra smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: в 3 Февруари 2013 00:22:27, Неделя
Здравейте:) Скоро се регистрирах, четох мнения, но не открих точно това, което търсих.
 От нещата, които съм чела преди относно магията, съм останала с впечатление, че това е занимание, което е доста пагубно за практикуващия, особено като отдаваш енергия на външно божество. Разбирам, че сте навътре по тези въпроси и искам да ви попитам дали това наистина е така според вас? Има ли последствия?
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Sitara в 5 Февруари 2013 23:33:25, Вторник
Здравеите ! Аз също съм нова тук . От скоро започнах да се занимавам с магия - по точно с кабала , дали може да ми предложите някоия книга , с която да разширя познанията си в тази област ? happy
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Христина в 10 Март 2013 14:54:49, Неделя
Здравейте.Скоро се регистрирах във форума и сега изчитам темите с интерес.Не съм много запозната с другите магий,но се занимавам с руните.Това,което имам като информация и скромен опит с руните се припокрива доста с поста на.theshadow.относно магията.Теория,Форма,Практика...нещата просто се получават естествено,когато имаш необходимото ниво на знание.Естествено,когато става въпрос за тези неща,човек винаги трябва да иска още,за да може да се развива,но без да дава проява на своето его.Хареса ми че всеки транс е само пътуване навътре към самите нас.Смятам че хората знаем тайните,на магията Вселена...обаче май сме забравили да "слушаме"..
 "..да лети,родил се е човека,обаче е забравил на къде" smile
 Съгласна съм за личната сила и ще прибавя(ако може)и волята.Не волята на егото да направиш магия за 6те цифри от тотото,а волята на вътрешния аз да се развиеш,да се свържеш със духовете и силите на природата и да чуеш тайните,които носиш в себе си.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Godsmack в 13 Март 2013 11:11:52, Сряда
Здравейте,Аз също съм нов,регистрирах се по рано,но ми беше доста натоварено и объркано досега,трябваше да се сблъскам с доста неща,да си отговоря на много въпроси,,мъглата започна да се разсейва,, така,че отново съм на линия,и смятам да продължа сериозно,изчетох този форум,темата е наистина интересна,и открих доста потвърждения на моите отговори до които съм стигнал досега, Благодаря на theshadow за неговите обяснения по темата,помогнаха ми доста,както и на другите които дадоха доста забавни разяснения smile ,,но разбрах,че истината е вътре във нас самите,това,че не можем да стигнем до някои отговори,зависи до една степен от нас самите,и от нашите ,,доброжелатели,, особено заобикалящите ни така наречени ,,приятели,,, колкото по малко споделяме или се разкриваме пред тях,толкова по добре за нас,истината е,че сами трябва да се опазваме,и да внимаваме какво говорим,, изпитах го достатъчно на гърба си,, cool
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Krista в 23 Март 2013 21:59:01, Събота
Здравейте и от мен. Отскоро съм тук и съзнава, че не е редно да противореча на админ, но колкото повече чета темите във форума попадам все на идеята, че магията е вяра. Да! Вайно е да вярваш! Но магията е нещо повече! В повечето случаи дори е дарба подобна на тази на художниците и музикантите. Ти можеш да се научиш да свириш но за да твориш музика ти трябва повече! Можеш да свириш и да вярваш че музиката ти е прекрасна, но тя не винаги е такава за света около теб. Искам да кажа, че това че вярваш че живееш с магията не те прави магиосник. Постоянното оглеждане за знаци в ежедневието и търсене на усещания не е основното. Когато практикуваш ти пренасочваш и контролираш енергии, не само свои, но и тези, които изграждат света около теб. Ти се учиш да се сливаш с тях,, да ги оставяш да те водят и същевременно да ги контролираш. Напрактика ти правиш много повече. И в крайна сметка резултатите, които получаваш трябва да са видни не само за теб и твоите усещания, но и за околните - тогава си постигнал нещо истинско и си сигурен, че не си в самозаблуда.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: NeverEndingStory в 4 Април 2013 19:27:46, Четвъртък
Изключително полезна информация, не само защото отговаря на много въпроси, а и защото кара човек да се замисли не само върху прочетеното, а и въобще. Благодаря theshadow! Доклада на fereq също! След прочетеното се замислих и за магията в изкуството. Всеки творец независимо какво създава - картина, склуптура, музика стих и тн. има нужда от вдъхновение, което идва от емоция. В повечето творби струва ми се, са са изобразени вече случили се неща или моментни усещания, които са послужили за вдъхновение. Та в тоя ред на мисли се зачудих какво ли би станало ако бъде изобразено нещо желано (но не все още случило се) и стигам до извода, че определено би въздействал на случването.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: в 9 Април 2013 00:24:17, Вторник
Новичък съм и искам да попитам от каде трябва да започна ... мъча се да си правя някакви упражнениица за воля и концентриране на енергия ... но не ми е интересно вече изкам да видя и голямата магия ....
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: лили в 21 Април 2013 18:41:21, Неделя
Радвам се , че е като с карането на колело!
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Godsmack в 21 Април 2013 19:15:08, Неделя
лили, - ти един смислен отговор или мнение ще дадеш ли,,или само убиваш време cool
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 21 Април 2013 20:30:12, Неделя
Няма начин да даде смислен отговор, тъй като е още дете. И защото този форум не е за деца- банвам лили. Трия мненията и. Доста е наспамила.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Zina в 31 Юли 2013 11:08:52, Сряда
Здравей,аз съм нова и прочетох почти всичко,но не можах да разбера от къде да започна...Моля ако може някой да ми каже..? smile :) smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: pres0 в 1 Октомври 2013 15:25:24, Вторник
Здравейте , аз съм нов тук ,но ми допада обстановката. Бих желал да ми се препоръча дадена книга да мога да се докосна теоретично ... Като цяло съм се интересувал доста от масонство (най-вече символиката).. грамотен съм "уж" религиозно. Уча Реторика от скоро и един доклад бегло ме запозна с това "Що е Изкуството магия?"... Бих се радвал ако получа леки насоки, защото все пак още съм твърде млад biggrin
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 1 Октомври 2013 15:35:01, Вторник
pres0, започни с всичко написано в отворената секция. Там има информация като за поне две книги. Още повече, че "е отсято зърното от плявата" - образно казано.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: pres0 в 1 Октомври 2013 17:57:34, Вторник
Можеш ли да ми обесниш накратко (или линкче да ми дадеш да си прочета) Какво трябва да рече дадената "Практика" ,защото като чета във форума е най-добре за мен като начинаещ да пробвам групова такава ... Извинявам се ако съм те натоварил или затруднил smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 1 Октомври 2013 18:11:01, Вторник
Ами като влезеш в откритата секция почваш наред. Първо трябва да натрупаш информация, а после да практикуваш. Аз лично първите три месеца само четях при все, че имах някакъв опит, а чак след това започнах с практиките. И там някъде има и тема за книги за магия.
 Успех.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Dominik в 14 Октомври 2013 00:55:08, Понеделник
Винаги трябва да се има вяра във всеки един ритуал ,който се прави. Трябва концентрация.Чисто съзнание.Без значение каква магия се прави копанарска,вуду,циганска,дори и един прост ритал с възли, восъколене,Африканска магия Джу-джу и т.н ... Трябва да помислим за последствията преди да предизвикваме силите .Защото последиците може да са необратими. И може да съжаляваме за стореното, ала късно ! На въпроса Какво е необходимо за занимания с магия? Аз отговарям
 - Много желание
 -Много търпение
 -Концентрация
 - Вяра
 - Точно заклинание ( а не някое стихче на дедо ви Вазов)
 ... wink wink wink happy
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 14 Октомври 2013 08:57:22, Понеделник
Quote Dominik ()
- Точно заклинание ( а не някое стихче на дедо ви Вазов)

 Dominik, няма точни заклинания. Ако ровнеш из форума, на много места ще прочетеш как Сянката образно и в цвят обяснява, че със ритуали и заклинания магия не се прави. В думите има сила само от психологическа гледна точка. Ако магията ставаше със точните думички, всеки щеше да е маг и познай какъв хаос щеше да настане. Особено като се има в предвид човешката ни природа. Даже нямаше да ни трябват войни... щяхме да сме се избили до сега само с магия.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Aton в 14 Октомври 2013 14:43:42, Понеделник
Dominik, виждам че си запознат.....та да питам....винаги ми е било интересно....при циганската магия заклинанията на цигански ли са?
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 14 Октомври 2013 18:13:27, Понеделник
Dominik, заклинанията и ритуалите са театър (всички такива без изключение), а не същността на магията. В този ред на мисли... Ако искаш театър, ползваш заклинания и ритуали. А ако не искаш- не ползваш. Мен лично театърът не ми понася. Но ако все пак се наложи да правя театър, докато правя магия- и на "бла-бла" за заклинание в комбинация с подскачане на място на един крак- ще имам резултат. smile

 А Вазов не го намесвай въобще. Би трябвало да показваш уважение към историята на предците си. Ако си българин. Пък и да не си- пак- все пак тук е България, нали?  smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: niksi в 15 Октомври 2013 10:19:09, Вторник
Измина около година и половина, откакто направих първите си опити с магията.Ако сложим преди това само събирането на информация кажи ги две.За това време ако не друго научих много важни уроци.Имах колкото и да е странно сериозни успехи, но и не малък провал.Според мен лично има бяла и черна магия.Като последната наистина е доста опасна и човек може доста да си изпати.Личния ми извод до момента е, ако искаш да промениш нещо в своя полза, го прави без да вредиш сериозно на другия.Реално няма как, постигайки нещо ти, да не изгуби някой друг, защото е нарушен баланса, но просто трябва да се опитаме да не е целенасочено.
 п.п В някои практики трудно ще мине без ритуал, особено ако е от Некрономикон.Но в много случаи самия ритуал е чисто и просто за подсилване на менталната проекция на желанието и неговото изпълнение.Поне от малкия ми опит това ми е впечатлението.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 15 Октомври 2013 15:09:31, Вторник
Не съм от религиозните, но все пак- О, БОЖЕЕЕ! НЕКРОНОМИКОН!

 Проучи Некрономикон. Започни от най-първия автор на книги от жанра на ужасите- Лъвкрафт. Когато приключиш... Ако успееш да си научиш урока... Никога повече не споменавай жанра на ужасите при магиите. И ритуалите- също.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 15 Октомври 2013 16:09:07, Вторник
Quote niksi ()
Имах колкото и да е странно сериозни успехи, но и не малък провал.
Аз бих искала да споделиш за успехите си. Какво и как си постигнал. Ние тук се учим един-друг,  така че - научи ни. Няма значение дали ще е "бяла" или "черна" магия, ние тук ги правим всякакви. Пък щом трябват и ритуали... ми ще ги преживеем. Дано само да не се налага при ритуала да ползваме 38-ми ляв крак на стоножка и дясно око от усойница с перде, че застудя и те се изпокриха.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Aton в 15 Октомври 2013 17:31:38, Вторник
cecivalchanova, не си много права.... smile ти сподели ли успехите ти в любовната магия  ..За Гошо, а??? А и дясно око от усойница се ползва за  възпиране на зла тъща....
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 15 Октомври 2013 18:04:30, Вторник
Quote Aton ()
А и дясно око от усойница се ползва за  възпиране на зла тъща....

 Мдам... Има само една малка подробност... На усойника не трябва да се казва за какво ще се ползва дясното му око... Че като научи, после се плаши и отказва да съдейства...  wink
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 15 Октомври 2013 18:11:43, Вторник
Атон, ти ми прави магия за "Гошо" (прахосмукачката) помниш ли? Е... май е време да споделя за провала ти. Аз така и не се влюбих в "Гошо", но за сметка на това "Гошо" се влюби в мен. Където и да изместя проклетата прахосмукачка се спъвам в нея... Тръгвай да я разваляш тая магия, че осакатях.
 Сега аз ще ти направя магия за любов да видиш ти колко съм добра...
 Да се влюбиш във форума ни дано! С мисли за него да лягаш и с мисли за него да ставаш.  По три пъти на ден тука да влизаш и коментари да пишеш. Практики да практикуваш и с нас да ги споделяш. Ако един ден пропуснеш, жена да не те погледне и сърцето да те стегне!ДА БЪДЕ!
 Сега всичкото това ще го препиша на лист, ще го запаля ритуално с червена свещ и ще изиграя един гол амазонски танц около него, пък да видиш ти какви са ми силни магиите. tongue
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 15 Октомври 2013 18:19:49, Вторник
А за зла свекърва какво се ползва? Щото моята като и ревнах вчера, че ми е пробутала некачествена стока (синът и естествено) вместо да си го прибере, го овика. На мен ми каза да му сложа къс повод и строг нашийник и ми заяви, че рекламации не приема... Това на нищо не прилича вече...
 Та магия за свекърва моля!
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 15 Октомври 2013 20:40:34, Вторник
Тцъ... Прерових доста, а само решение срещу тъщи изскача... Ето например едно бързо решение (не най-доброто, но пък наистина бързо)-

 
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 15 Октомври 2013 21:09:18, Вторник
Сянка, това си е жива дискриминация срещу жените... Значи вие можете да се отървете от тъщите, а ние нямаме шанс срещу свекървите? Аз съм нещастна... имам две свекърви (една бивша и една настояща) и двете ми звънят поне по 2 пъти в седмицата да ме питат как съм. Почвам да мисля магия за свекърви, като я сътворя-ще споделя.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: tattul в 15 Октомври 2013 21:23:42, Вторник
Бре, хората за Некромикон приказват ..вие за тъщи, като за зли вещици говорите))
 Това с прахосмукачката ми хареса, biggrin ..щом още шнура не е навирила, значи магията е бяла, вдигнели шнура, беж, че черната магия е в действие))
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 15 Октомври 2013 21:42:56, Вторник
Татул, какъв по-ужасен Некромикон, от тъща и свекърва. Това си е по-лошо от роман на ужасите... Даже не ти трябва черна магия. Ако имаш зъб на някой му пожелай да живее с тъщата или свекървата (според пола) и гледай как се срива живота на омразният ти човек. wink
 Виж, на прахосмукачката още не съм и гледала шнура... отивам да погледна и ако е вирнат, ще линчувам Атон.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Aton в 15 Октомври 2013 23:40:56, Вторник
cecivalchanova, аааа не става така....за да хване дикиш магията трябва да направиш връзка между ритуала и форума....ще ти кажа как...най-добре е да публикуваш снимка на голия амазонски танц..... smile мисля че ще има резултат..
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Aton в 15 Октомври 2013 23:45:30, Вторник
tattul, нещо бъркаш понятията....Напротив! Ако шнура е вирнат....това е чисто бяла магия.....ако не е вирнат....това е тъмно черна кахърна магия....
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 16 Октомври 2013 00:16:05, Сряда
Атон, нали си магьосник??? Ами визуализирай ме и аз ще ти се явя танцувайки довечера като заспиш. И гледай да не бълнуваш много.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: simona99 в 21 Октомври 2013 01:50:32, Понеделник
Благодаря за информацията,тези неща са наистина полезни особенно за хора като мен , които тепърва започват да се занимават с магия smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: огледало в 21 Декември 2013 00:13:56, Събота
е, не мога да остана равнодушна към втория пост от темата smile
 кастанеда какъв и кой е бил и какво е правил с кучето - все тая, но практиките са си описани, и си работят, няма нужда да сме буквалисти, да си намерим пейот и да чакаме чудото на просветлението, извинете, виждането smile

 тия практики ги има в много учения, описани по различен начин, обяснени с различни думи, и следване за постигане на уж различни цели, това го знаете по-добре от мен, предполагам
 сигурно има значение кой какво влага в "магия" и тука, признавам, аз съм босата smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: хеката в 23 Декември 2013 22:02:23, Понеделник
огледало, какво е"просветление"според теб? smile Много ми е интересно какво мислиш...
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: огледало в 23 Декември 2013 22:17:39, Понеделник
Ами не мисля нещо кой знае колко велико smile
 Просветление е да разбереш по абсолютно недвусмислен начин, че има невидим свят. Няма как после да водиш стария си живот
 Всъщност има, но трябва много да се стараеш smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: хеката в 23 Декември 2013 22:19:35, Понеделник
Quote cecivalchanova ()
Да се влюбиш във форума ни дано! С мисли за него да лягаш и с мисли за него да ставаш.  По три пъти на ден тука да влизаш и коментари да пишеш. Практики да практикуваш и с нас да ги споделяш. Ако един ден пропуснеш, жена да не те погледне и сърцето да те стегне!ДА БЪДЕ! Сега всичкото това ще го препиша на лист, ще го запаля ритуално с червена свещ и ще изиграя един гол амазонски танц около него, пък да видиш ти какви са ми силни магиите.
lol Цеци,скъпа ти на клетви го удари...ма жена. Ами ако го хване ,но през девето коляно.... lol
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: хеката в 23 Декември 2013 22:23:40, Понеделник
огледало, да разбирам ли че според теб" просветлението"има само духовен смисъл smile .
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: хеката в 23 Декември 2013 22:30:55, Понеделник
огледало, обръщало ли си внимание на това:че живота който си водил през тази година и живота който си водил преди 10 год. не е един и същ....ти си получавал своите "просветления"....Не мислиш ли? smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: огледало в 23 Декември 2013 22:32:48, Понеделник
Въобще не е духовен, толкова си втрещен, че просто не си същия
 И ако не откачиш, значи си се справил много добре
 Само така предполагам wink
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: огледало в 23 Декември 2013 22:34:36, Понеделник
Помъдряването не е просветление
 Житейският опит си казва дума с различна скорост за различните хора
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Bes в 8 Януари 2014 10:15:20, Сряда
Включвам се cool приложните техники ще те облекчат емоционално и интелектуално,.. в нета има достатъчно "литература"
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Bes в 8 Януари 2014 10:19:20, Сряда
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Bes в 8 Януари 2014 10:42:52, Сряда
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D1%8E
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: rosie_gencheva в 10 Юни 2014 15:38:44, Вторник
Здравейте аз съм също нова тук и като цяло в заниманията с магия. smile Имам един въпрос (като жяло не си падам по ритуалите за създаването на магия,влече ме менталната магия) може ли да се импретира даден ритуал в смисъл ако не усещам че трябва да се направи по дадена матрица а да се "извае" по начин по който аз го усещам?
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: crost12 в 23 Август 2014 20:12:34, Събота
Здравейте. От известно време се интересувам от магия и по-специално друйдство и шаманизам. Обичам природата и всички възможни връзки с нея. Мисля, че това е магията която ме интересува най-много(и от части бойната магия, но не толкова). Ако може да ми препоръчате някаква литература ще ви бъда много благодарен.

 Благодаря за помоща предварително ! tongue smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: aves в 23 Август 2014 21:51:05, Събота
rosie_gencheva - ритуалите сами по себе си нямат сила, тяхното преднаначение е само да задвижат твоите сили!
 Ако искаш да разбудиш само емоционалнат си сила, тогава можеш да си измислиш абсолютно всичко, каквото ти харесва, стига да те нахъсва и да спазва "принципа на подобието"
 ако обаче искаш да активираш всички сили на психиката си, тогава ще трябва да се спазва определена последователност(която лично аз споделям само на живо), но ако тя е спазена - можеш да заменяш всяка от стъпките с произволна идентична на нея...
 лично аз чета предложени "ритуали" само за обща култура, но когато искам да формулирам магия, винаги измислям всичко от начало до край
 опитът показва, че достигналите до днес древни ритуали са с перфектна СТРУКТУРА, обаче формата им е тотално демоде, и подмяната й е добре дошла

 crost12, авторите Амбър Улф и Мирча Илиаде, имат интересни книги за шаманизма, потърси ги. Владимир Серкин също има една доста интересна - "смеха на шамана"(само на руски съществува обаче). И доколкото знам, има едно шаманско общество в БГ, даже наскоро пускаха обяви по окутните форуми...
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: хеката в 23 Август 2014 22:56:54, Събота
Здрасти crost12, пробвай " Практическа магия" на Лияна Греийнауей. Лека е за четене уика. Ще ти хареса сигурна съм. biggrin
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: crost12 в 23 Август 2014 23:51:10, Събота
Благодаря много и на двама ви! Ще ги потърся. smile А отнсосно книгата "смеха на шамана" сигурно ли е, че е само на руски(да го бях учил тоя руски в училище biggrin ) ? И лично мен повече ме привличат друидите от колко шаманите. Като че ли шаманите повече разчитат на наркотичните свойства на дадени растения от колкото на каквито и да били сили. smile Също така някакъв линк от който мога да свалям такава литература ще съм ви много благодарен( на лично ако не е проблем). Благодаря отново!
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: хеката в 24 Август 2014 10:58:01, Неделя
Дай ми възможност да стигна до София и ще ти дам заглавия на книги  от и за дроиди.
 Не ги помня наизуст. А това ще стане до три дни :).crost12, има една книга казва "История на магията и мистерията" но авторите не ги помня.... нека стигна в София.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: crost12 в 24 Август 2014 13:54:32, Неделя
Добре благодаря ти много! Чакам с нетърпение !!! tongue
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: aves в 25 Август 2014 10:01:52, Понеделник
шаман + наркотици.... има и такива(особено разни кастанедовци и други), обаааче в "смеха на шамана" се казва, че това е по-късна добавка, и че традиционните сибирски шамани здраво са наблягали на яснотата на съзнанието, и са развивали тази яснота до немислими предели. Авторът описва шамана с който общува като постоянно концентриран и внимателен, но самият шаман казва на едно място, че "много съм разсеян, за да общувам с духовете трябва да се съсредоточа максимално" и ходи да се съсредоточава някъде си
 моето лично мнение е, че няма автентична магьосническа система, която да е свързана с наркотици... ако такива присъстват, това е или показател за тепърва развиваща се школа, опипваща пътя в мрака, или за вече западаща/зааднала такава...
 и да, уви, книгата е само на руски... ще видя в следващите месеци да преведа някои интересни части от нея

 Обаче щом човек е нов, по-добре да се захване с по-принципни книги - от типа на кибалион, тайната доктрина, как се постига познанието на висшите светове, теория и практика на магията, развитие на психичните сили - за тези се сещам сега... и вече след това да се напредва в избрана предпочитана област или стил, там шаманство, друидство, алхимия или каквото ще да е

 обаче никоя книга не може да се сравни с личния контакт...

 лично аз съм изчел десетки книги в окултизма, религиите, мистицизма и подобно... в рамките на 1 час среща с шейх на действащ суфийски орден, ми се изясни повече отколкото четеното от последната година, а след втората среща тотално изгубих интерес към четенето за мистични учения в религиите... просто вече е губене на време. от друга срана ако преди това не бях чел много много много, едва ли щях да оценя достатъчно добре този човек
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: crost12 в 28 Август 2014 09:08:58, Четвъртък
Също така напоследак проявявам интерес към демоните и демонологията ако може така да се нарече тази магия. Според мен е изключително силно, но също така и много безотговорна.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: хеката в 28 Август 2014 09:34:07, Четвъртък
crost12, извинявай скъпи все още съм в Несебър и до 12.09 няма да мога да издрапам от тук,но книгите които съм ти дала са интересни. Само да стигна в София и ще ти дам другите заглавия. 
 Извинявай!
 Виж що се до демоните,аз бих се запознала само информативно. За да разбереш демонологията по правилния начин ти препоръчвам 
 "Новия маг" на Донат Тайсън.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 28 Август 2014 11:50:20, Четвъртък
crost12, по повод на демонологията, препоръчвам ти да не се занимаваш с измислици. Не е здравословно.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: crost12 в 28 Август 2014 23:21:39, Четвъртък
Еми то като цяло не се интересувам само от демони, ами от всички подобни същества: ангели, демони и така нататак. Интересно е, но както каза theshadow повечето неща са измислица и наистина искам да разбера дали съществуват подобни същества. smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: хеката в 29 Август 2014 00:32:07, Петък
crost12, виж скъпи. 
 От древните имаме много голямо наследство в области като математиката,архитектурата,философия и др. науки,но те са си обяснявали много от неща със свръхестествени сили.
 Време беше да пусна една тема за Зороастризма. Това е религия която се е изповядвала в Персия и демонологията,тази за която ние говорим се базира на тази именно религия.
 Евреите си взимат каквото им трябва,добавят представата си за сътворението на света и ето ти стария завет.
 После християните през 325 г сл.хр на първия вселенски събор до оформят представите за това как точно се е случило НЕЩОТО
 и те ти булка Спасов ден.
 Обяснението ми е ужасно просто и ти не го заслужаваш такова,за което те моля да ме извиниш,но това е огромно количество информация която няма как да ти я кажа в рамките на един пост.
 Мога да ти дам заглавия на книги и ти сам след като изчетеш всичко да решиш дали си заслужава да вярваш в демони или не.
 Но наистина Сянката е прав.
 Ти реши,аз просто трябва да си докарам Д...до София и до библиотеката ми. smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 29 Август 2014 18:42:33, Петък
Quote crost12 ()
Еми то като цяло не се интересувам само от демони, ами от всички подобни същества: ангели, демони и така нататак. Интересно е, но както каза theshadow повечето неща са измислица и наистина искам да разбера дали съществуват подобни същества.

 Не съществуват в реалността.  smile Плод на богато въображение са.  smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: crost12 в 29 Август 2014 21:49:05, Петък
Благодаря за обяснението и за напътсвията! smile Не искам да ви губя времето с глупости, но все пак от малак ми е било интересно дали има нещо подобно. biggrin Съжалявам за изгубеното време все пак smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 29 Август 2014 21:52:17, Петък
crost12, не си ни загубил времето щом си научил нещо. И аз си падам по демони, ангели и др. понеже съм израснала с приказки за такива. И сега при все, че ми е ясно, че не съществуват с удоволствие гледам фентъзи филми. Там ги има в изобилие. wink
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Delta в 7 Септември 2014 10:34:31, Неделя
crost12,  ритуалите са някаква форма за концентрация. Но дали ще си облечен в черна роба на звздички или с раздърпан анцуг няма никакво значение. Магията е вътре в теб.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Euryale в 11 Октомври 2015 02:02:35, Неделя
Най-необходимо е да се научиш как да мислиш, а именно да мислиш без граници - да не допускаш в ума си да се прокрадне въпроса " възможно ли е?"
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 11 Октомври 2015 05:51:11, Неделя
Euryale, за мисленето- на 100% се съгласявам с теб.... Много важно умение е... Но останалото....

 Този въпрос-  " възможно ли е?" - е най- важният въпрос, който трябва да бъде задаван... А защо това е така- отговорът е пръснат под формата на споделяни най- различни случаи из форума от различни хора, които случаи все се каня да обособя на отделна тема, за да са лесни за намиране и не всеки път да се пишат, но пусти мързел....

 Накратко ето отново моите любими реални случаи, в които въпросът ""Възможно ли е"" е бил зададен със закъснение....

 Малък град, голяма компания от млади хора, които имат интереси в магията и крепост в града, в която редовно висят.... Крепостта е туристически обект- поддържа се... В една тъмна неосветена зала на крепостта, такава без прозорци, както до вчера е нямало нищо, така изведнъж се появява демон.... Много страшен такъв.... Че и се материализирал, а който не вярва- просто застава на вратата на залата и го вижда лично- огромна плашеща фигура стои по-черна на общия тъмен фон... И като го вижда със собствените си очи цялата компания.... Без изключение... Да речеш- доказано от всякъде, че е демон... Някои от компанията с дни наред се биха астрално с демона и уж все го побеждават, само че уви, застане ли се на вратата на залата- той демонът продължава да я обитава... Страшен демон и ни се пъди, ни умира.... И по някаква неясна причина си е харесал да обитава точно онази зала...

 И докато в астрала мнозина са много смели на бой с демона, то като стигнат до вратата на залата и всичката им смелост се изпарява.... Друго си е да се биеш с демон на удобно излежаване в леглото у дома- така, астрално.... Много голяма компания, но на живо, така чисто физически, никой не смее да доближи страшния демон в залата.... Може да хапе.... Де да го знае човек....

 И така времето си минава.... Накрая все пак се намира смелчага да приближи демона от залата.... Демонът бил купчина струпани дърва....  И който се е бил астрално с него и си умрял от срам при осъзнаване на частта с развинтеното си въображение....

 Другият действителен случай, това е епична среднощна битка на физическо и на астрално ниво с дракон.... Участникът е един... Сам си е у дома си.... Навън вилнее буря.... И не щеш ли хоп- напада го на физическо ниво дракон, че и съска гадът... Битката между човек и дракон се разразила мощна- чак бушони гърмяли.... И на астрално, и на физическо ниво- голяма битка паднало... А после дошла сутринта... Там, дето бил драконът едно дърво приветливо стърчало, а на клоните му, един найлонов плик продължавал да издава страшни драконови звуци при всеки по-силен повей на вятъра.... За съжаление случаят обаче е с тъжен край.... Човекът, преживял това, се побърка...

 Следващата история е за жестоко убийство... Майка убива детето си в парка на града и заравя там трупа му, а призракът на детето започва да броди из парка.... Откритието е направено от девойка от същата компания... И скоро след това всички почват да разправят кой къде видял призрака на детето, че какво точно правел призрака, пак и на физическо, и на астрално ниво... И така много народ отново взаимно се навива на случая... И щом толкова много хора съобщават, че го виждат- трябва да е истина, доказано.... Да, но не.... Минава време и девойката строява народа и се оказва, че историята за жестокото убийство, съответно и призрака- тя сама си я е измислила.... И излиза, че случаят е като с демона- много хора взаимно се заблуждават, че има призрак....

 Да постна, че пиша от таблет и ще добавя още нещо....
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 11 Октомври 2015 06:15:17, Неделя
Т.е. реалните занимания с магия започват, когато се научи урокът, че не е важно колко хора са видяли нещо.... Това, че са видяли нещо, съвсем не означава, че са наясно какво са видяли...

 Реалните занимания с магия започват, когато суеверието и/или въображението се надраснат и започнат да се проверяват фактите внимателно- на пръв поглед може да е едно, но на втори поглед човек може да се посмее на първия си поглед.... И понякога за втория поглед се иска да мине време и е нужно търпение и старание... И честичко задаване на въпроса- възможно ли е или реалността ме гаври....

 Започват реалните занимания с магия, когато се научи урокът, че не всичко, което ти казват другите, е истина... Без значение колко човека са се вързали на лъжата и са започнали да и намират потвърждение...

 И за да е възможно заниманията с магия да са реални, е нужно да се мисли... Нужно е да се задават много въпроси.... Не трябва да се възприема идеята, че тя науката е мръсна дума, а щом си вярваме и щом е невидимо и недоказано, значи сме голямата работа....

 Ако ли не.... Алтернативата е увреда на психиката и боят с дракони може да се окаже най-малкият проблем за психиатъра...
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Solomon в 11 Юли 2016 13:05:25, Понеделник
Quote theshadow ()
Магията е всичко, което възприемаме и затова в нея няма догми и обреди, защото възприятието е неограничено. Магията е метод на живот, път към началото и края. Магията е абстракция.
Това трябва ли да значи, че ние сами можем да ''измисляме'' магии, които реално биха подействали, без да знаем никакви правила ?
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 11 Юли 2016 13:53:10, Понеделник
Ако нямаш елементарни познания по управление на енергията как ще си "измислиш" магия?
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Solomon в 11 Юли 2016 14:19:46, Понеделник
Ясно.

П.С. Ужасно се радвам че намерих някого във форума.
Явно сайтът не е мъртъв, за какъвто го мислех.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 11 Юли 2016 14:58:19, Понеделник
Сайта ни най-малко не е мъртъв. Просто е лято и сме по- натоварени кой с работа, кой с ваканции и си даваме ваканция и от практиките. Или както повечето практикуваме, но резултати споделяме след края на сезона когато сме по-свободни.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Solomon в 11 Юли 2016 15:04:00, Понеделник
Благодаря, че ме светна ! smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: posleden в 11 Юли 2016 22:24:12, Понеделник
smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Neshama в 29 Юли 2016 20:50:26, Петък
Quote Цеци_Вихронрав ()
Ако нямаш елементарни познания по управление на енергията как ще си "измислиш" магия?

Познавам хора, които нямат такива познания и нямат представа, че правят магия.
Но правят. Просто не наричат нещата с такова име.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 29 Юли 2016 23:02:49, Петък
Quote Neshama ()
Просто не наричат нещата с такова име.
А как ги наричат?
Аз също се занимавам от дете с магия и едва тук разбрах, че всичко което правя е управление на енергия. Т.е. не че не го знаех, но терминологията ми беше друга. А беше друга понеже съм се учила от баба ми и прабаба ми. Те ползваха вместо "енергия" думи като сила, живец и т.н. Но въпреки различната терминология първо трябваше да се науча да контролирам енергията или силата си и едва тогава взеха да ми се получават магиите.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Neshama в 29 Юли 2016 23:08:09, Петък
Точно това имах предвид, Цеци. Мерси за допълнението.

ПП Явно умората си дава отражение, нещо не ми върви писането smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 29 Юли 2016 23:16:29, Петък
Значи пак стигаме до: Ако нямаш елементарни познания по управление на енергията как ще си "измислиш" магия?
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Neshama в 29 Юли 2016 23:19:31, Петък
Ами да речем, че се раждаш така smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: posleden в 29 Юли 2016 23:21:32, Петък
smile
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 29 Юли 2016 23:34:42, Петък
Quote Neshama ()
Ами да речем, че се раждаш така
Сянка се е родил така (потомствен маг е), аз също, но... И ти си се родила с два крака, но ти е отнело време да се научиш да вървиш нали?
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Neshama в 29 Юли 2016 23:41:16, Петък
За човека е естествено да ходи на два крака. Даже и да израстне сред вълци, пак ще проходи по един или друг начин, без някой специално да го учи.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 29 Юли 2016 23:49:11, Петък
Quote Neshama ()
Даже и да израстне сред вълци, пак ще проходи по един или друг начин, без някой специално да го учи.
Neshama, пак опираме до това, че сам или с чужда помощ първо ще се учи. Разбираш ли? Няма с раждането да ходи, а първо ще му се наложи да се научи сам или с чужда помощ. Та и с управлението на енергията е същото. Добре, той е роден с възможности, но... Нали не мислиш, че от първият път ще успее да осъществи или отбие енергийна атака? Или от раз ще направи програмиране за шестица? Пак опираме до ученето. Целият ни живот със или без магия е едно постоянно учене.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Neshama в 30 Юли 2016 09:11:32, Събота
Последното ти изречение го казах и аз.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 30 Юли 2016 09:22:14, Събота
Значи постигнахме консенсус. smile Докато не се научиш да си управлявсш енергията не можеш да си твориш магии.
Титла: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 30 Юли 2016 09:22:32, Събота
Quote Neshama ()
За човека е естествено да ходи на два крака
Тцъ- не е естествено... Има случаи на неглижирани от родителите им деца- много такива случаи... Децата са тотално зарязани- не се научават да ходят, не се научават да говорят, не се научават дори да си преглъщат слюнката... Да не говорим, че ако с детето не се контактува, интелектът никога не се развива и крайният резултат е слабоумие в най-тежката му форма до края на дните... Представи си осакатяването- един жив труп, който не може да се движи (не може да ходи), не може да мисли и даже не може да преглъща слюнката си... След изваждането от такава вредна среда, създавана от родители садисти- изведените лица до края на дните си са под лекарски грижи...

И като израсте сред вълци- пак хора го учат на това да ходи на 2 крака и не винаги е успешно едно такова учене...

За каквото и да става въпрос- първо трябва да се научи... Едва когато един човек се научи да се учи от другите, може да се пробва да се учи и сам посредством книги, лични експерименти и прочие...
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: asa в 2 Септември 2018 10:00:58, Неделя

Аз също се занимавам от дете с магия и едва тук разбрах, че всичко което правя е управление на енергия. Т.е. не че не го знаех, но терминологията ми беше друга. А беше друга понеже съм се учила от баба ми и прабаба ми. Те ползваха вместо "енергия" думи като сила, живец и т.н. Но въпреки различната терминология първо трябваше да се науча да контролирам енергията или силата си и едва тогава взеха да ми се получават магиите.


Доколкото разбирам магията представлява единствено и само концентрирана човешка енергия и нейното управление с определена цел. Или греша?
Тоест ритуалите с вещи-предмети са единствено способ за зареждане и концентриране на енергия, която после да бъде използвана и насочена по предназначение, а не същността на магията?
В този случай има ли визша божия-вселенска сила провидение или така наречената вселенска сила е просто концентрирана сила, от която може да се черпи енергия? Какви са механизмите и законите които я управляват или пък тя управлява чрез тях. От прочетеното до тук оставам с впечатлението, че не визшата сила управлява хората, а хората които притежават техниките за управление на енергията биха могли да използват визшата сила, която е като вид енергиен център.   
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 2 Септември 2018 11:04:28, Неделя
В човешкото тяло има електромагнетизъм.... В човешката мисъл една от съставките е също електромагнетизъм... Една от основните действащи сили във Вселената е точно отново електромагнетизъм (и освен нея има още 3 други основни, но те не се ползват разпространено в магията)...

Електромагнетизъм е енергията, която се контролира и използва в магията...

Ритуалите с предмети (вещи) са театър... За да го разбереш, трябва да знаеш какво е електромагнетизма...

Представи си го така... Искаш да светне лампа... Какъв е шансът да се случи, ако и рецитираш заклинание със специален тон, облечен в роба и в центъра на начертан магически кръг. Описанието е примерно, но може да е всякакъв друг ритуал и ефектът ще е същият. Истината е, че Вселената не се трогва ни най - малко от ритуали, т.е. от театър.

Трогват се обаче хората... Затова ритуалите са единствено за тях, за да се настроят на нужната психична вълна, а не за друго... Ритуалите не зареждат с енергия... Ритуалите не концентрират енергия... Те са за съзнанието... Ако е нужно... Защото не всички ползват ритуали... Аз да речем- ритуали не ползвам, понеже ме бавят... А иначе зная доста ритуали, но трябва да съм в настроение за театралничене плюс да имам излишно свободно време за губене, за да се навия да ги ползвам... Другият вариант е, ако виждам, че човекът отсреща не е дорасъл да схване нещо друго, а се нуждае от ритуал...

Съответно няма и висша сила, която да е енергиен център или подобно... Електромагнетизмът е просто електромагнетизъм и нищо повече от това...
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Cernunnos в 2 Септември 2018 14:33:45, Неделя
Значи излиза, че хора, които познават добре физичните закони свързани с електромагнетизма би трябвало да знаят как да го манипулират. Демек тия в БАН е възмножно да са магьосници, но да го крият...  [umnik]
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 2 Септември 2018 16:08:06, Неделя
Значи излиза, че хора, които познават добре физичните закони свързани с електромагнетизма би трябвало да знаят как да го манипулират. Демек тия в БАН е възмножно да са магьосници, но да го крият...  [umnik]

Има две разклонения на психологията, които на научна основа се занимават с точно изучаване на магия, само името сменено да е модернистично звучащо... Но е още рано да се коментира, тъй като не във всички държави са признати за науки , а само в някои... Едното е трансперсоналната психология (в България е призната трансперсоналната психология- преподава се да речем във Великотърновския у-т или поне по мое време се преподаваше), а другото е парапсихологията (призната да речем примерно при британците за наука)... И двете имат допирни точки от една страна с физиката, от друга - с биологията... И с още някои неща... Научни едни такивата... До колкото зная...  [umnik]

За БАН - при целия разпад и политическо убийство на наука и образование в България, се намери кое да посочиш... Но да, там има някои магьосници... Определено... Разбира се, има и доста не-магьосници, дето мнозина се чудят какво са и защо са там изобщо, но това е друга тема...  [yes] 
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: asa в 2 Септември 2018 18:36:47, Неделя
В човешкото тяло има електромагнетизъм.... В човешката мисъл една от съставките е също електромагнетизъм... Една от основните действащи сили във Вселената е точно отново електромагнетизъм (и освен нея има още 3 други основни, но те не се ползват разпространено в магията)...

Електромагнетизъм е енергията, която се контролира и използва в магията...

Ритуалите с предмети (вещи) са театър... За да го разбереш, трябва да знаеш какво е електромагнетизма...

Представи си го така... Искаш да светне лампа... Какъв е шансът да се случи, ако и рецитираш заклинание със специален тон, облечен в роба и в центъра на начертан магически кръг. Описанието е примерно, но може да е всякакъв друг ритуал и ефектът ще е същият. Истината е, че Вселената не се трогва ни най - малко от ритуали, т.е. от театър.

Трогват се обаче хората... Затова ритуалите са единствено за тях, за да се настроят на нужната психична вълна, а не за друго... Ритуалите не зареждат с енергия... Ритуалите не концентрират енергия... Те са за съзнанието... Ако е нужно... Защото не всички ползват ритуали... Аз да речем- ритуали не ползвам, понеже ме бавят... А иначе зная доста ритуали, но трябва да съм в настроение за театралничене плюс да имам излишно свободно време за губене, за да се навия да ги ползвам... Другият вариант е, ако виждам, че човекът отсреща не е дорасъл да схване нещо друго, а се нуждае от ритуал...

Съответно няма и висша сила, която да е енергиен център или подобно... Електромагнетизмът е просто електромагнетизъм и нищо повече от това...
Тоест ако се синтезира това което прочетох досега. Магията е управление и насочване на енергия, чрез която се предизвиква ситуация в реалния живот когато идва ред да се действа на физическо ниво /причинно следствена връзка./ Митологични сили няма, а самата вселена тоест заобикалящият ни земен и космически свят излъчва енергия, но не под формата на концентрирана сила божество, а просто като енергийна вибрация. Правилно ли съм разбрал? Енергийното взаимодействие реално се реализира между хората които се явяват ангелите и демоните. Растения, животни, камъни участват ли на енергийно ниво, би трябвало да излъчват някаква вибрация или греша? 
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Solomon в 2 Септември 2018 19:11:52, Неделя
Значи излиза, че хора, които познават добре физичните закони свързани с електромагнетизма би трябвало да знаят как да го манипулират.
По принцип не е необходимо да знаеш каквото и да е било за енергията, за да можеш да я управляваш.
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Cernunnos в 2 Септември 2018 19:22:34, Неделя
Абе я съм си прост мъгъл как се казва! Не ми е вродено, та поне малко ще да се образовам да знам какво правя.  :))
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: theshadow в 2 Септември 2018 19:53:11, Неделя
Тоест ако се синтезира това което прочетох досега. Магията е управление и насочване на енергия, чрез която се предизвиква ситуация в реалния живот когато идва ред да се действа на физическо ниво /причинно следствена връзка./ Митологични сили няма, а самата вселена тоест заобикалящият ни земен и космически свят излъчва енергия, но не под формата на концентрирана сила божество, а просто като енергийна вибрация. Правилно ли съм разбрал? Енергийното взаимодействие реално се реализира между хората които се явяват ангелите и демоните. Растения, животни, камъни участват ли на енергийно ниво, би трябвало да излъчват някаква вибрация или греша?


Според изчисленияна на Айнщайн енергия и материя са еквивалентни... Материята е енергия един вид... Бидейки материя, ние хората сме всъщност енергия... Цялата Вселена е материя, демек е енергия, така че цялата тя е участник (вкл. растения, животни, камъни и др.)... Всичко около нас е в движение, дори да не се вижда... И да, при определени условия енергията може да се управлява... Най-вече акцентът е върху управлението на причинно - следствените връзки... И да, така е - хората сме и ангелите, и демоните, дори и боговете...
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Annie X в 30 Юни 2020 20:24:23, Вторник
Много ми беше интересно благодаря ви ! :)
Бих искала да науча повече за менталната магия,нещо за четене да ми препоръчате,моля?
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Solomon в 30 Юни 2020 21:58:55, Вторник
Практики по ментална магия има в затворените секции...Трябва да получиш достъп, за да можеш да четеш...а докато получиш достъп, можеш да се захванеш с нещо от отворените секции, ако те влече... [yes]  Добре дошла!
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Annie X в 1 Юли 2020 10:40:32, Сряда
благодаря,Solomon :)
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Libra777 в 1 Юли 2020 14:12:04, Сряда
Много ми беше интересно благодаря ви ! :)
Бих искала да науча повече за менталната магия,нещо за четене да ми препоръчате,моля?
Това е магия, която се задвижва единствено с мисълта, т.е. не се използват помощни средства като карти за гадаене, камъчета, ритуали и т.н. Ако някой иска да му гледаш в бъдещето, насочваш съзнанието си в правилната посока и го виждаш вместо да редиш карти, които да ти подскажат... Не ти трябват, защото можеш да се настроиш и без тях.
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Annie X в 1 Юли 2020 22:45:06, Сряда
благодаря за отговора,Libra777 ,но това вече го знам..Имам предвид дали има книга на тази тема?
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Solomon в 1 Юли 2020 23:05:24, Сряда
Имам предвид дали има книга на тази тема?
На тази тема написани сигурно има...но книгите не са надежден източник на магически знания. Както ще прочетеш някъде другаде във форума - в книгите има истини, но има и толкова неистини...и е почти невъзможно да разграничиш истината от неистината ако вече не си запознат с дадена техника или нещо друго, примерно...

И малко реклама - форумът е уникален...не е като да не можеш да намериш част от информацията и другаде в интернет пространството...обаче няма да намериш същия начин на представяне на нещата - в чистия им вид, суровия, техническия...А в книгите (и на повечето други места) винаги има някаква обвързаност с някаква традиция, религия и пр...това само натоварва и обърква читателя, а с допълнителните абсурдизми...става една каша...
Титла: Re: Какво е необходимо за занимания с магия?
Публикувано от: Libra777 в 2 Юли 2020 09:59:42, Четвъртък
Имам предвид дали има книга на тази тема?
Добре написаните книги за приложна психология от типа "Как да превърнем мислите в реалност" са добро четиво за основа, макар че в жанра не пише езотерика/магия...