Последни публикации

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
ШАМАНИЗЪМ / Re: История за моята дарба на екстрасенс.:)
« Последна публикация от Solomon - 19 Април 2023 01:03:06, Сряда »
...Плюс, като за психолог, мислопотокът ти е прекалено неподреден...някак си не ми се вярва да си психолог...или имаш някакъв друг проблем. Не ми се вярва и да си от България...по начина по който пишеш ми се струва, като да си от Русия/Молдова/Украйна, или има нещо английско в тебе...


Какво точно търсиш тук?  Какво точно ще ги правиш "себеподобните"?
22
ШАМАНИЗЪМ / Re: История за моята дарба на екстрасенс.:)
« Последна публикация от chimera - 18 Април 2023 21:36:21, Вторник »
Секмет , като си психолог, къде са ти познанията по психопатология? Щото явно липсват. Иначе щеше да знаеш, че на тебе с тази продукция, дето те виждаме да я описваш тука, ти трябва нещо, ама не е да списваш книга, не е да "помагаш", не е и форум.
23
ШАМАНИЗЪМ / Re: История за моята дарба на екстрасенс.:)
« Последна публикация от Libra777 - 18 Април 2023 00:32:14, Вторник »
Много виждаш, интересна работа... Искаш ли да ми гледаш и да ми кажеш кога ще си изкарам първия милион? :::)
24
ШАМАНИЗЪМ / Re: История за моята дарба на екстрасенс.:)
« Последна публикация от chimera - 17 Април 2023 14:28:44, Понеделник »
И ква ти е тарифата?
25
ШАМАНИЗЪМ / Re: История за моята дарба на екстрасенс.:)
« Последна публикация от Solomon - 17 Април 2023 02:25:32, Понеделник »
Пич, смени дилъра.  [unsure]
26
ШАМАНИЗЪМ / История за моята дарба на екстрасенс.:)
« Последна публикация от Sekhmet9 - 15 Април 2023 12:06:55, Събота »


Здравейте!:)Изтривам темата си,защото не се харесва на администраторите.
27
ДНЕВНИЦИ / Re: Дневника на feniks75
« Последна публикация от feniks75 - 12 Април 2023 09:34:46, Сряда »
Все по-често срещам(виждам) руни в ежедневието ми.Сутринта забелязях,че в горният ляв ъгъл на касовият апарат свети руната Алгиз.Тя е символ на защита.Отварям си емейла и хоп реклама  на Лидл.Хубаво изпечен хляб с картофи и  лук с разрез от горе на  символът Ингуз.В широкият смисъл руната е на  плодородието.Започвам да вярвам в някои конспирации. [wizard]
28
БИЛКИ / Re: Мандрагора
« Последна публикация от ScorpioVenus - 11 Април 2023 23:02:18, Вторник »
Мандрагората като растение, принадлежащо към семейство Solanaceae (Картофови) определено съдържа алкалоиди и то от тропановата група, концентрирани в корените. Тези алкалоиди имат халюциногенно действие, а и са афродизиак. Точно поради халюциногенния ефект, хората са вярвали, че той може да помогне да изкачваш на по-висши нива на съзнанието, които да дадат достъп до информация за бъдещето. Истината обаче е, че мъдростта трудно може да се извика по такъв начин. Това, което по-често се е случвало е било смърт в резултат на отравяне. А самото растение още е било наричано пищящо растение. Вярвало се, че при събирането му, то пищи и с този писък се отнема живота на човек. Затова често с въже от едната страна се връзвал корена, а от другата страна се връзвало куче. След това карали кучето да тича с цел да се събере растението. Така вярвали, че писъкът няма да отнеме човешки живот.
29
МАГИЯ / Re: Магическа същност на котките в древен Египет
« Последна публикация от ScorpioVenus - 11 Април 2023 22:33:34, Вторник »
И котките и кучетата и всички животни имат антени да долавят енергия, която ние не винаги усещаме. Разликата с кучетата е, че те ни защитават във физическия свят от недоброжелатели или предупреждават за такива чрез лай, ръмжене и т.н. и т.н. И много често кучетата се оказват прави в преценката си за човека. Котките са далеч по-елегантни ;D , защото те ни защитават в енергийния свят и със своето сладко “мъъррр” (уникална лечебна вибрация) правят чудеса.
30
БИЛКИ / Re: Мандрагора
« Последна публикация от Solomon - 9 Април 2023 12:11:17, Неделя »
Ами, вчера реших да проверя за ''гиоатропин'', защото ми се стори много странно наименование, не го бях чувал и не намерих такова съединение. Проверих на няколко езика...После проверих за вещества, съдържащи се в Мандрагората и едно от главните беше точно апоатропин. Не пишеше за атропин. Но няма как да не съдържа и атропин...така че и да го напишеш ''атропин'', няма да е грешно.
Ако ми покажеш как е написана думата на чуждия език от който си превеждал, ще ти кажа точно какво е...но има вероятност и в чуждоезичната писанка да е написано грешно изначално.


И да, без нужните познания и мерилки - категорично не трябва да се ползват такива растения...
Но ако си представим ситуация, където няма никакъв достъп до спешна медицинска помощ при такова отравяне - са вариант...


Иначе да, атропинът и другите тропанови алкалоиди са много опасни и с тях лесно може да се предозира...Обикновено при отравяне с фосфороорганични съединения се ползват няколко ампули атропин (4-6-макс 10) за целия курс на лечение, но професорът по токсикология беше споделил за случай от неговата практика, където на един отровен са му инжектирали 120 ампули атропин, една след друга, за да го спасят - това е мнооого над безопасната доза атропин...но в случай на такова тежко отравяне - може и повече...Та, дозите могат да варират според ситуацията.


А един друг интересен случай, пак споделен от професора - е за употребата на атропин като халюциноген...Затворници в софийския затвор, са използвали едно такова растение, за да се друсат (няма да напиша кое е, да не давам излишен акъл на наркоманите). Растението растяло на територията на затвора и тез' наш'те умници им хрумнало да си направят чай от това растение и да го пият...Забавлявали се така известно време, но естествено ги хванали и изкоренили растенията...
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10