Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
ДНЕВНИЦИ / Re: Дневника на feniks75
« Последна публикация от feniks75 - 17 Август 2022 10:16:12, Сряда »
Днес рано сутринта ненадеино падна птичи пух върху мен. [shok] Сивкаво кафяв може би от гугутка.Ще разкажа на края на денят какво съм преживял. [umnik]
2
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Мотивация
« Последна публикация от Libra777 - 11 Август 2022 13:44:05, Четвъртък »
Благодаря, Химера!  [wizard]
Карате си е моето любимо нещо, да. Винаги ще бъде, аз винаги ще бъда каратист. Имам проблем с тези проклети състезания, на които ходя зорлем... Но без тях на този етап не може.
Таа, налягам си парцалите, стягам се за световното и се надявам да се класирам добре, за да ме оставят след това да поема малко въздух  [umnik]
3
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Мотивация
« Последна публикация от chimera - 11 Август 2022 09:35:36, Четвъртък »
Да се доредя и аз да пиша. Търсиш нещо, което имаш. Или не се изразяваш правилно. Но ти мотивация имаш. Повярвай ми, човек, който няма мотивация, в никакъв случай няма да прояви старание да тренира. Или изобщо няма да тренира, или ще тренира колкото да отбие номера.

Сега друг е въпросът, ако търсиш начин да ти харесва. Харесването и мотивацията са две доста различни неща. Докато е възможно да се мотивира даден човек да свърши нещо, то съвсем не така стои въпросът с харесването.

Например, много хора искат да си останат днес цял ден у дома и да вършат фигурно лежане, а на работа да идат примерно чак утре или пък защо не, след две седмици, но вместо това стават и отиват на работа. А фигурното лежане се отлага за по-натам. Нищо, че фигурното лежане е приятно и се харесва. А работата да речем, че се мрази.

Харесването е специфично чувство. Да, човекът е отишъл на работа (намерил си е мотив да отиде). Ама дали може да си хареса работата, ако я мрази (решихме, че ще я мрази)? Или иначе казано, защо трябва да си харесва работата, ако я мрази? Не е ли по-добре да я смени с друга?

Или пък работата да му е безразлична. Ден да мине, друг да дойде. Може ли такъв човек зорлем да се накара да си захареса работата? А трябва ли да я харесва зорлем? Или пак опираме до въпроса- защо му е тази работа, ако това е положението?

И тъй. Имаш мотивация. Имаш дисциплина. Стягаш се и правиш тренировки. Имаш проблем- това е спряло да бъде твоето нещо. Явно. Сега имаш да помислиш как ще продължиш от тук натам.

Можеш да продължиш като до сега. Имаш дисциплина, имаш и останалото, което ти е нужно, за да си успешна. Вероятността да си успешна е голяма, защото 99% от успеха е труд, а 0.0001% е кефът от занимавката. Разбира се, кефът е важна съставна, но и без него се напредва чудесно.

Или можеш да седнеш и да си направиш една равносметка това ли е, което искаш. Ако не е това, което искаш, тогава защо си го причиняваш зорлем? Да си помислиш за други неща, друг път, други цели. Такива цели, които ще са ти по сърце и те правят натурално щастлива, а не цели, които ще те правят "щастлива" по зор.

Изборът гледаш да е само твой, защото така е редно.
4
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Мотивация
« Последна публикация от Libra777 - 9 Август 2022 15:34:40, Вторник »
Благодаря ти за включването, Феникс  [victory]
Предполагам, че за умните във форума постът ти е практически полезен, но аз съм руса и докато смеля всичко казано, изгубвам връзката съзнание-сетива. Или с други думи, разбрах те, ама нямам идея на практика как става  [taunt]
5
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Мотивация
« Последна публикация от feniks75 - 9 Август 2022 14:48:30, Вторник »
 Дейността,мотивацията се ръководи от вътрешни причини и, осъзнавайки обективното състояние на нещата.  [taunt] По правило се обръщаме към няколко неща: житейски постижения и позиция в обществото. [taunt] Всичко започва със самосъзнанието. [taunt] Границите съществуват само там, където ние сами им определим място.
За постижения и резултати, по-значими от задоволяването на жизнените потребности, си струва да разширите границите на съзнанието и да разрушите бариерата, създадена от самото себе си (съзнанието) между себе си и заобикалящата реалност. Веднага щом това се случи, всички ресурси на света ще бъдат достъпни за вас и всичко, което остава, е да протегнете ръка и да ги вземете в достатъчни количества за себе си. Възможността за създаване в информационното и физическото пространство зависи преди всичко от вътрешните ограничения.
Меньшикова Ксения
6
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Мотивация
« Последна публикация от chimera - 9 Август 2022 10:51:21, Вторник »
Очаквай скоро да се включа с отговор.  :)
7
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Мотивация
« Последна публикация от Libra777 - 9 Август 2022 02:39:08, Вторник »
Здравейте, форумци  [wizard]


Long story short - Либра я записаха да участва в световно първенство по карате, което ще се проведе след по-малко от два месеца. Иначе казано, няма измъкване.
Понеже съм примерна и послушна, си тренирам сериозно по два пъти на ден, за да се подготвя. Проблемът не опира до липса на дисциплина, отговорност и навици, а чисто и просто до вътрешното желание - онази искрица, която те държи нажежен по пътя към постигането на нещо много желано, или думичката, с която повечето хора оправдават мързела си - мотивация. При мен тя просто липса. Абсолютно малодушна съм, абсолютно ми е все тая как ще се класирам, а идеята за праволинейната супер целенасочена подготовка ми навява едно такова досадно, неприятно чувство. Малко като да отивам на час по математика. Отнема ми удоволствието от карате. По принцип обожавам тренировките, а сега го правя единствено по задължение.


Таа, с тази нагласа, колкото и много да тренирам, нямам равни шансове с някого, който влага сърцето и душата си в подготовката за това първенство. Аз просто не съм от тези състезателни натури, които обичат да надминават другите; важно ми е всеки ден да съм израстнала спрямо вчерашната версия на себе си и изоообщо не ме мотивират някакви медали и световни титли. А в случая изобщо нямам правото да мисля по този начин, тъй като в мен се наливат време, пари, очаквания... И може да се каже, че бъдещето ми зависи от това състезание.


Към вас се обръщам по въпроса с промяната на нагласата. Как мога да подходя, за да си "хакна" психиката и искрено, от сърце да поискам да се състезавам и класирам първа? Предполагам и се надявам, че имате идеи.  [umnik]
8
СВОБОДНА ЗОНА / Хипноза и сънища - уебинари
« Последна публикация от chimera - 1 Август 2022 07:18:40, Понеделник »
Здравейте,

Най-накрая, след много перипетии ми стартира фирмата. Налице са и първите уебинари, които принципно са платени. Тези от тях, които би могло да са ви интересни са два. За хипноза/автохипноза е единият, а другият е за сънища. За първият уебинар (този за хипнозата) има свободни безплатни 4 места, та ако ви е интересно, ще можете да присъствате на уебинара за хипнозата напълно безплатно, ако побързате. Ще пиша за това след малко.

Първо да ви дам програмата и датата на уебинарите.

За уебинара за хипнозата програма, дата и подробности можете да видите тук: КЛИК

За уебинара за сънища програма, дата и подробности можете да видите тук: КЛИК

Както писах, има свободни и безплатни 4 места в уебинара за хипнозата. В групата ми във фейсбук "Психология и самоусъвършенстване", съм пуснала тема с указание как може да се възползва човек от това да присъства безплатно. Нужно е само да напише по въпросната тема отзив за нашето представяне в групата ни и сайта ни в коментар.

Линк към темата във фейсбук има тук: КЛИК

Линк към групата във фейсбук има тук: КЛИК.

Ако считате, че ви интересува, възползвайте се.
9
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Проблеми с манипулатор
« Последна публикация от chimera - 29 Юли 2022 09:27:38, Петък »
Няма друг начин. Просто махаш от живота си неподходящи човек. За това е необходимо действие физическо, а не окултно. Ако е агресивен и те е страх от него, освен с адвокат, се свържи и с някоя организация за защита на жени от домашно насилие.
10
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Проблеми с манипулатор
« Последна публикация от maria.mimi - 25 Юли 2022 21:28:00, Понеделник »
Ами ,нека излезе.Ти си господар на своят живот.Имах сходен проблем ,когато нашата мама ни напусна ,а после се сети ,че има деца след 22 години брак.Ти решаваш макар, че проблемът ти изглежда нерешим в момента.Вярвай ми след време ще се смееш над тази ситуация.Вярваи ми няма кристална топка ,която да те спаси от болката.Стани и кажи аз решавам бъдещето си.Действаи.Благодаря за подкрепата :) Изпитвам лек страх от него и неготово поведение, и ми се иска да защитя детето и себе си, и да заживея спокойно.
Затова се обърнах към окултното...
Страници: [1] 2 3 ... 10