Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Solar

Страници: [1]
1
СВОБОДНА ЗОНА / Интуиция
« -: 16 Март 2021 23:20:40, Вторник »
Създавам я тази тема, защото моята интуиция винаги е била изключително остра и силна, пък ми е интересно да разбера кога/дали други хора се уповават на нея.
Първо, какво значение влагам в "остра" и "силна"? Считам интуицията си за силна, защото винаги е била ясно изразена при мен. Независимо от есенцията на ситуацията, винаги имам вътрешно чувство, което в повечето случаи диктува действията ми. Остра е, защото като ме удари, ме удря силно. Цялото ми същество се "изпълва" с нея и не ме напуска. Но най-силна е, когато трябва да преценявам хората. Няма случай, за който да се сещам, когато интуицията ми да е сгрешила за даден човек. Веднага мога да си създам впечатление за заобикалящия ме свят, въпреки че е първосигнално, но първосигналните впечатления често са изключително точни. Особено моите. В осми клас, когато се запознавах с новите ми съученици, ми направи впечатление една девойка, която просто не ми харесваше. Впоследствие разбрахме, че е много умно и интелигентно момиче; развива се във всестранни сфери, има много таланти и изглежда много добре; красива е. Привидно мила девойка, изключително възпитана на всичкото отгоре. На пръв поглед нямаше причина да не ми харесва, но на мен просто не ми допадаше. Та, тази девойка започна гимназия с много приятели от класа, но завърши с нула. Вярно, отне 5 години, за да излезе наяве това усещане, но в крайна сметка се оказа, че интуицията ми е била оправдана. Момичето се оказа много манипулативно, проправяше си път с подмазване и мили очи; вярно - работеше, но не работеше достатъчно упорито за отличията, които в крайна сметка взе. Все някой друг вършеше тежката работа, а тя по тъч линията успя хем да завърши с изключително висока диплома, хем да влезе в университет без да си е мръднала пръста.(Това в сравнение с други мои съученици, а не че хич не е положила усилия. Не е готин характер и това се пренесе върху отношението на околните към нея.)


Затова до каква степен позволявате на интуицията си да направлява цялостното ви отношение към някого, както и действията ви спрямо тях?

2
СВОБОДНА ЗОНА / Постиженията преди личността?
« -: 16 Декември 2020 17:25:06, Сряда »
Хайде малко да пофилософстваме!!! [yahoo]
Мисля, че всички усетихме, когато изригна вулканът от backlash и негативи, но и патриотични писания, подкрепящи постиженията на Кубрат, около мача му с Джошуа. Аз си признавам, че не съм го гледала, а пък нямам намерението и да го гледам. Но тези две полярни позиции запалиха интереса ми и ме накараха да се замисля кое е по-важното - колко големи са ти постиженията, или как се представяш като личност?
Според мен това проправя път на една доста интересна дискусия и ми е чудно да разбера вие какво мислите. А пък и аз ще споделя на какво мнение съм.
За мен хората трябва да бъдат оценявани на първо място по това какви личности са. Независимо какви успехи жънеш в реализацията си, ако не можеш да проявиш достойнство, редом с адекватно държание, дисциплина и прилично отношение, аз не съм склонна да се тупам в гърдите, подкрепяйки те. Не толерирам хора с нереалистична самооценка, със самочувствие без покритие и с нагло поведение. Защо? Давам пример от живия живот...
Частната ми, подчертавам частната, учителка по английски е най-добрият преподавател, който някога съм имала честта да срещна. Толкова е земна, а в същото време има основанието да се перчи напред-назад като петел и да се самоизтъква колко е добра. Като заклет перфекционист никога доволен на 100% от представянето си, веднъж и обяснявам колко много имам да уча, че все още не съм fluent и ми предстои дълъг път, а тя ми казва: "...и аз все още се уча, винаги ще го правя, все някъде в някоя книжка ще излезе дума, която не знам..". А пък наперени кокони, получили дипломи от съмнителни институции, с английски език на ниво B2 (даже се изхвърлих тук) преподават с триста зора в долнопробни учебни заведения, но пък не пропускат да изтъкнат колко са елитни...
Дори и сега, когато се сещам за нея, първото нещо, което ми изниква в главата, е колко комфортно ти става в нейно присъствие, колко разбрана, мила и добра е, а не фактът, че ме научи на тоя език, бейсикли. Това идва на второ място [taunt] .  И до днес я препоръчвам на всички, нуждаещи се от помощ, не само защото е уникален преподавател, но и защото е уникална личност, от която се учиш само наблюдавайки отношението й към предмета, живота и хората.
Човекът за мен стои на първо място, след това идва всичко останало.

3
МАГИЯ / Филми и сериали, от които можем да научим магия
« -: 16 Ноември 2020 01:45:01, Понеделник »
Вече има отворена тема за книги, които спомагат в разбирането и научаването на магията. Затова реших, че ще е хубаво да има и подобна, но за почитателите на филмовото изкуство.


В случая аз ще препоръчам сериал, но всеки, който има други препоръки, е добре дошъл да ги сподели.


Така...аз ви препоръчвам да изгледате и трите сезона на "Аватар: Последният повелител на въздуха" (подчертавам, гледайте сериала, а не игралния филм ). Тази моя препоръка може да се стори доста детска за някои от вас, но стига човек да е с отворено съзнание, може да открие голямо богатство зад привидните "детски измислици". Шоуто се концентрира върху контрола на енергия и способите за реализация на някои от техниките, които според мен могат да се приложат и в практикуването на магия. Има доста фантазия, все пак е детско шоу, но не е трудно да се разграничат небивалиците от приложимата на практика информация и да се почерпи доста знание.


На мен това, което изключително много ми хареса, беше с каква прецизност описват и илюстрират нагледно последствията от вътрешния дисбаланс и съответно от какво огромно значение е да бъдеш в хармония със себе си. Още един плюс е, че сюжетът е много забавен ;D .


Приканвам всеки, който има повече време и желание, да му хвърли един поглед. Предупреждавам - много зарибяващ е и е доста вероятно да се окажете залепени за екрана, докато анализът ви на президентски речи стои до вас и пуска сълзи. [wizard]
Но иначе - приятно гледане. [victory]

4
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Халюцинации?
« -: 11 Август 2020 17:32:34, Вторник »
Здравейте! Въпросът ми е свързан с нещо, което ми се е случвало само два пъти, но пък доста често мисля за него. Преди години, докато заспивах, чух някой да ми шепне името в ухото. Сега наскоро нещо подобно ми се случи, но беше под формата на допир, тоест - усетих как все едно някой ме докосва (след това веднага се събудих.) Предположих, че може да са халюцинации, а именно - hypnagogic и  hypnopompic hallucinations (съжалявам за английските термини, но боравя главно с английски сайтове). Не ми е ясно обаче защо се появиха, ако са халюцинации, в толкова отдалечени един от друг периоди. Още нещо, не съм забелязала да съм засегната от който и да е било фактор, който влияе на проявата на тези халюцинации. Та, въпросът ми е дали това са халюцинации? И ако не са, какво може да са?


P.S.: Трябваше да го напиша наново, че съм нова и нещо обърках.

Страници: [1]