Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - chimera

Страници: [1] 2 3 ... 7
1
МАГИЯ / Re: За "Думите" и тяхната скрита сила
« -: 21 Ноември 2021 19:52:46, Неделя »
Електромагнитнетизмът е едно от нещата, нужни за направата на магия. Но не е единственото. Говоренето, пеенето , заклинанието, ритуалът, не е магия, а театър. Навремето харесвах театъра (свещи, пентаграми,творчество), но много време се губи и скоро не съм ползвала.

2
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Експериментът "Вселена 25"
« -: 1 Септември 2021 07:57:42, Сряда »
Проверката на реалността е много хубаво нещо. Тя включва и проверка на информацията, която разкрива, че нашите петокласни сайтове не са се справили с друго, освен с плагиат и с измислици върху нещо, което е реално провеждано. То е провеждано съвсем не така, както е описано.

Тук чета, че съвсем друго е било по отношение на този експеримент: КЛИК

Проверката ми показва, че условията на експеримента са различни от описаните горе в родните сайтове. Реакции на гризачите са различни от описаните в родните сайтове. От нашите лъха на глупост, хомофобия и пренаписване на историята.

А самият факт, че етологът си е позволявал физически да се намесва в мишата популация, му е замърсило експеримента, за да го тласне към определени явно търсени от въпросното християнски зомби характеристики. Местили мишки с колегата му, ограничавали им популацията умишлено, при създадено вече плъхско семейство тъпкали непознати плъхове и така нататък. Като някак е близо до ума, че с местене на плъхове може да се загребат умишлено агресивни екземпляри или да се правят други въртели. Например да се оставят малко плъхове, които видимо са слаби и не са в състояние да се защитят от агресивните новодошли.

Съответно не се разкрива абсолютно нищо, което да не е характерно за плъховете- те са канибали. Никога не са били други, за да е новост някаква, че продължават да са канибали. Вмъкването на агресивни плъхове и контролирането до малка бройка на неагресивните плъхове, няма до какво друго да доведе, освен на още агресия от страна на агресивните такива.

В природата, а  при хората, когато агресията е в повече, обществото спира да функционира нормално и се наблюдават патологии в поведението, както и покачване на агресията при жените при хората и женските при животните. Ако това не се случи, те просто няма да оцелеят, децата им няма да оцелеят. Такова поведение е природно заложено. В среда на прекомерно агресивни мъжки екземпляри при животните и мъже при хората, женските животни и жените също стават или агресивни, или не успяват да се самосъхранят.

Ярък пример са религиозните общества. В условия на агресивни мъже в мюсюлманския свят, жените там не успяват да се съхранят. Това става, когато агресията на мъжете е в повече. Там жените нямат право на глас. Често нямат право на образование. Нямат право да вземат каквито и да е решение. Буквално са сведени до ниво вещи. И ги убиват с камъни за най-малкото. Това е единият вариант на развитие. Не е единственият възможен вариант.

В християнския свят, в условията на агресивни мъже, жените също стават агресивни, но с друг резултат. Мъжете почват да отстъпват от агресията си и жените получават права, каквито преди това са им отнемани умишлено. Право на образование. Право на работа. Право на глас. И така нататък. Докато се достига до момента, в който мъжете откриват, че жените не само не им отстъпват по агресия, а при нужда могат да станат по-агресивни от тях.

Когато умишлено се тъпче в една клетка с плъхове, мъжки и агресивни екземпляри, за сметка на женски и бременни плъхове, то нормално е да падне раждаемостта, да се увеличи смъртността. Плъховете, напомням отново, са канибали. Нормално е да се увеличи канибализмът. Нормално е като защитна реакция по-слабите и с по-малка численост самци, да откажат да се конкурират с по-силните самци и да почнат да вегетират.

Като етолог, Джон Калхун , това със сигурност го знае не по-зле от мен.

Ето това е ярък пример за замърсяване на експеримент:

" Чтобы не допустить чрезмерного перенаселения, по достижении численности 80 особей исследователи убирали с полигона лишних молодых крыс, переживших младенческий возраст. "

Превод: "За да не допуснат пренаселване, при достигане на численост от 80 особи, изследователите махали от полигона излишните млади плъхове, преживели младенческа възраст".

Такава намеса е недопустима. Няма наука, когато насила се оформя крайният резултат, за да пасне на нещо, което някой предварително си е наумил, че желае да се "докаже". Имайки предвид християнският уклон, този "експеримент" най-вероятно е поръчков и платен от лица с кръстчета на вратовете. В този му формат , дето я има човешката намеса за напасване на модела към каквото на човека му харесва, нищо от него не е валидно. Освен в частта: ето какво се случва, когато един християнин реши да си напасне науката към християнщината. Тогава науката спира да бъде наука и почваме да четем глупости.

Този експеримент затвърждава убежденията ми за секуларизъм- религията трябва да се изхвърли от науката.

3
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Търся обяснение за странна случка
« -: 9 Ноември 2014 18:57:25, Неделя »
Може ли снимки на водата? На стените и на тавана също. Може комшиите да мият, да се е стекло някакво количество и по-късно да се отрази на стени и на таван. Друго не ми хрумва.

4
ВЕЩЕРСТВО / Есенно равноденствие
« -: 31 Октомври 2014 20:23:43, Петък »
Честит Хелоин на всички! 

5
СВОБОДНА ЗОНА / Име на магическата ни общност
« -: 26 Октомври 2014 10:01:12, Неделя »
Давайте предложения и да видим какво ще се получи накрая. smile

6
СВОБОДНА ЗОНА / Име на магическата ни общност
« -: 25 Октомври 2014 10:18:18, Събота »
Delta, ми не. Нямаме си задължителни сбирки всяка събота вечер, на които се попада след казване на завъртяни тайнствени кодове, нямаме си гръмко световно известно име на тайната ни общност, нямаме си членски внос в пари, не ни спонсорират милиардери и не се навличаме в рогати костюмчета, докато обясняваме галещи ухото измишльотини. Май единствената странност ни е тази
           

 ама тя не стига да се заведем като магическо общество. Или стига? Бе де да знам, обърках се накрая.  wacko

7
СВОБОДНА ЗОНА / Име на магическата ни общност
« -: 23 Октомври 2014 20:07:34, Четвъртък »
Blackwolf, не харесвам ритуалите. Не харесвам магическите общности, защото по мои наблюдения се създават с комерсиална цел от измамници. Клоунадата на ритуалите и на магическите общности ме дразни. Мога да онагледя мнението си със снимка:

 

 Това на снимката е Ла Вей. Кои са тъпаците около него, изживяващи се като голямата работа, идея си нямам.  Изглеждат меко казано жалки. За мен Кроули е същият клоун като Ла Вей.

8
ШАРЛАТАНСТВОТО В МАГИЯТА / Кейси и Кроули
« -: 22 Октомври 2014 18:59:28, Сряда »
Blackwolf, текстът за Кроули съм го преместила тук заради заниманията приживе на Кроули с печалбарска цел с лъжи като астрологията, гоетията, ритуалите. Кроули е бил и наркоман. Имам алергия и към т.нар. "магически общности". Клоунадата им не ми понася.

9
МАГИЯ / Великите окултисти и легендарни Магьосници
« -: 19 Октомври 2014 11:01:47, Неделя »
Кейси и Кроули от раз веднагически ги засилям към секцията с шарлатанството. Темата ще е за обсъждане само на онези магове, окултисти и алхимици, които наистина са имали някакъв принос.

10
МАГИЯ / Великите окултисти и легендарни Магьосници
« -: 15 Октомври 2014 19:52:59, Сряда »
хеката, за мен пък магията е всеобхватна. Понеже магията е наука, в нея спокойно влиза и алхимията. Още повече, че няма наука, която преди това да не се е наричала магия. Всичко, което днес виждаме като наука, е започнало историята си в ръцете на магове и на жреци, които дълго време са били магове. После е изчистено от суеверието и е станало къде по-годно за ползване.   smile

11
МАГИЯ / Великите окултисти и легендарни Магьосници
« -: 14 Октомври 2014 20:12:24, Вторник »
Тая информация май ще тича тук, щото пак е на алхимична тематика. Аз съм я писала навремето, вече не помня по къв повод.

 В древен Египет химията била смятана за божествена наука. Тя била недостъпна за обикновените хора. Изучавали я и я пазели в най- дълбока тайна само жреците. На свещеното изкуство , химията , била отредена специална сграда – Храмът на Серапис.

 Прието е, че Египет е мястото, където се е зародила науката за веществата и техните превръщания. Обаче известни познания имало и извън Египет. “Книга за промените” на китаеца Вей По-янг (2 век пр. н.е.) е най-древният от известните трудове, посветени изцяло на алхимията. Алхимията била любима и на древните индийци.

 В средновековна Европа знанията за алхимията идвали през Византия, а по-късно посредством арабите, след като завладели Испания (711г.). На арабите се дължи наричането на химията алхимия. Те прибавили към тази дума характерната за тях представка “ал”.

 Първият голям арабски алхимик бил Джабир ибн Гайан (721 – 815). Най-главните му съчинения са “Книга на седемдесетте” и “Книга за отровите”.

 В Европа алхимиците през средновековието били много повлияни от Аристотел (384 – 322 г. пр. н.е.), според който основните начала на природата са топлина, студ, сухост и влажност. Аристотел, комбинирайки ги две по две извеждал четирите “основни елементи” - земя, огън, въздух и вода. Преди Аристотел подобни идеи има и Емпедокъл (490 – 430 г. пр. н.е.). Още 12 в. пр. н.е. китайски ръкописи изкарват пет основни елемента – въздух, огън, дърво, злато и вода. Влиянието на Аристотел и неоспоримия авторитет, с които се ползвали съчиненията му през цялото средновековие, се дължи на това, че католическата църква признава мъдростта му за “божествена”.

 От Аристотел тръгва убедеността на алхимиците, че може да се получи злато, понеже той пише: “всички метали могат да преминават от един в друг”.

 Към Аристотеловите основни елементи европейските средновековни алхимици добавяли нови, докато търсели злато и философски камък, вместо които откривали главно соли и методи за тяхното пречистване.
 Парацелс (1493 – 1541) обаче сменил посоката, вместе с Агрикола (1494 – 1555). Те са известни като реформатори на алхимията. Първият дал идеята, че целта на алхимията е: “не да добива злато и сребро, а лекарства”. Според него болестите се дължали на недостиг на сол, живак и сяра в организма. Агрикола пък си падал по мини и метали.

 През 1661г. Бойл в съчинението си “Химик-скептик” критикува успешно Аристотеловите теории и те излезли от употреба.

 През 1700г. Щал измислил флогистона (от гръцки флогистос – горящ). Алхимиците, които търсели флогистон, така и не го открили, но за сметка на това пък изнамерили повечето газове. Преди Лавоазие с опити през периода 1772 – 1777г. окончателно да обори флогистоновата теория.

 Химията като точна наука възниква, когато Ломоносов развива теоретически молекулно-атомните представи (1741г.) и формулира за първи път закона за запазване на теглото.

12
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Имам ли направена магия, част н-та
« -: 14 Октомври 2014 20:07:19, Вторник »
Хората, които имат съмнения, че им е направена магия, могат да попитат за проблема си по тая тема.

13
МАГИЯ / Великите окултисти и легендарни Магьосници
« -: 12 Октомври 2014 15:33:39, Неделя »
Интересна тема. Ше и чакам продължението.  smile

14
Quote хеката ()
Когато Колумб донася домата в Европа,испанците решават да отровят с нето краля си Фердинат ІІ Арагонски като му дават да изяде гозба направена с домати. 

 Опитвам се да си представя физиономиите им при неуспеха! Напушва ме на смях!  

15
Суеверието си ходи по хората.  biggrin

Страници: [1] 2 3 ... 7