Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Светлина

Страници: [1] 2
1
Няма как да се получи обективен отговор на въпроса дали всичките сигнали,  които получаваш через възприятията си не са субективни. Дали ще е компютърна симулация,  излъчванията на орела,  бобъра, белобрад старец или друго, няма значение. В последната част на цитата на Кастанеда,  той е дал един много разумен отговор на подобен въпрос.

2
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Мъжка и женска енергия
« -: 11 Януари 2021 13:25:49, Понеделник »
Мисля си, че всички тези неща са си чиста физиология а не магия, но да,  така си е. Допълнителните щети са по-скоро за психиката, защото осъзнаваш откъде ти е дошло. Вероятно всички хора се чувстват малко по-зле или малко по-добре понякога без да си обясняват защо. Когато търсиш такива усещания съзнателно е много забавно, но когато ти дойде изневиделица понякога е плашещо. Все едно сравнението между това да удариш топката с глава и да те удари топка по главата. След втория път в който гледах през чужди очи и научих, че това което съм видяла действително се е случвало в същия момент, престанах да сънувам. Вече две години. А понеже сънищата ми винаги са били осъзнати, все едно загубих половината си свят. И да се оплаче на някой човек, няма кой да разбере :)

3
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Ревност
« -: 15 Декември 2020 02:41:07, Вторник »
Имах куче,  което ревнуваше. При тях,  обаче не е точно същото. Те си пазят територия и агресията е насочена към натрапника. Идва вълка в района или близо до глутницата и някой му изръмжава да се маха. Вълка отива в друг, свободен район и всички са доволни. Няма пренаселване. При хората, когато има ревност, агресията е насочена по скоро към обекта на "любов".  Слагам кавички защото там любов няма. На пръв поглед е безмислено да дебнеш, тормозиш, наказваш за да си върнеш любовта на някого. Всъщност, това е начин да си върнеш неговото внимание, макар и не такова,  каквото е било преди. Всеки иска да получава повече внимание, отколкото дава. Някои хора възприемит даването на внимание като инвестиция. Затова ревността някак си прилича на завист, че някой получава вниманието, което "по право" пронадлежи на теб. В много случаи и завист, че партньора ти получава повече внимание от теб. Страха от загуба на любим човек е съвсем друго чувство. Знам, че литературата описва тези неща по друг начин, но това са ми преките наблюдения.

4
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Трайна травма
« -: 15 Декември 2020 01:57:44, Вторник »
Травмата продължава докато попаднеш в подобна ситуация и този път се размине без травма. Това може да стане в следствие на твоите действия или просто да е случайно. Да се избягва същата ситуация цял живот си е само по себе си травма. Родителите нанасят множество трайни травми на децата и го наричат възпитание.

5
ДНЕВНИЦИ / Re: Дневника на feniks75
« -: 16 Ноември 2020 12:30:06, Понеделник »
Аз исках да направя чист експеримент и хвърлях монети с цел 70℅ резултат ези. 10 монети. Също помолих приятел, който се намира в друг град да познае върху коя негова ръка си съсредоточавам вниманието.

6
МАГИЯ / Re: Защо родово проклятие НЯМА, но действа...
« -: 1 Ноември 2020 16:27:12, Неделя »
"Незная дали сте използвали атакуваща или иначе казано зловредна магия, но тя изисква много енергия."                                         

Цеци а с така наречената добра магия как стоят нещата? Понеже и доброто и лошото са си относителни...

7
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Въпрос за махалата на Зеланд
« -: 25 Октомври 2020 14:17:35, Неделя »
Разбирам от къде идва объркването :).  Аз не съм магьосник и говоря на езика на обикновените хора. В моя свят мисленето, визуализирането (както ти го възприемаш) и много от практиките описани в раздела за хаос магия (без ритуалите) са само рутинна предварителна подготовка за съвсем обикновена работа. Без мислене и правилна представа какво ще се прави как стават нещата?

8
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Въпрос за махалата на Зеланд
« -: 24 Октомври 2020 22:57:38, Събота »
Хората замърсяват планетата с действията си,  но те са породени от мислите им. Глупави и недалновидни мисли. Ако се променят мислите на всички хора замърсяването ще спре и ще започне обратен процес. Така че приятеля ти е бил прав. Просто нещата не стават бързо.

9
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Въпрос за махалата на Зеланд
« -: 23 Октомври 2020 01:56:36, Петък »
Не смея да бъда прекалено конкретна, защото тук е обществено място и ще излезе все едно говоря на някого зад гърба :). Така, без да искам малко ви обърквам. Аз не отричам,  че явлението съществува и дори е възможно като се покаже в произведение на изкуството, това да помогне на известо количество хора да се чувстват по- добре. Това което искам да разбера е същността и механизмите на действие. Разбира се, всичко може да се разглежда и като художествена измислица. Обсъждали сме много с хората. Ето линк за цитат засягащ махалата от една книга на Зеланд, ако на някой му е интересно :  https://momichetata.com/nedelen-knijen-klub/vadim-zeland-ne-khranete-makhaloto-na-isteriyata-ss-svoyata-energiya

10
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Въпрос за махалата на Зеланд
« -: 22 Октомври 2020 18:40:52, Четвъртък »
В сферата на фантазиите всичко е възможно. Нямам никакъв проблем да изобразя Дядо Коледа, например. Все пак,  ако не знаех от къде идват подаръците под елхата, би ми било любопитно да разбера. Така е представна в интернет темата, да.

11
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Въпрос за махалата на Зеланд
« -: 22 Октомври 2020 01:16:46, Четвъртък »
Вадим Зеланд има няколко книги и то повечето са преведени на български и се се намират за изтегляне из нета. Не ми е останало време да прочета всичко, но общо взето е добре измислена и добре обоснована теория. На дълго и широко ги описва махалата. Не споменава чак обладаване и негативна енергия. Енергията не виждам защо трябва да е негативна, но все трябва да отива някъде, след като се взима от толкова хора. Също така се чудя защо от колектовното съзнание излизат все кофти неща. Поне Зеланд така представя нещата.     Цеци, хората очакват от мен да визуализирам въпросните сили. Не вярвам в съществуването на неземни тъмни сили, но и в колективни мислоформи със собствен живот също не вярвам. Срещала съм писано за такива на много места. Интересно ми беше какво мислите тук по въпроса.

12
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Въпрос за махалата на Зеланд
« -: 17 Октомври 2020 01:26:35, Събота »
Извинявам се, ако темата вече е разисквана. Трябва да правя едни неща за едни много симпатични хора с една система от вярвания (убеждения ли...), която много напомня на махалата на Зеланд. Тук,  обаче има известна персонификация, намек за собствена воля и други неща с които ми заприличаха и на хищниците летачи на Кастанеда. И двете неща, не знам защо, ми стоят някак чужди в общата схема на авторите. Като таралеж в плодзеленчук :) Въпроса ми е това някакво метафизично клише ли е? Описва ли го някой по-подробно?

13
ОБЩО / Re: Лично мнение
« -: 27 Септември 2020 16:36:06, Неделя »
На мен много ми хареса как е предадена информацията - логично и интелигентно. Благодаря! А затова че е забавно, още едно благодаря :)

14
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Малко тъп теоретичен въпрос
« -: 12 Август 2020 16:17:17, Сряда »
Така и ще направя :) Форумът ви е чудесен и действително помагате.

15
ТЪРСЯ ПОМОЩ / Re: Малко тъп теоретичен въпрос
« -: 12 Август 2020 14:38:37, Сряда »
Libra, предполагам, за разграничаването помагат опита и обучението. Мисля, че всички хора имат проблясъци на моментално знание за изхода от дадена ситуация, но си ги обясняват с различни неща. Някои не се замислят за механизмите на взимане на решенията си и цялата рекламна индустрия се развива и процъфтява за да направи живота им по-интересан :)

Страници: [1] 2