Магия

ОБСЪЖДАНЕ => СВОБОДНА ЗОНА => Темата е започната от: theshadow в 8 Юли 2017 06:44:39, Събота

Титла: Наркотиците
Публикувано от: theshadow в 8 Юли 2017 06:44:39, Събота
Сега научих... Човек, с който се зная от детството ми- мъртъв заради наркотици... Затова за пореден път призовавам да се страни от наркотиците... Не са забавление... И това, че убиват- е факт... Достатъчно хора около мен сега са мъртви от наркотици, също и от алкохол... И понеже има достатъчно призиви от разни автори как се става баш маг, като се надруса човек или ако се напие до припадък... За пореден път да напомня, че това е път единствено към гроба и към никъде другаде... Трябва да се стои настрана от наркотици и от алкохол...
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: posleden в 8 Юли 2017 09:58:18, Събота
Темата пари!!! 
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 9 Юли 2017 07:43:10, Неделя
Дааа, причините да се друсат младите са много. Единият искал да става МАГ и чел недочел хуква да се друса. Другият приятели му казали колко ти става весело и хоп - наркотици... Дали пък в училище не трябва да има часове в които да учат децата как да се забавляват?! Защото сегашните ако не са пред някой компютър са надрусани понеже не знаят как да се забавляват... А трети се друсат и разпространяват понеже парите от наркотици идват бързо и не се налага да упражняваш труд...
По бай Тошово време наркотиците минаваха транзит през България и нямахме такива проблеми, а сега...
Напоследък все по-често гледам "Криворазбраната цивилизация" на Добри Войников и... Ние сме се докарали до криворазбрана демокрация и сме на път да се затрием като народ...
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: listentothewild в 18 Юли 2017 10:28:41, Вторник
Има и един много гаден момент при младите - да го правят, защото е модерно.
Лошите момчета са по-търсени от момичетата, намират си лесното забавление бързо и... Някои момичета го правят, за да им се харесат.
Понякога сред моите връстници чувам, че са пробвали и са се отказали; че е по-добре, че не съм опитвала; че не е повод за гордост. Но пък тия по-малките... там е трагедия!
И все повече и повече хващат деца или младежи, които или са употребили наркотици или пък имат в себе си.

Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: herox в 17 Септември 2018 00:05:34, Понеделник
Аз наскоро разбрах за един мой добър приятел,че е станал наркоман.Никога през живота си не беше пробвал до този момент.Интересното е ,че някак си интуитивно знаех,че друса.Постоянно имах мисли в главата си,че взима наркотици и то се появяваха ненадейно и то продължително време,докато преди няколко седмици не го потвърдиха двама човека,че е взимал пред/с тях.


Аз имам своите принципи.Единият от тях е никога не пробвай наркотици.Произлиза от моето мнение ,че първата доза убива човека.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Libra777 в 26 Октомври 2018 19:50:28, Петък
За лошото влияние на кокаина, хероина, пикото, амфетите и тем подобни знаем много. Всеки е против тях, всеки смята, че убиват мозъка и личността и т.н., и т.н. Но защо всички пренебрегват алкохола? Той не е ли наркотик? Не замайва ли главата и не причинява ли както психическа, така и ФИЗИЧЕСКА зависимост(точно както хероина)?
Изключенията се броят на пръстите на едната ми ръка, а останалите ми познати единодушно твърдят, че алкохолът не само не е опасно нещо, но и даже не е вредно, ако се употребява в умерени количества. И като ги попитам какво за тях са умерените количества, отговорите са в рамките на от два пъти седмично до една-две чашки на вечер. Какво е това безумие, бе хора? Всеки чака да свърши работа, да се прибере, да седне на масата да вечеря и да си пийне хубаво. Хората между 20 и 25 години петък и събота вечер, 30-годишните по няколко пъти седмично, а от 40 нагоре всяка вечер, че понякога и още веднъж по-рано през деня. До 50 всички стават алкохолизирани зомбита, които чакат пенсия, която пък я доживеят, я не. Мрънкат заради високо кръвно, склерата им е жълта вместо бяла, нямат зъби, умират масово от инфаркт, инсулт или рак. И никой не си взима поука от това! Всеки смята, че за него не важи, че пиенето няма да му се отрази зле, че не е зависим, че си знае мярката....А като казах "да си знае мярката"... Това ми е любимото изказване на алкохолизираните застаряващи чичковци с коремчета. Да ми каже "Аз си знам мярката." и след половин час да фъфли сякаш е малко дете, на което предния ден са сложили скоби.Призовавам тези, които са привърженици на чашката, да се отказват, докато е време! Неусетно хваща алкохолизмът, а когато се осъзнаете, може да е вече твърде късно. Помислете какви са облагите, които получавате от алкохола и какви са вредите, които той ви нанасая? Равностойни ли са, струва ли си? Ако пък твърдо сте решили да се затривате по този грозен начин, НЕ КАРАЙТЕ ОСТАНАЛИТЕ ДА ГО ПРАВЯТ СЪЩО! Когато някой ви откаже, не му натиквайте чашата в ръката, не му сипвайте в устата. Жалко е да карате непиещите да се чувстват незначими, да им тъпчете самочувствието и така да се опитвате да ги накарате също да започнат да пият, с реплики от рода на: "Ари ве, една чашка!", "Заради мен пийни дее", "Пуу, че си смотан!", "Ама как така не пиеш? И по купони ли?", "Поне бира не искаш ли?". Пиещите не трябва да принизяват трезвениците до своето ниво. Това е присъщо на наркоманите - "дръпни си поне веднъж", "трябва да се опита от всичко, ВЕ БРААТ", "нищо няма да ти стане ако пробваш". Чували сте тези реплики предполагам.
Наркоман и алкохолик са синоними. За жалост обаче първото не се приема като нещо нередно, а даже напротив - който не пие, е странният и различният, понякога чак и грешният.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: posleden в 26 Октомври 2018 20:33:00, Петък
+1.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Cernunnos в 27 Октомври 2018 15:11:37, Събота
Джеймс Ранди е казал нещо сорта на това, че и без това нямаме кой знае какъв контрол върху случващото се около нас... поне трябва да сме максимално трезвени!
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 27 Октомври 2018 15:46:36, Събота
 Libra777 (https://www.magiata.info/index.php?action=profile;u=1990), абсолютно си права! Алкохолът също е зависимост от която не излизаш жив. В това число са цигари, хазарт и т.н. Не сме го споменали в темата понеже сме я конкретизирали като наркотици, а не като зависимости изобщо.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: theshadow в 27 Октомври 2018 20:26:59, Събота
Цитат
Но защо всички пренебрегват алкохола?


Според Международния класификатор на болестите е заболяване... Та не е пренебрегнат, знае се много добре какви вреди нанася... Информацията не е тайна някаква... Но също така и наистина е факт, че мнозина и за алкохола, както и за наркотиците, хазарта и други подобни, не си дават сметка какво е това всъщност...
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: herox в 27 Октомври 2018 20:49:48, Събота
И хазарта и алкохола са болестни състояния на умът.До колкото знам хазарта и алкохола са най-трудно лечими.За хазарта всъщност бях чел,че дори някаква част от мозъка се деформира лиили нещо от тоя род.Ако наистина е така се чудя как става,тоест няма химикали които да го изменят на мозъка.Сянка писал си доста за алкохола във форума,можеш ли да напишеш нещо и за хазарта?Било то и от опитът ти като психолог.Аз лично познавам няколко тежки случай на хартни личности.Единият от тях дори ми е и роднина.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: theshadow в 27 Октомври 2018 23:16:00, Събота
Има биохимии, които променят мозъка и при хазарта включително... Една от тях е допамин (представлява хормон, произвеждан от невроните, който е междинен продукт, т.е. от него по-нататък по реда се получава норадреналин и адреналин)... Допаминът е невротрансмитер... Когато е в норма, това е добре... Но при хазартна зависимост спира да бъде в норма... Както и при някои психични заболявания...

И го има не в норма освен дето при хазартна зависимост, също и при пушачите, и при наркоманите, и при алкохолиците... И води до т.нар. автоматизирани реакции, натрапливи действия, натрапливи мисли и т.н. Което пък е сред причините зависимостите да са трудно лечими...

И това е само част от процеса на зависимостите... Сложно е...
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: herox в 30 Октомври 2018 20:18:10, Вторник
С две думи,зависимост тежка е хазарта и стойте далеч от нея.Благодаря Сянка!
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: listentothewild в 30 Ноември 2018 21:11:30, Петък
Хазарта си е зависимост, и то каква... Нямах идея до преди около година и половина, когато попаднах в тези среди (работя го!). Темата е дълга. Примерите за склоняване към тази зависимост и отказът от нея (спорен ли е?), които мога да дам не са един или два.
Имаше някъде във форума тема за хазартната зависимост, но можем да пуснем нова и по разширена. Аз не съм съвсем наясно (теоретично) какво се случва, но пък имам какво да кажа от видяно. Ще помисля и ще напиша някои от важните, поне според мен неща.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Makosh в 8 Декември 2018 13:32:50, Събота
Темата за зависимостите е интересна и съвсем актуална, за съжаление. Все повече нараства броят на хората, които търсят спасение от стреса и намират отдушник именно в създаването и поддържането на вредни навици, като употребата на алкохол, тютюн, психоактивни вещества, хазартни игри. Аз смятам, че за това е голяма степен е отговорен съвременният начин на живот в урбанизирани градове и консуматорски общества, в резултат на което индивидът се отдръпва от природната среда, скъсва роднински и семейни връзки, страда от липсата на устойчива идентичност, чувство за социална изолация и самота.
Вредно е и схващането, че алкохолът има "вълшебната" способност да премахва стреса. Научните изследвания не само обориха тази теза, а и доказаха, че напротив - употребата на алкохол повишава нивото на стрес у организма.
Пристрастяването вече има научно обяснение - както по-горе сте написали, настъпват изменения в мозъка, биохимични реакции и натрапчиви мисли, които водят до изпълняване на ритуала по задоволяване на зависимостта и така се получава затворен, порочен цикъл, от който излизането е много трудно.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 9 Декември 2018 04:17:15, Неделя
Аз смятам, че за това е голяма степен е отговорен съвременният начин на живот в урбанизирани градове и консуматорски общества, в резултат на което индивидът се отдръпва от природната среда, скъсва роднински и семейни връзки, страда от липсата на устойчива идентичност, чувство за социална изолация и самота.

Напълно си прав, но... Ние сами сме си виновни за това. Сами се изолираме от природата и хората стоейки пред компютри и телевизори и сами учим и децата си на това.
Или както обичам да повтарям "Всеки сам кове своята съдба!"
Аз обичам удобствата които ми дава интернет, но с приятелите си предпочитам да разговарям лично.
По мои наблюдения по-голяма част от народа ни се е отдал поголовно на битов алкохолизъм. Като слушам колегите и колежките си как вечер със салатата изпиват по 200 гр ракия, а със вечерята по каничка вино и ме втриса... И не - не съм въздържател. Аз също употребявам алкохол, но... С мъжът ми и синът ми от септември насам пием едно шише ракия и то даже не е преполовено понеже толкова ни е пиенето. :) Просто всеки от нас си има хоби което му запълва свободното време и не стигаме до нужда от алкохол. Случва се с вечерята да изпием по чаша вино, но до там.
Имаше момент в който синът ми посегна към употребата на марихуана, но бързо преодоля проблема като си намери занимания които да премахнат нуждата от дрога. Но го преодоля не само защото получи подкрепа, а защото сам искаше да си помогне.
Та мисълта ми е, че всеки човек може да се пребори със зависимостите стига да го поиска. Ама той да го поиска, а не друг да му го наложи. Аз съм пушач от дете и пуша по много, но колкото и да ме убеждават да откажа цигарите няма шанс да се получи докато аз самата не го пожелая. И пак опираме до там, че всеки зависим може да потърси помощ и да се излекува от зависимостта си само и единствено ако той сам го пожелае.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: herox в 11 Декември 2018 22:50:20, Вторник
Абсолютно съм съгласен с теб Цеци,човек сам трябва да реши дали да махне своя зависимост.Но преди това даже има едно друго стъпало а именно да си признаеш,че си зависим.Много хора познавам дето ми казват,абе аз употребявам наркотици ама когато искам тогава мога да ги спра,ама просто употребявам ''щото нема какво да права''.Е добре де като употребяваш алкохол/наркотици редовно,значи си зависим.И даже същите тези хора не правят разлика между ''употребявам'' и ''злоупотребявам''.Това което Цеци каза,за твоите колеги дето пият по 200 грама ракия на вечер,за мен лично си е злоупотреба.А между ЗЛОупотребата (разбирай редовен прием на опиати и то в големи количества,(еми сори ама аз като човек който употребява алкохол 1 път на месец,два,200 грама направо ще ме зашие)) и зависимост границата се пресича за отрицателно време.Лошото е,че хората не си го признават.Гузни ли са или им е голямо егото та не си признават не знам...много е елементарно иначе,когато един човек пуши цигари се заклеимява като пушач,ама като пием по две ракии всяко вечер ''употреба'' било.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 12 Декември 2018 05:38:53, Сряда
Вчера на работа точно това се коментираше - кой какво и колко изпил предната вечер и с каква салата. Оказа се, че всички са пили освен някакъв концентрат и вино, само аз и семейството ми сме пили компот... И един колега ми казва "Ако ти е свършила ракията, наскоро сварих, ще ти дам." А аз обяснявам, че на тоя ред у нас три вида ракия, водка, уиски, мента и две бутилки домашно вино, но просто на никой не му се е пиело. И следващата реакция е "Ама как ще направиш една тава зелева салата и няма да пиете ракия???". И обяснявам, че у дома салатата е като един вид гарнитура на вечерята, а те ме гледат странно...
Вечерта коментирам случая у дома и син ми казва, че по цял свят да пиеш системно е болест, само в България ако не пиеш те питат да не си болен, че не пиеш. :)
Бившият ми съпруг злоупотребяваше с алкохол и това бе една от причините да се разведем. После години наред живях сама и зарязвах гаджета само защото пиеха ежедневно макар и по малко по техните си сметки. Малко-малко, ама за мен 200 гр ракия и кана вино или два литра бира са си много. Сегашният ми партньор пие колкото мен, от дъжд на вятър и в минимални количества и сме си добре. Вярно, че или ни гледат странно като се съберем с приятели, или направо си ни вземат на подбив, но ние сме си добре.
И пак вчера покрай коментарите за компота питах колегите защо според тях трябва всяка вечер да пием?! И те обясняват, че то какво друго вечер освен да седнат с жените си на маса и да си пийнат?! И ме питат ние как си прекарваме вечерите по без пиене. И обяснявам, че или гледаме някой филм, или си пускаме музика и на фона и аз си пиша по форумите, а той оправя нечий компютър, или пък оголваме масата и аз правя бижута, а той ровичка някаква техника и общо взето не скучаем. Това обяснение обаче не ме направи по-малко странна в очите на колеги и колежки...
Много съм ровила, чела и разпитвала за зависимостите и стигнах до извода, че у нас проблемът е първо в алкохола, после хазарт и накрая наркотици. И всичко това се отключва или от силен стрес или от... скука?!?
Аз самата като се зарина в проблеми и залитам по лото игри на лафка. Отчетох си го като зависимост и като съм бясна заобикалям лафките от далеко, защото после ще ме е яд, че съм си изхарчила 5-те лева, ама повече ще ме е яд, че съм поддала на някаква си зависимост. Цигарите като порок са ми достатъчно. :)
Скуката обаче... Замислям се дали да не драсна статия по темата... Не мога да разбера как може на някой да му е скучно??? Да ти е скучно значи да нямаш хоби, да не ти се чете книга, да не ти се гледа филм, да нямаш някакви други интереси и занимания които да ти доставят удоволствие... Колко трябва да си тъп, за да се докараш до положение да ти е скучно и от там да посегнеш към видове опиати като алкохол и дрога???
 
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: herox в 13 Декември 2018 17:00:02, Четвъртък
Вчера на работа точно това се коментираше - кой какво и колко изпил предната вечер и с каква салата. Оказа се, че всички са пили освен някакъв концентрат и вино, само аз и семейството ми сме пили компот... И един колега ми казва "Ако ти е свършила ракията, наскоро сварих, ще ти дам." А аз обяснявам, че на тоя ред у нас три вида ракия, водка, уиски, мента и две бутилки домашно вино, но просто на никой не му се е пиело. И следващата реакция е "Ама как ще направиш една тава зелева салата и няма да пиете ракия???". И обяснявам, че у дома салатата е като един вид гарнитура на вечерята, а те ме гледат странно...
Вечерта коментирам случая у дома и син ми казва, че по цял свят да пиеш системно е болест, само в България ако не пиеш те питат да не си болен, че не пиеш. :)
Бившият ми съпруг злоупотребяваше с алкохол и това бе една от причините да се разведем. После години наред живях сама и зарязвах гаджета само защото пиеха ежедневно макар и по малко по техните си сметки. Малко-малко, ама за мен 200 гр ракия и кана вино или два литра бира са си много. Сегашният ми партньор пие колкото мен, от дъжд на вятър и в минимални количества и сме си добре. Вярно, че или ни гледат странно като се съберем с приятели, или направо си ни вземат на подбив, но ние сме си добре.
И пак вчера покрай коментарите за компота питах колегите защо според тях трябва всяка вечер да пием?! И те обясняват, че то какво друго вечер освен да седнат с жените си на маса и да си пийнат?! И ме питат ние как си прекарваме вечерите по без пиене. И обяснявам, че или гледаме някой филм, или си пускаме музика и на фона и аз си пиша по форумите, а той оправя нечий компютър, или пък оголваме масата и аз правя бижута, а той ровичка някаква техника и общо взето не скучаем. Това обяснение обаче не ме направи по-малко странна в очите на колеги и колежки...
Много съм ровила, чела и разпитвала за зависимостите и стигнах до извода, че у нас проблемът е първо в алкохола, после хазарт и накрая наркотици. И всичко това се отключва или от силен стрес или от... скука?!?
Аз самата като се зарина в проблеми и залитам по лото игри на лафка. Отчетох си го като зависимост и като съм бясна заобикалям лафките от далеко, защото после ще ме е яд, че съм си изхарчила 5-те лева, ама повече ще ме е яд, че съм поддала на някаква си зависимост. Цигарите като порок са ми достатъчно. :)
Скуката обаче... Замислям се дали да не драсна статия по темата... Не мога да разбера как може на някой да му е скучно??? Да ти е скучно значи да нямаш хоби, да не ти се чете книга, да не ти се гледа филм, да нямаш някакви други интереси и занимания които да ти доставят удоволствие... Колко трябва да си тъп, за да се докараш до положение да ти е скучно и от там да посегнеш към видове опиати като алкохол и дрога???
Прави тема за скуката Цеци,напълно съм за!Има какво да се напише там.Мисля,че ще е полезна и на хората тук.Ще даваме идеи и прочие.Иначе отново няма как да не се съглася с теб за стреса и зависимостите.След моят пост тука в темата за наркотици се сетих,че имам още какво да добавя.Та ето един пример.Работя с един колега който си е младо момче около 35-6-7 е някъде и той е един от малкото(в момента дори не се сещам за друг такъв),които си признават,че са алкохолици.Всичко е започнало преди по-малко от две години.Жена,деца,България ,раздяла...Идва тука,мъка,стрес и започва с алкохола...всяка вечер.И тъй като е едар мъж около 130кг 190+см висок и моята реакция беше ама наистина си алкохолик ли?Не ти личи.И той момчето между другото е умен,завършил химия в България още преди време с отличен,че даже работил в някакъв химичен завод по специалноста си...и за наркотици и алкохол сме говорили много.Та той това точно ми обясняваше,че е алкохолик не защото от сутрин до вечер е пиян,даже напротив,изкарва по 4-5 дни без да пие и капка.Въпроса е,че в момента в който свършим работа,мисленето му веднага се насочва към как се прибира в къщи и сяда на масата и започва да пие.Той ми казва,че може да изкара дни без да пие,но не може да пиине една бира или две и да свърши до там...Не пие до откат,на другия ден се случва да го е яд и да псува сам себе си,да се мрази един вид бих казал,но не може да се контролира да спре само с една ракия или бира например.И най-вече силно впечатление ми направи думите му буквално цитирам ''стъмни ли се,акъла веднага в пиенето ми ходи'' и това е всеки ден,бреме с което трябва да се бори.И ето на изкарва дни без да пие и после пак се напива..Но човека поне си го признава.Та него го асоцирам с доста други хора,които казват,абе аз само вечер по малко...Доста хора си мислят,че да си алкохолик значи да си като онези дето вървят с бутилка в ръка по улиците и залитат наляво на дясно всяка вечер.Като всяка зависимост и алкохолизма си има фази..А баш последните фази даже бих го нарекъл болестно състояние по-скоро,вместо просто зависимост.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Astaroth в 26 Април 2019 10:59:10, Петък
Мисля, че употребата на наркотици може да се раздели на два етапа, а именно:
1-ви - Пробата - (първите няколко пъти) са от любопитство,  скачане в непознатото или както щеш го наречи. Иначе преди това си слушал мненията на хора, които употребяват или пък на такива, които яростно заклеймяват темата с наркотиците и всеки напушен младеж е обществен враг номер 1. Ти си объркан, но в крайна сметка решаваш да се хвърлиш с главата напред.
2-ри - Повторението -  Вече имаш някаква представа какво ще ти се случи или как ще се почувстваш след приема на дадена субстанция, за това търсиш точно определеното нейно въздействие. Много ти е тъжно понеже Мимето, която харесваш от толкова време е избрала друго момче например, дърпаш една трева с някой от приятелчетата ти или пък обичайното "Ало брат, да се видим за 10 минутки" и така забравяш за Мимето, разхождаш се по улицата с усмивка на лицето и всичко е точно. Е да ама не е. Колкото повече нараства честотата на това повторение, толкова повече организма спира да реагира адекватно на всичко, което е извън собствените му предели. Неща като разсъдък, преценка отиват по дяволите, а паралелно с тяхното изчезване се наблюдава и покачване на толеранса към дадената субстанция. Нашето тяло има уникалната функция да се адаптира. Лошото е, че както може да се адаптира към нещата, които му действат добре, така същото се случва и с нещата които го разрушават. Истинският проблем настъпва когато се адаптира към субстанцията. Както знаем всички начина по който се чувства човек се определя от нивата на различните хормони в организма, а те се определят от някакъв фактор извън вътрешният ни свят. С други думи, това е отговорът на нашето тяло, а наркотиците се явяват хак в тази система. Ти си знаеш, каквото и да ти има една трева и пак си весел.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: theshadow в 26 Април 2019 19:49:56, Петък
 Astaroth така е... Прав си...
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: volk22 в 24 Юни 2019 21:36:41, Понеделник
И тук започвам да питам като дебил. Уточняващо. Какво се подразбира под наркотици? Органика или химия? И, ако се обобщава, защо се обобщава? Има органични стимуланти, на които обществото все още лепи етикет "наркотици", макар да не е наблюдавана зависимост към тях. А за изпадане в трансови състояния, съгласете се, много по-бързо и ефективно е да хапнеш една-две курабийки с трева или една-две гъбки. И тук стигам до въпроса за силата на волята. Ако любопитството и желанието за по-екстремални усещания надделее над целеустремеността, ами... you are fucked.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Astaroth в 24 Юни 2019 21:46:33, Понеделник
Пътят на наркотиците е път към самоунищожение.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Libra777 в 24 Юни 2019 22:01:09, Понеделник
Има органични стимуланти, на които обществото все още лепи етикет "наркотици", макар да не е наблюдавана зависимост към тях.
Посочи ми един човек на тази Земя, който е пробвал от въпросните вещества от веднъж до пет пъти в живота си, но не е продължил и след 10 години не е станал наркозависим...
А за изпадане в трансови състояния, съгласете се, много по-бързо и ефективно е да хапнеш една-две курабийки с трева или една-две гъбки.
Тук не е място, където се проповядват и обсъждат подобен вид псевдоокултни учения...
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 24 Юни 2019 22:02:15, Понеделник
А за изпадане в трансови състояния, съгласете се, много по-бързо и ефективно е да хапнеш една-две курабийки с трева или една-две гъбки.
Аз също съм на мнение, че магията трябва да е лесна, но... Тези гъбки и тревички предизвикват халюцинации - не транс. Хващаш ли разликата?

Пътят на наркотиците е път към самоунищожение.
Абсолютно съм съгласна!!!
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: volk22 в 24 Юни 2019 22:05:15, Понеделник
Тези гъбки и тревички предизвикват халюцинации - не транс. Хващаш ли разликата?
Въпрос на дозировка и практика. Нали?
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Libra777 в 24 Юни 2019 22:05:44, Понеделник
Въпрос на дозировка и практика. Нали?
Не.  ;;)
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 24 Юни 2019 22:14:59, Понеделник
Въпрос на дозировка и практика. Нали?
Ами както и Либра каза НЕ!!!
Няма значение от дозата и практиката. Наркотика органичен или химичен предизвиква само и единствено халюцинации.
За да изпаднеш в транс ти трябва дълбока медитация или ритмична музика. В много култури използват различни ударни инструменти с които при възпроизвеждането на определен ритъм се стига до трансово състояние.
Даже нашите нестинари влизат в огъня на музика в която тъпана е задължителен и думкането му им докарва транса. Това последното от личен опит.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Astaroth в 24 Октомври 2019 23:31:33, Четвъртък
&feature=share
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: feniks75 в 16 Октомври 2020 14:02:47, Петък
От момче  пиех каква гордост , и както е описано в книгата– Цар алкохол- аз се опитвах да го преборя ,а накрая той ме победи.Работя във винпром ,но вече успях с определени практики да го намаля чувствително.Бих искал да споделя друг по силен наркотик гледането на порно.За мен това е пряк портал на демони хранещи се с нашите  емоции.Тако силно пропадаш в материята,че цялото ти тяло силно се дисхарвонизира.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 21 Октомври 2020 21:30:57, Сряда
Бих искал да споделя друг по силен наркотик гледането на порно.
Порното не предизвиква наркотична зависимост. Отделно в някой моменти е даже препоръчително. Ако например си дълго време без партньор по-добре да гледаш порно отколкото да минеш на връзки еднодневки, които могат да ти донесат някоя венерическа болест.

За мен това е пряк портал на демони хранещи се с нашите  емоции
Демони НЯМА! Не се филмирай...
Според едно медицинско проучване ако зрял човек се подложи на дълго въздържание от секс първо му се разстройва психиката, после идват халюцинациите и накрая започват физически болежки. В манастирите понеже все за дявол и Бог четат са получавали масови халюцинации за демони, дяволи и прочие, точно поради сексуално въздържание.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: feniks75 в 22 Октомври 2020 07:25:54, Четвъртък
Съгласен съм,че дългоото въздържание променя психиката и мисленето на човек.Въздържанието е другата крайност,която е също много опасна.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Валсо в 24 Октомври 2020 19:11:48, Събота
Сега научих... Човек, с който се зная от детството ми- мъртъв заради наркотици... Затова за пореден път призовавам да се страни от наркотиците... Не са забавление... И това, че убиват- е факт... Достатъчно хора около мен сега са мъртви от наркотици, също и от алкохол... И понеже има достатъчно призиви от разни автори как се става баш маг, като се надруса човек или ако се напие до припадък... За пореден път да напомня, че това е път единствено към гроба и към никъде другаде... Трябва да се стои настрана от наркотици и от алкохол...
Наркотиците убиват късметлиите. Каръците като мен най-много да спят 25-30 часа и да се събудят все едно нищо не е станало. Познай откъде знам...  :D
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Toara в 25 Октомври 2020 21:43:16, Неделя
Не съм била пристрастена в общоприетия смисъл, но е имало периоди в живота ми, в които съм приемала най-различни наркотици, алкохол, пушила цигари, лули, пури -- тютюн в каквито се сетите форми. Сега не пия и съм на определен хранителен режим.
 Ако някой ми беше казал преди време, че ще бъда тази, която съм сега, щях да му се изсмея.

 Това, което забелязвам при себе си е, че пристрастяването си търся пътя, не веществото. При мен от наркотиците се измести към захарта, после към алкохола, към тютюна, към някакви гадни храни и др. Осъзнавайки, че така функционирам, реших да "не работя срещу себе си" и да се пристрастявам към "полезни неща". Пак крайност, ама няма нищо. Балансът е най-трудното нещо.

Там където е имало вид пристрастяване, не вярвам да може да има баланс. По- добре "здравословна крайност". Това е вид поляризиране, но се опитвам, да го разглеждам като нещо, което е, без да го зареждам с емоции от моя страна и без да го "навирам" на други хора. Мой избор и толкова.
Друго, което ми помогна, е концепцията за допаминовия детокс -- разреждането на стимулите, които покачват нивата на допамина.

Това го пиша тук най-вече, за да споделя, че въпреки стоенето в някаква крайност, е възможно да се запази състояние на неутралност.

Разполяризирането е нещото, което изисква големи усилия от моя страна особено сега с случващото се а около нас.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Solar в 25 Октомври 2020 22:57:13, Неделя
Не мисля, че има човек, който да функционира в крайността. Това е според мен механизъм за справяне със ситуациите. Хората си мислим, че единственият начин за преодоляване на една крайност е изпадане в друга, за да може да се неутрализират по някакъв начин. Но това е просто един порочен кръг. Независимо дали го осъзнаваме, или не, всяка крайност си носи своите вреди.


Хубаво е, че ти се чувстваш добре. Въпросът е докога ще продължи това. Не искам да звуча обезкуражаващо, похвално е, че си се справила с тези трудности, но смятам, че ако вече се чувстваш добре, ще е хубаво да правиш някакви крачки напред, за да не минаваш през същото нещо отново.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Libra777 в 25 Октомври 2020 23:40:55, Неделя
Позицията ми е малко скандална, но...


Заставам на страната на крайностите. По средата е уравновесено, а балансът на мен ми е твърде скучен, когато се поддържа дълго. Ако ще съм ядосана, нека бъда ядосана до самия предел на емоцията - искам да си я изживея цялата колкото се може по-силно. Ако съм щастлива, отново искам да изпитам цялата мощ на своето щастие... Защо да живев без да съм усетила красотата на всяка емоция в най-неподправения й суров вид? Ако днес ще ям вредна храна, от сутринта до вечерта ще поглъщам САМО вредна храна, и то в промишлени количества... А седмицата след това ще се храня маниакално здравословно (като онези хора, които следят всяка една калория, не слагат захар в устата си и пазаруват само от БИО щанда). Ако ще тренирам, ще бъда крайно отдадена в тренировката и ще я направя така, че да бъде колкото се може по-пълноценна. Ако днес съм решила да не тренирам, а да мързелувам, то ще се отдам на мързела си изцяло и няма да си мръдна пръста за каквото и да е... И така нататък.
Интересното на живота се състои в крайностите. Ако сме през цялото време "в златната среда", пропускаме всичко, което стои извън средносатистическото и посредственото. Не са само вредни, само лоши и само глупави... Крайностите понякога са ни необходими.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Solar в 26 Октомври 2020 00:00:48, Понеделник
Крайностите понякога са ни необходими.


Разбирам и съм съгласна до определена степен. Също мисля, че ако някаква крайност може да ти даде този първоначален тласък към справяне със ситуацията, много хубаво, все трябва да се започне някак. Но живот в крайността не може да се поддържа. Ако ще хапваш вредно, цял ден ще хапваш вредно. Ама няма да можеш да го поддържаш този начин на хранене, за да си здрава. Това важи за всичко според мен. За мен балансът не е скучен, а напротив - по този начин можеш да изпиташ от всичко по малко или по много. Зависи как си го направи човек.


Не мисля, че има човек, който да живее постоянно в баланс- не, всеки се отдава на крайности. Но винаги се стреми да върне баланса в живота си, защото иначе ще е трудно да функционира само на крайност.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Toara в 26 Октомври 2020 00:02:33, Понеделник
Имам някакъв технически проблем и по-дългите ми отговори (3) изчезнаха. Явно е късно за пиле като мен. Имах предвид само 1 -- крайностите могат да бъдат нормализирани. Непушач за мен е крайност. Това не значи, че ги подкрепям -- не непушачите, а крайностите :)


Яка книга по темата -- Atomic Habits.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Toara в 26 Октомври 2020 00:09:29, Понеделник
"Не мисля, че има човек, който да живее постоянно в баланс- не, всеки се отдава на крайности. Но винаги се стреми да върне баланса в живота си, защото иначе ще е трудно да функционира само на крайност."

Ами подсъзнанието си има определена хомеостаза, която за него си е нормалното. Това не значи, че е ок за човека, като цяло. А пък то си се стреми към него. Това е и магията като инструмент за лична трансформация. Да пренамести този вътрешен баланс, поне според мен.

Извинявам се, че цитирам по този начин.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: theshadow в 26 Октомври 2020 17:42:42, Понеделник
Цитат
Реално погледнато няма такова нещо като магия, има само технология, която не разбираш как работи.

Току що даде много точно определение за магия... Магията е наука и науката е магия... Достатъчно дълго учените са били обявявани за магьосници и горени на клади, така че с увереност да мога да твърдя, че магията е наука и науката е магия... При това не е необходимо условие да не разбираш как работи... Напротив- много по-приятно е, когато разбираш как например работи електромагнетизма или как функционира нервната система и се възползваш максимално от това...

Останалото там- суеверия и прочие- те са суеверия и прочие, а не магия...
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: feniks75 в 26 Октомври 2020 18:25:04, Понеделник
Електромагнетизма е нещо обширно като материя или енергия.Мисла,че те са взаимосвързани.Това,че не знаем как действа мобилният апарат ,не ни пречи да го ползваме.Аз също не знам как работи двигателя с вътрешно горене на колата ,ама въртя ключа сменям скоростите и карам.За мен така е и с магията ако си научил 1,2,3 скорост ще караш само на тези скорости макар ,че колата ти може да има  и 5,6,7 ...Тайната на магията е как се трансформира електромагнетизма през нервната система и как тя се   обработва и ретранслира през него.Какви са сензорите и какви са предавтелите  ще трябва да научим заедно тук.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Solomon в 26 Октомври 2020 19:06:32, Понеделник
...Тайната на магията е как се трансформира електромагнетизма през нервната система
За някои - тайна...за други - материал за втори курс, първи семестър...:D
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: feniks75 в 26 Октомври 2020 20:07:11, Понеделник
Прав си но не се надсмвай когато си втори клас на хората ,който се учат да смятат.Бъди смирен и дай време на  другите да наваксат.Някага учиниците надминават учителите си.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 26 Октомври 2020 20:13:57, Понеделник
Феникс, не приемай всяка реплика като насочена към теб обида. Аз също хабер нямам от трансформиране на електромагнетизма в нервната система, но не приемам репликата на Соломон като присмех.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: feniks75 в 26 Октомври 2020 20:16:04, Понеделник
Нека някои да ни сватне в това.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: feniks75 в 26 Октомври 2020 20:19:20, Понеделник
В електромагнетизма и деиствието му1 ако някои го е усвоил.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Цеци_Вихронрав в 26 Октомври 2020 20:22:31, Понеделник
Ровиш из нета и четеш. Аз така правя.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: feniks75 в 26 Октомври 2020 20:27:47, Понеделник
Всички се учим и твориш.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Solomon в 26 Октомври 2020 20:28:44, Понеделник
feniks75, исках да кажа, че това с електомагнетизма в човешкото тяло въобще не е тайна...а и аз реално тези неща ги уча в момента - и да искам и да не искам - трябва, ако искам да завърша...А иначе - мога да напиша нещо по въпроса, само да се сдобия с още мъничко знания...
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: feniks75 в 26 Октомври 2020 20:37:00, Понеделник
Е, аз учех за технолог винар и мога доста да пиша за виното.Но тук съм да усвоянам други знания.Пиши споделяй знания.За реципрочност аз бих ти направил страхотно вино ако обичаш вино де.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Solomon в 26 Октомври 2020 20:43:35, Понеделник
Разбрахме се!  [yahoo]
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: feniks75 в 26 Октомври 2020 20:50:52, Понеделник
Ще почерпя.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: posleden в 26 Октомври 2020 21:45:39, Понеделник
Соломоне,
 виното, там ...
и към Лондон,
некоя бутилка!
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Solomon в 26 Октомври 2020 21:56:15, Понеделник
Няма да видиш бутилка докато не ми вдигнеш телефона! От колко време ти звъня... [wizard]  Или ти предпочиташ директно с биорадиовълни да общуваме?  [umnik]
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: posleden в 26 Октомври 2020 22:12:40, Понеделник
Изгубих си телефона.
Пращай виното,
че номера нов
ще не видиш!
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Solomon в 26 Октомври 2020 22:15:35, Понеделник
Дай номера, за да се разберем за адрес!
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: posleden в 26 Октомври 2020 22:18:48, Понеделник
Вече ти е пред очите.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Валсо в 29 Октомври 2020 18:58:50, Четвъртък
...Тайната на магията е как се трансформира електромагнетизма през нервната система
За някои - тайна...за други - материал за втори курс, първи семестър... :D
И това ли се учи в университетите вече?  [laughing]
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: theshadow в 30 Октомври 2020 15:12:45, Петък
Отдавна се учи...
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Solar в 10 Декември 2021 02:37:41, Петък
Позицията ми е малко скандална, но...


Заставам на страната на крайностите. По средата е уравновесено, а балансът на мен ми е твърде скучен, когато се поддържа дълго. Ако ще съм ядосана, нека бъда ядосана до самия предел на емоцията - искам да си я изживея цялата колкото се може по-силно. Ако съм щастлива, отново искам да изпитам цялата мощ на своето щастие... Защо да живев без да съм усетила красотата на всяка емоция в най-неподправения й суров вид? Ако днес ще ям вредна храна, от сутринта до вечерта ще поглъщам САМО вредна храна, и то в промишлени количества... А седмицата след това ще се храня маниакално здравословно (като онези хора, които следят всяка една калория, не слагат захар в устата си и пазаруват само от БИО щанда). Ако ще тренирам, ще бъда крайно отдадена в тренировката и ще я направя така, че да бъде колкото се може по-пълноценна. Ако днес съм решила да не тренирам, а да мързелувам, то ще се отдам на мързела си изцяло и няма да си мръдна пръста за каквото и да е... И така нататък.
Интересното на живота се състои в крайностите. Ако сме през цялото време "в златната среда", пропускаме всичко, което стои извън средносатистическото и посредственото. Не са само вредни, само лоши и само глупави... Крайностите понякога са ни необходими.
Чак сега осъзнавам колко всъщност саморазрушителна е тази нагласа.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Libra777 в 12 Декември 2021 17:12:07, Неделя
Ако се прилага постоянно и във всяко едно отношение, доста.
Титла: Re: Наркотиците
Публикувано от: Solar в 12 Декември 2021 20:50:44, Неделя
Ако се прилага постоянно и във всяко едно отношение, доста.
Принципно няма как да се прилага постоянно в повечето случаи, защото все нещо ще те принуди да се регулираш.