Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - nelity

Страници: [1] 2
1
ДНЕВНИЦИ / Дневник на nelity
« -: 26 Август 2016 16:47:32, Петък »
За упражнението,аз влязох във филма още като го прочетох ,веднага светна лампичката как нали може да ми се случи нещо. smile А и аз отварям 7 и половина и вечер съм до 6 и половина. Единственото свободно време ми е вечер и легна ли след пет минути вече спя.

2
ДНЕВНИЦИ / Дневник на nelity
« -: 23 Август 2016 18:49:57, Вторник »
На мен ми се струва,че това нещо работи,бавно наистина ,но някой неща се получават. smile

3
Най вече да халосаш някой biggrin

4
ДНЕВНИЦИ / Дневник на nelity
« -: 19 Август 2016 20:03:50, Петък »
Успях,сега следва програмиране и времето ще покаже дали съм се справила успешно. smile

5
ДНЕВНИЦИ / Дневник на nelity
« -: 19 Август 2016 20:00:22, Петък »
Дано сега да се получи smile

6
ДНЕВНИЦИ / Дневник на nelity
« -: 19 Август 2016 19:43:35, Петък »
$IMAGE1$

7
ДНЕВНИЦИ / Дневник на nelity
« -: 19 Август 2016 19:10:44, Петък »
Заявяване на намерението:
Привличане на клиенти.
Повишаване оборота на магазина.

Начини за постигането му:
Пренаредила съм магазина,предстои и зареждане със още стока,най вече на нестле,че имам изгодно предложение и реклама.

Сега, ако успея да кача и снимката на това ,което се получи ще е много добре.

8
ДНЕВНИЦИ / Дневник на nelity
« -: 19 Август 2016 11:12:57, Петък »
Благодаря Сянка smile Опитвам се да напиша с малко думи желанието,нещо не ми се получава. До след обяд може и да се получи, ако не ме прекъсват много.

9
ОБЩО / Записване за практикума по хаос магия
« -: 18 Август 2016 19:53:07, Четвъртък »
Включвам се и аз smile

10
ОБЩО / Коментари по LIBER MMM
« -: 18 Август 2016 19:04:13, Четвъртък »
На мен това ми прилича много на желанията по новолуние с малки разлики smile
Ама щом му казвате хаос магия .....
Започвам да чета и ще се включа и аз,че ме заплашиха с бой biggrin

11
МАГИЯ / Зареждане с енергия
« -: 15 Юли 2016 14:33:03, Петък »
С рисуването не се справям,но пък с пеенето се оправям и съм съгласна ,че зарежда. Друго си е да си по пее човек wink

12
МАГИЯ / Зареждане с енергия
« -: 13 Юли 2016 20:01:11, Сряда »
Иначе и мен ме зарежда това да ходя боса по земята, всяка пролет ходим в гората за горска пръст и там се  чуствам  много добре.

13
МАГИЯ / Зареждане с енергия
« -: 13 Юли 2016 19:54:53, Сряда »
Намерих,нещо интересно за ореха.
Орехът е „свято” дърво у българите, което самớ се сади. Орехите са почитани не само заради вековното им съществуване, но и като ценна храна и лекарство. Дървото осигурява подслон, сянка в летния зной и закрила от мълнии и проливен дъжд – наричали го Гръмоломник.
От незапомнени времена с орехите са свързани множество легенди и поверия.
Орехът е „световно дърво” от сътворението на света: „…станала земя, и то отначало станала като тепсия голяма, а сетне като харман, в средата на който Господ посадил орех”. Орехът свързва света на живите и света на мъртвите, дори вярвали, че може да се разговаря с тях, ако се допре ухо до ствола на дървото.
Смятало се, че жезълът на Моисей бил резбован от ореховото дърво в райската градина. Чудотворен бил и ореховият жезъл на Св. Патрик, който избавил Ирландия през IV век от змиите на острова, прогонвайки ги в морето.
Орехите са използвани и за всякакви гадания. Сигурен знак за изневяра на девойките разчитали, ако наречените за нея и любимия орехи не изгорят едновременно в огнището или се разлетят настрани.
Старо поверие предвещава смърт на този, който посади орех, когато стволът нарастне колкото врата му, което обяснява защо открай време с неохота садяли орехово дърво. За да се предпазят, очертавали широк кръг с дълъг червен пояс. Дървото се засаждало в средата на този магичен кръг. Докато орехът израстне с толкова дебел ствол, минава повече от един човешки живот, така спечелвали отсрочка и се радвали на дълъг живот.
Дебелата орехова сянка мами в летните горещини. Ала в никакъв случай не бива да се заспива, защото под дървото се събират самодиви и зли старици-юди. С тяхното влияние обяснявали защо под орехова плътна сянка нищо не вирее. В действителност в ореховите листа се образува особено вещество юглон, което е токсично за другите растения. Дъждовете го измиват от листата и попадайки в почвата, потиска растежа на растителността под короната.
Колкото и страховити да са тези поверия за дървото, в много традиционни обредни практикинаричат орехите за плодовитост, здраве и дълъг живот. В гатанките ореховата ядка е „четирима братя, облечени в обща риза” – символ на сплотеност в семейството. В торбата на орача слагали орехи, за да хвърля зърното с пожелание да се роди едро жито, когато сее. В Рим дарявали орехи на новобрачните, а във Франция ги посипвали с тях пред олтара в църквата. В Англия вярвали, че при добра реколта от орехи ще се родят много деца през следващата година. У нас с горящ клон от орехово дърво се прогонват самодивите от люлката на новороденото. За да расте детето игриво, весело и немирно, разтърсват орехи, поставени в сито, което се издига високо. А за да е отракано, трошат орехи. Когато детето дълго време не прохожда, го удряли с орехова пръчка и казвали: „Остави ореховото, вземи дряновото”, защото смятали, че орехът го държи в онзи свят, откъдето идват всички деца. Захранвали децата, родени през есента с орехово мляко – за здраве и късмет.
Самобитният майстор изработвал за забавление на децата орех-дрънкалка като запълвал с камъчета или оризови зрънца изпразнени от ядките орехи.
Орехите са традиционен дар за коледарчета. Присъстват неотменно на празничната трапеза на Бъдни вечер, която се прекадява, за да бъдат благословени заедно с хляба и ястията. Всеки избира орех и гадае за късмета си през Новата година. Хубавата бяла ядка предвещава добро здраве и щастие. За късметлийски е смятан орех с две сърцевини в черупката. Като се намери такъв, намисля се желание, едната сърцевина се изяжда, а другата се хвърля през лявото рамо. Неслучайно в приказките орехът често е вълшебен предмет, неоценим помощник в мигове на изпитания. След вечерята е прието да се играе с орехи, скрити в шепата на най-възрастния член на семейството. Целта е да се познае дали броят е четен или нечетен – „чифт или тек”. Накрая орехите се хвърлят в четирите ъгъла на стаята, с което се маркира „осветеното” в тази нощ пространство подобно четирите краища на земята.
Абе не е много по темата ама ще ни простят smile

14
МАГИЯ / Сънища
« -: 21 Юни 2016 20:04:47, Вторник »
Гледай ти ,хората какви работи сънуват,а пък моите сънища едни такива обикновени smile
Сънувам от както се помня,като малка питах баба ми какво означава съня ми и тя ми казваше и  деведесет  процента от това ,което кажеше се случваше или беше вярно.Сега си тълкувам сънищата сама,съновниците ,дето ги има в интернет изобщо не ми помагат.И мога да ви кажа ,че въшките дето ги сънувах навремето изобщо не ми донесоха пари,защото нали така казват въшки пари,да ама не, бяха си съвсем реални на главата на дъщеря ми в детската градина.Пише в съновниците плачеш ли насън ,наяве се радваш.Плача ли насън,плача на другия ден ,радвам ли се ,радвам се и на другия ден.Преди да се разболее майка ми я сънувах болна и тя се разболя след дни.Преди да починат баба ми ,дядо ми и леля ми в съня ми ми казваше някой ,че са починали.И досега се чудя защо преди да катастрофира баща ми и да почине ,нищо не сънувах.Когато бях бременна сънувах,че имам дъщеря и имам.Незная дали е точно така ,но си мисля ,че при всеки е различно и е по добре всеки сам да си тълкува сънищата ,като наблюдава ,какво му се случва след като сънува нещо и ако го запомни разбира се,защото ми се е случвало и да сънувам ,но да не го запомня. smile

15
Дам!Пък мен ме пращат на психиатър smile

Страници: [1] 2