Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
СВОБОДНА ЗОНА / Re: За любовта, връзките и още нещо...
« Последна публикация от Libra777 - 4 Февруари 2023 03:20:14, Събота »
Водолейският сезон дойде, заваля сняг, слънцето се скри и Либра мина в интровертно-депресивен режим.  [zname]
Доста мисли ми изплуват в главата в тези периоди; повече разсъждавам за живота, отколкото го живея в действителност, повече си спомням и планирам, отколкото изпитвам и изпробвам сега... Overthinking в най-чист вид, но съм го обяснила на български, че Цеци да не ме погне с метлата.

Сега темата ми на размисъл са точно връзките, любовта, влюбванията... Там всичките вариации на отношения или липса на такива между двама души. Мисля, търся, обсъждам, чета, слушам. Дори изчетох няколкостотин поста във форума, все такива, които са пряко или косвено свързани.
Преди няколко дни си говорих с Цецито по повод любовта и връзките. Тя ми сподели думите на свой приятел и ме замисли. А те бяха... "Връзките и битовизмите убиват любовта"
М***а му, не намерих нещо, с което да се съглася повече от това изречение!
Всъщност преди да го прочета и аз самата достигнах до този извод, но си намерих и потвърждение  [crazy]

Като се влюби човек, започва да иска да бъде повече, по-често с обекта на желанията си. Идва момент, в който се решава, че са във връзка - при някои съвсем скоро, при други по-късно. Някои хора се впускат веднага във връзка, смело, безразсъдно и с главата напред; втори са резервирани и "опипват почвата", докато не мине определен, "подходящ" период от време, който предполага достатъчно познаване на отсрещния, на себе си и на чувствата между вас; трети уж имат неангажиращи отношения, но в следствие на любовта между тях от самосебе си се оказват във връзка, без даже да са го планирали.
И минава време, натрупват се събития, битовизми, задължения един към друг, отговорности (нали във всяка връзка съществуват все някакви)... И любовта някъде измежду всичките случвания на всичкото това се изгубва.
...
Разбира се, има двойки, които продължават да се обичат и желаят дори след много, много години, но те са такава рядкост, че... Като срещнем такъв пример, обикновено ги поздравяваме и гласно или негласно изразяваме възхита към тях. Или завист. Ама определено го забелязваме - уау, вие след толкова години още се обичате. АМА КАК?!
Мисля си, че времето убива невинността в отношенията между двама души. Наред с любовта започват да се проявяват и някакви не толкова чисти и добронамерени чувства. Дори да са в много малко количество и да са на пръв поглед незначителни, просто с времето се натрупват и взимат превес над обичта. И в един момент се обръщаш назад, осъзнаваш се, поглеждаш ситуацията отстрани... И осъзнаваш, че вече не го обичаш по същия начин това същество.  [rev]
След 2 месеца, като изгрее слънцето, сигурно ще се върна в темата с коренно различни разсъжения от тези. Зимата наистина не ми влияе добре. Мразя я.  [zname] [zname]
2
МАГИЯ / Re: Гледане за помощ
« Последна публикация от Libra777 - 30 Януари 2023 14:40:53, Понеделник »
Здравейте! Скоро не съм писал, но се занимавам с руните... Отделно съм в депресия заради смърт в семейството...Може ли да помоля някой от вас да хвърли карти за мен? Опитвам се да разбера защо ми се случва съдбата ми- на 40 години съм, вече без жив родител , преди това проблеми с баща ми...Сигурен съм, че има хора по зле и от мен, но се чувствам състарен от толкова проблеми на моите години...Благодаря!
Моите съболезнования, много съжалявам за загубата ти. Пожелавам ти кураж, сила и търпение...  :(
Не се опитвай да търсиш вина в себе си за това, причината НЕ Е в твоите действия! НЯМАШ вина! По-висша от нас сила решава на кого колко живот му се полага, ние няма как да го знаем и/или контролираме.


Скромното ми мнение е да изчакаш да мине малко време преди да се захванеш със сериозни магически практики. За тях трябва най-вече здрава психика, а с такава тежка травма, каквато има при теб, човек става лабилен. Енергията в тялото ти не е балансирана, едва ли ще ти е много лесно и да упражниш съзнателен контрол върху нея. Рисковано ми се струва, може нещо да не прецениш правилно, да си навредиш... Не бързай.
Подкрепям идеята на Феникс за медитация и йога практики.
3
МАГИЯ / Re: Гледане за помощ
« Последна публикация от feniks75 - 27 Януари 2023 12:19:18, Петък »
Мой те искрени съболезнования.За да се занимаваш с магия най вече с руни ти трябва силна психика.Състоянието ти в  депресия само ще влоши нещата.Руните са могъщ инструмент.Те не обичат плахите хора.Съдба няма.Бъдещето е многомерно и многопластово.Ти си ковачът на съдбата си.Няма кой да те изкара от депресията ти освен ти самият.Започни с йога,медитация .Знам,че е трудно,но ще  ти трябва воля.Без силна воля и психика руните ще останат празни символи.
4
МАГИЯ / Гледане за помощ
« Последна публикация от Toxik83 - 26 Януари 2023 19:02:41, Четвъртък »
Здравейте! Скоро не съм писал, но се занимавам с руните... Отделно съм в депресия заради смърт в семейството...Може ли да помоля някой от вас да хвърли карти за мен? Опитвам се да разбера защо ми се случва съдбата ми- на 40 години съм, вече без жив родител , преди това проблеми с баща ми...Сигурен съм, че има хора по зле и от мен, но се чувствам състарен от толкова проблеми на моите години...Благодаря!
5
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Равносметка
« Последна публикация от feniks75 - 31 Декември 2022 12:22:40, Събота »
Дори настоящете вече е минало,когата се замислиш за него.За мен тази година беше най-тежката в моят живот,но което не ни убива ни прави по силни.Вътрешно /символично/ чакам да си замине.Новото начало винаги ме е вдъхновявало, а краят е време за равносметка на  натрупаният опит.Все пак съм феникс и мога да се преродя от пепелта. [shok] ::O
6
СВОБОДНА ЗОНА / Равносметка
« Последна публикация от Astaroth - 30 Декември 2022 23:37:13, Петък »
Последни часове от настоящата година. Стоим на прага на следващата. Наред с цялата истерия около факта, че Земята ще завърши поредната си пълна обиколка около Слънцето, на заден фон протича равносметка. За някои равносметката е добра, за други не чак толкова…

Мамка му! Прецаках се за момент… Линеарната представа за времето отново ме заблуди. Знаеш, момента на изненадата е основата на всяка илюзия. Илюзия са и повечето затворени врати. И не, че причината и следствието не оказват своето въздействие, просто ключовете за тях се намират в нас самите. Всъщност, като се замисля – ключа е един. Вярата!

Крачка встрани - не всичко е фатално, фатална е само смъртта! Минало, бъдеще, настояще… Всичко е едно! Докато човек е здрав и в жилите му има сила, повечето неща биват поправими. Пътищата в живота са безкрайно много и всичките водят до едно и също място… Самото пътуване е важното!

Така че усетиш ли, че пътя по който вървиш вече не е твоят, време е просто да се качиш на друг... или може би, да се върнеш на този от които си слязъл поради една или друга причина. Обстоятелствата непрестанно се променят, а и ти не си същият.
 
7
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Самочувствие
« Последна публикация от Libra777 - 23 Декември 2022 20:44:07, Петък »
Аха, добре.
8
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Самочувствие
« Последна публикация от Solomon - 23 Декември 2022 20:35:41, Петък »
"Програмираш нещо на ниво неосъзнато" и "убеждаваш (внушаваш на) мозъка си, че е истина" са толкова различни явления, че чак изобщо не е очевидно, че казват едно и също.   
Точно така. Различни неща са...особено представени по такъв начин. Особено на новодошъл във форума човек. Особено в първият ти коментар относно сигилите, се подразбира нещо много грешно - едва ли не със сигил магия се самозалъгваш, че нещо е постигнато, вместо наистина да се постига.
9
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Самочувствие
« Последна публикация от Libra777 - 23 Декември 2022 12:20:58, Петък »
"Програмираш нещо на ниво неосъзнато" и "убеждаваш (внушаваш на) мозъка си, че е истина" са толкова различни явления, че чак изобщо не е очевидно, че казват едно и също.  [yes]  И после несъзнаваното намира път за осъществяване на целта, а мозъкът действа сякаш вече се е случило. Не, няма общо. Никак даже.
10
СВОБОДНА ЗОНА / Re: Самочувствие
« Последна публикация от Solomon - 23 Декември 2022 01:16:25, Петък »
Казах абсолютно същото, което и ти, но вместо "на ниво несъзнавано", аз използвах простичката дума "мозък".

Някак не е вярно. Ти написа:

Да се научи да внушаваш на себе си нещо достатъчно убедително, че мозъкът ти да повярва в него и да започне да действа сякаш то е истина.

Със сигил магия не си правиш самовнушения. Има голяма разлика между това, което си написала и това, което аз написах.
Страници: [1] 2 3 ... 10