ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Силата на думите
LyLyth:
cecivalchanova, ако мога да бъда полезна някому, с радост бих го направила. Страданието и негативизмът са мор за човека, източник на болести.
тази привидно проста техника е доста дълбок ключ към опознаване на вътрешните механизми и към разширяване на съзнанието. Целта й не е да сложим "розови очила", търсейки позитивизма. Да се насилваме да мислим позитивно е нещо ужасно. Целта й е да осъзнаем начинът, по който оценяваме себе си, ситуациите, другите около нас, а също така и да излезем от автоматизма на стереотипите и предразсъдъците. Не е никак лесно да търсим "доброто" тогава, когато страдаме, но ако умеем да анализираме и отделяме емоциите и желанията от фактологията, доста по-добър живот ще живеем.
П.П. опитай я, изброих с лекота 10 добри, но на 5-тото лошо се запънах
Все пак съм съвършена (шегичка )
Цеци_Вихронрав:
При мен проблема е изброяването на добрите... Лошите си страни ги зная на изуст.
LyLyth:
Е, значи се залавяй. Започваш първо с всички 10 +. Подробно се мотивираш, ще видиш, че в различните ситуации, когато си ги проявила, е имало и още доста. Нека ти помогна с една като за начало:
Ето първото качество: грижовност
Ситуация: Когато през май месец попаднах в онази емоционална дупка, ти не спря да се интересуваш как съм. Пишеше ми, обаждаше се, искаше да ти разказвам, а ако нямам желание, с по една дума "добре съм". В тази ситуация има не само грижовност - човечност, състрадателност, готовност да помогнеш и т.н.
Та с грижовността вървят и още 3 (на първо четене).
Имаш примера, давай нататък. Не пести думи, не бъди скромна.
Имаш повече, отколкото предполагаш.
Цеци_Вихронрав:
Благодаря, Лилит! Направо ми стопли сърцето.
Delta:
Всичко е нагласа и предразсъдъци - с това съм съгласна.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия