Отворена дискусия > МАГИЯ
Сънища
theshadow:
Bulfrog, биологичните изследвания потвърждават Фройд за съществуването на несъзнаваното, т.е. устройството на човешкия мозък е потвърждаващо описаното от Фройд. Не така обаче стоят нещата с Юнг и писаното за колективното несъзнавано. Още от устройството на ДНК идеята на Юнг се дъни. Но това е нормално- все пак голяма част от трудовете на Юнг представляват плагиат на трудовете на Фройд.
А да- "безсъзнание", "подсъзнание" и от сорта- все са грешни преводи на терминология. Превилното е несъзнавано или неосъзнато. Именуването на този термин не е случайно. Той не иде да опише изпадане в безсъзнание, не описва и пространствен измерител, т.е. под- съзнание- над-съзнание, встрани-съзнание- това е безсмислица. А иде да опише процес на невъзможност за осъзнаване. От там и се нарича несъзнавано или неосъзнато. И то много неща човек не осъзнава. Това, което човек не осъзнава не може току така да стане осъзнато или да стане основа за чудеса, както някои булевардни автори се опитват да изкарат, за да печелят от книгите си...
А що се отнася до съновниците- те са безсмислени.
Наистина всяко нещо, което се сънува, е израз на нещо строго индивидуално и така едно и също от даден сън за различните хора значи различни неща.
Bulfrog:
Разбрах го от личен опит,че с вълшебна пръчица нещата не се получават.
Ако искаш да правиш чудеса,буквално трябва да направиш огромно чудо вътре в себе си.
Пътешествие на себепознание,което може и сигурно трае животи потред.
Булевардните автори засягат теми като - МИГНОВЕН УСПЕХ ИЛИ СТАНИ МИЛИОНЕР ЗА 1 СЕДМИЦА.
Повечето хора се заблуждават,че с една мисъл могат да победят цяла армия от стереотипи.
Всъщност съзнанието ни формира една много минимална част от психиката на човек.
Напълно споделям мнението на theshadow.
P.S Наясно съм,че Юнг е бил ученик на Фройд както и негов добър приятел.
PAYMON:
При мен сънищата ми са някакви много станни попринцип ги забравям като се събудя или ги помня обаче с много малко детайли ,записвам ги в дневник.Обаче въпросът ми е какво да направя за да започна да сънувам по динамично...
PAYMON:
аз лягам рано в 20:30 някои път в 20:00 и ставам в 3:50 4:00
Bulfrog:
Ами сещам се за една техника. Например,можеш да визуализираш преди да заспиш,това което искаш
да сънуваш. Или да си повтаряш някаква утвърдителна фраза от сорта : "Намирам решение на ... " .
Мисля,че десетина минути са напълно достатъчни.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия