ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Доверието
invisible_weasel:
Аз пък си мисля, по твоя въпрос cecivalchanova ,аз съм ДА за доверието.То трябва да е свободно и да се раздава щедро ,най-малкото защото така винаги посрещаш нещата с положителна енергия,въпреки че под повечето камъни ще откриеш само червейчета а пък и даваш шанс на хората да проявяват положителните си качества........Има обаче едно голямо НО,за да може човек да е истински доверчив ,той трябва да е много силен ,така ако доверието не е оправдано той е предпазен . Aton ,не мисля ,че става въпрос за това,кой какво крие,човек е склонен да използва малките неща за да те нарани .Доверието примерно при сексуалните партньори е обвързано с пълното приемане на другия,на характера му,на чувствата помежду ви и съвместния ви живот ,а изневярата като нарушаване на това доверие.
Заключение Човек е социално живото ,така той функционира най-добре и заради това трябва да се сработва и доверява на другите,но за да стане това, първо баланса в него,трябва да е категоричен и непоклатим
Другото важно нещо е ,че човек израства благодарение на грешките си ,аз лично съм благодарна на всички предателски постъпки ,на много са ме научили:)
Maxx:
Като се сетя какво щях да напиша тук преди 10 години хем умирам от срам и ужас, хем ми е смешно ама сега ми е лесно да пиша това.
Аз се опитвам от 2 години да съм честен, лоялен и добър без да очаквам нищо. Няма такъв кошмар и погром докато успея да овладея егото и глупостта ми с всички екстри покрай неа. Сега мога да кажа, че за да е силен човек е достатъчно винаги да казва само истината, но само толкова, колкото трябва, за да не се превръща в убиец или труп. Да е спокоен, че няма какво да крие от света, защото се крият само зли, грозни и глупави неща. да вярва. Много. В Бог, Късмет, Себе си или каквото там го фокусира и да се доверява първия път на всеки. После всеки му според заслугите, защото "...на добрия човек трябва да се отговори с добро, а на лошия - справедливо!"
Опитвам се тук с всеки пост да го правя и моля да ме извините ако минавам границата!
Благодаря и бъдете смели и честни пред себе си!
Цеци_Вихронрав:
Quote Maxx () Аз се опитвам от 2 години да съм честен, лоялен и добър без да очаквам нищо.Мен татко ме научи на един много полезен за мен урок, а именно: Ако си открит и нямаш какво да криеш, никой не може да те изнудва за нищо.
Затова и аз предпочитам да се придържам към честността.
А лоялност и добрина имам за тези които си ги спечелят.
Maxx:
Цеци_Вихронрав, добре казано и съм съгласен!
Може ли да попитам как да разбирам "обсебена" под снимката без да се излагам?
Благодаря!
Цеци_Вихронрав:
Понеже със Сянка сме близки приятели и в повечето случаи мислим еднакво, едни дами които не са вече в този форум ме обвиниха, че съм обсебена от него. На мен си ми хареса това "Обсебена" и си го нося като... Като титла примерно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия