ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Доверието
Цеци_Вихронрав:
Атон, май те разбирам... или поне се опитвам. С тази тема и всичките мнения и аз взех да се чудя дали съм за или против доверието. И все пак... ако спра да вярвам на хората ще спра да съм аз струва ми се.
theshadow:
Aton... Един вид, животът е шарен и в него има както хубави, така и лоши моменти...
Навремето, на млади години имах в приятелския ми кръг едно лице (дето по-късно му минаха тези възгледи, които си завъди тогава)... Та след известно мислене по въпросното време това лице реши, че много се натоварва от чуждите проблеми (понеже за момента си нямаше свои проблеми и светът изглеждаше прекрасен) и че не иска да общува с хора с проблеми, защото е много тежка задача... Един вид се получи- че има очаквания от другите да служат само за лично забавление... Що се отнася до мен- аз на такова отношение отговарям с- НЕ, БЛАГОДАРЯ, ЩЕ ПРОПУСНА!
А и... както писах- в живота има и хубаво, и лошо и това, че в един момент на човек му е хубаво, въобще не предпазва от това в следващия момент същият този човек да се е заринал до уши в проблеми... Само че след като всичко, което се очаква от хората е да служат за забавление... В един момент става такова, че каквото повикало, това се обадило...
В смисъл... Хората за забавление се обграждат с хора, търсещи хора за забавление. А такъв тип особи с такава нагласа към околните имат навика да се разбягват от всеки, който дава признаци, че има проблеми и вече не става да обслужва егоистичния им порив да служи за забавление... А останалият сам с проблемите си бивш "търся си хора да ме забавляват" не си взема поука да потърси вината първо в себе си, а почва да оревава за фалшивото приятелство...
...Истинското приятелство не е само за в хубавите моменти... То е важащо и за лошите моменти, при това - взаимността е важен елемент... Т.е. ... Както един човек се притеснява за приятелите си, така и приятелите му се притесняват за него... Или пък за добрите моменти- те също се споделят взаимно... И това е, което може да промени всичко за всеки от приятелския кръг... Дори самият факт, че ти е споделено и не си сам, значи много...
Ето тук някъде трябва да се вмести моментът с доверието...
Aton:
theshadow, говорим май за две различни неща.....Аз ежедневно се занимавам с проблемите на моите приятели .....но не защото са ми гласували кой знае какво доверие....не.....просто имам възможност и желание......и го правя....Да, прав си в живота има моменти където проличават истинските приятели.....но на истинските приятели не е необходимо да казваш “От днес вече ти гласувам доверие.Честито!“
zeroon:
Според мен, хората са сложни животни, и често не се познаваме сами себе си, за да се представяме такива, каквито сме в действителност пред другите, независимо от искренните ни намерения - и обратно.
theshadow:
Aton, аз за говорене нищо не написах... Значи- имаме предвид едно и също в такъв случай...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия