ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Доверието

<< < (3/6) > >>

Цеци_Вихронрав:
myself, човек не винаги има време и възможност да провери. Преди два месеца си смених работата. Работя на барака за вестници и цигари с още две колежки. Още първият ден като се събрахме, непознати, не знаещи нищо една за друга и притеснени естествено (все пак работим с пари) видове шефове от София и Варна се постараха да ни кажат как екипите били такива и онакива. Не комуникирали помежду си и не им излизали ревизиите. Ние пък вместо да изпаднем в шок и ужас (както явно се очакваше) решихме, че ще се доверим една на друга и нашият екип ще е най-добрият.  За два месеца се сработихме, разпределихме си задачите според кой къде е най-добър и... Миналата седмица беше първата ревизия. Дойде ревизорката изброихме всичко и накрая когато приключихме тя ни каза, че сме първият екип на който му излиза ревизията от раз. Документацията ни е изрядна и всеки си знае задълженията. И най-хубавото беше, че не и е било толкова весело и забавно на ревизия много отдавна. Естествено това ни вдигна самочувствието и желанието да сме още по-добри. Но мисълта ми е, че ако ние трите не бяхме избрали да се доверим една на друга и да дадем всичко от себе си да се сработим (някой да не си помисли, че и ние нямаме търкания - имаме си ги), нямаше да се получат нещата.

Цеци_Вихронрав:
Quote (theshadow)The owls are not what they seem... In a town like Twin Peaks no one is innocent...
 "Совите не са това, което изглеждат ... В град като Туин Пийкс никой не е невинен ..."

Сянка, превеждай ги тея цитати, моля! Добре, че има Гугъл-преводач за безхаберните като мен.
 Те и демоните понякога не са това което изглеждат. Току ги полееш с вода и се окаже, че черните им криле са просто изцапани със сажди. А иначе са едни бели - ангелски.

luck1:
Не знам за какво толкова трябва да се доверявате. Толкова ли сте пълни с тайни които ви ядат отвътре и искате да се докажете и оплачете. За истински важните неща доверие може да имате само на себе си, всеки друг дори и да е най-големия/добрия/ приятел ще ви забие нож в гърба някога. До тук Aton е най-прав " дума „доверие“...тя е в арсенала на всеки измамник ". Бихте ли се доверили на някой който настоява да му се доверите?

aves:
Струва ми се, че това не е въпрос на който може да се отговори с обобщаващо да или не - има много междинни оттенъци между черното и бялото.
 Пък и самият въпрос е прекалено общ - на кого да се доверяме? за какви теми?
 Изглежда ми по-скоро въпрос на здрав разум и момента преценка - на кого за какво да се доверя, и в каква степен.

В крайна сметка едва ли е случайно, че областта на магията се свързва даже не толкова със вътрешното/психическото, а с тайната, с мълчанието, с тактичното споделяне и твърдото въздържане от дрънкане...

Aton:
Според мен има нещо много сбъркано по въпроса с доверието.......търсим образа на човек на който да се доверяваме.....и когото намерим търсения той трябва да се почуства изключително щастлив и горд ,че ще му гласуваме доверие.....А ние питаме ли го дали той иска това наше доверие.....тоест да го натоварим с нашите проблеми .НЕ! БЛАГОДАРЯ! Не искам много хора да ми имат „доверие„........Та,Цеци, по тази логика не искам да гласувам много от това „доверие“на приятелите ми......пък за Колектива да не говорим......

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия