ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Доверието
Цеци_Вихронрав:
Един разговор с приятел ме накара да се замисля... Трябва ли да се доверяваме на околните или не? От една страна ако си открит и доверчив печелиш приятели. Но от друга... много хора могат да злоупотребят с доверието ти и да ти навредят. Та Да или Не за доверието?
magic_dream:
Винаги трябва да имаме едно на ум, но без вяра е по-трудно да постигнеш успех в живота. Ако виждаш човекът, че е честен с теб, гласувай му доверие, добре е да можеш да балансираш. Аз ще кажа Да за доверието!
Foxy:
Не знам, Цеци - не мисля че има еднозначен отговор на този въпрос. Според мен твърде много зависи от човека. Ако не познавам някого обикновено съм внимателна и после когато го опозная вече преценявам дали да се доверя или не. Винаги можем да сме учтиви и добре разположени към хората, да имаме вяра в тях и пак можем да се сприятелим. Можем да си доверваме различни дребни нещо - но ако говорим да се доверим за най-важните и лични неща, то би трябвало да познаваме добре хората, пред които искаме да споделяме. Поне аз така си мисля...
Aton:
Аз понякога трудно загрявам та....някой да ми разясни.....що е то доверието.....и защо трябва да се се доверявам....не ми харесва самата дума „доверие“...тя е в арсенала на всеки измамник
Цеци_Вихронрав:
Ах ти, неверник такъв... Доверие... Ми, доверие според мен е да се разкриеш такъв какъвто си със всичките си плюсове и минуси и да знаеш, че човека отсреща няма да злоупотреби с това. А ти какво разбираш под доверие???
И ако не се доверяваш защото видиш ли човека отсреща може и да е измамник (а може и да не е), как тогава създаваш приятелства?
И как се справяш с колектива си ако им нямаш доверие?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия