Отворена дискусия > МАГИЯ

Съдба или свободна воля

<< < (3/6) > >>

aves:
"виждащ" не означава плямпащ - никой не го кара да обеснява на всички какво е видял, чул, усетили и прочие
 и дори стереотипите си ги избираме сами... известна е приказката:

- попитали единия от двама брата, как станал толкова праведен и той казал:
 - баща ми беше престъпник, дядо ми беше престъпнник, вучо ми, свако ми, чи и братчед ми - какщ можех от този пример да не се отвратя и да не стана праведдник
 - попитали другия от братята, как станал пък престъпник и той казал:
 - баща ми беше престъпник, дядо ми беше престъпнник, вучо ми, свако ми,
 чи и братчед ми - какщ можех от този пример да не се подведа и да не стана престъпник

изводът е, че примерът е един, а всеки сам избира как да се поучи от него

примерът - това е съдба, поуката - свободна воля

огледало:
"виждащ" може да се е получило случайно, познавам такива хора, объркването е голямо и търсят помощ, защото не знаят какво става, и в този смисъл - не се просто плямпащи

а примерът за свободната воля...да решиш какво да станеш въобще не може да е пример, свободната воля, както аз я разбирам, е да следваш по най-добрия възможен начин замисъла за теб на вселената, Бог или който както го нарича

-921-:
Свободна воля има, и тя е да осъзнаеш и да разбереш кога се чувстваш добре СЕГА, когато го правиш да изпитваш удоволствие... не утре да си щастлив/а, днес сега...Ако мислите че съдбата ви е  предопределена, то намерете предопределението си като използвате свободната воля да решите по този път ли по друг ли. Иска ми се да знам за какво съм тук, имах 30 варианта, сега са вече 2. Което не е резон за това какво мисля за себе си. Знам си възможностите, гледам реално на нещата, следвам това което ми харесва да правя. Единственото което съм разбрал на 100% е , че човек трябва да се развива. Не говоря за бизнес и политика и  там фирми, работа...а като интереси. Още по добре ако се съчетаят...няма да работиш никога. Духа никога няма да накара тялото да страда, освен ако човек не си го направи, като се подвежда по чужди идеи. Както се казва опознай себе си. И допълвам да се изкорени манталитета на жертва в първо време.

огледало:
То серийният убиец е най-щастлив когато убива
 Не съм фен на свободната воля като извор на удоволствия, самодисциплината е важно качество, което, добре развито, води до успехи в различни области
 И тя няма много общо с удоволствията

-921-:
Не се опитвай да гледаш през очите на другите. Зарежи убиеца, той си  има мотиви, и си носи отговорността.
 Самодисциплина в какво? В какво се самодисциплинираш? Да чупиш камъни, да си общ работник на ниска заплата, да слушаш шефа,  да правиш софтуер, да рисуваш, да си дизайнер, да развиваш бизнеса си? Всяко нещо независимо какво е  твой избор, защото така си решил/а, свободна воля...и ако това твое решение ти харесва като действие, то носи удоволствие. Пример за да  ме разбереш какво искам да кажа. Харесва ти да рисуваш. Имаш талант. Записваш се на курс или в академия за уеб дизайн, нищо не разбираш от компютри, но имаш око как трябва да изглежда един сайт, и това ти е голям плюс. Започваш учене...тежко, неясна материя. Налагаш си самодисциплина, учиш, питаш, учиш,питаш, тестове, започваш да навлизаш в материята на дизайна. Вече няма да имаш трудности с  програмния код, който не е толкова труден, и работата ти доставя удоволствие, за което взимаш добри пари, и в тази област се развиваш непрекъснато.
 Другия сценарии ...Бачкай някъде за 450 лева, налагай си  самодисциплина колко да харчиш, да търпиш другите с нисък коефициент на интелигентност... е може да те забележат колко стриктно работиш...но няма да те повишат, защото друг няма да може да работи толкова качествено на тази позиция. Идва някой и хоп, шеф, прост, прост, нищо не разбира...и се чудиш много е  несправедлив живота  , егати и държавата, тия политиците за нищо не стават....аз съм националист.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия