Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Имам ли направена магия- н-та част
Jokera:
Ами при мен освен его съществува и душа? Може би не при всички хора е така.:) Егото ми прави оценки, а душата просто чувства.
LyLyth:
Его.. оценка, Душа - чувства?
И къде е обединителната точка на тези две (явно доста различни за теб) понятия?
Какво ще да е това Душа, която не включва личност??
Не се заяждам, напротив, интересен ми е разговорът. Честна дума, нищо, че звуча остро, аз съм си остър камък по дифолт..
Затова - извини ме предварително, нямам ни най-малко желание да те накарам да се чувстваш зле.
Цеци_Вихронрав:
Jokera, прав си... И аз имам душа. И до преди две седмици мислех, че ако съм позитивно настроена ще ми се случват само хубави неща... Е да, ама не! Отивайки една сутрин позитивно настроена на работа ме пребиха и смъртта дето ми е на лявото рамо я погледнах в очите... Страшничко е... Та добре, че мина камион и ме спасиха. От тогава си нося позитивизма в джоба, словата ми въобще на са безгрешни (станах циник) и ходя с електрошок и пистолет. Да не говорим, че високи токчета и чанти изхвърчаха от гардероба ми... И ако до сега съм мислила, че въпреки всичко живота е хубав... Сега мисля да извлека всичко хубаво от него докато още мога...
LyLyth:
Въпреки, че вярвам (сега ще се появи Сянката да ме "напляска", че пиша за вяра и Бог), така и не разбрах, ако всички християни вкупом обърнат гръб на злото*, свалят гащи до колене и си сложат вазелин, как това ще помогне, аджеба???
И как отричането на подобни оскверняващи деяния помага?
Нищо лично...
Може би някой е писал нещата, стремейки се да ни научи да се фокусираме върху доброто, но не е отбелязал, че на "жертвата" погледът е вперен в злото и онова, което са убили в нея от доброто й!
Та така.. карма. Във всеки случаи тя ти дава правото да счупиш и ти носа на другия!
П.П. Искрено съжалявам за това, което ти се е случило! Прегръщам те приятелски и ти пожелавам бързо възстановяване - физическо и емоционално.
Цеци_Вихронрав:
Възстановявам се... къде ще ида... Просто вече гледам по друг начин на живота...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия