Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Имам ли направена магия- н-та част
LyLyth:
Цеци, ако ти кажа, че напоследък съм набрала адски много на подобни "възвишени" тъпотии, ще ми повярваш ли?
Цеци_Вихронрав:
Вярвам ти... Няма такова нещо като "Нищо лично". Всичко е много лично. Все пак сме хора и имаме его... А от тея възвишените глупости често страдам...
Jokera:
Ами казах го по горе. Натикваш егото обратно там откъдето излиза и непрекъснато се провиква "ами АЗ... ами АЗ... искам и Аз...искам същото...искам по-голямо...искам по-ново...аз съм центъра на вселената за останалите...
Дон Хуан го казва на Кастанеда много добре.
Твоята Смърт е винаги до теб на една ръка растояние зад лявото ти рамо. Когато си мислиш, че имаш гооолям проблем( не си разбран, чувстваш се прецакан, предаден, пре.. и т.н.), обръщаш се и питаш Смърта си:
- "Защо на мен всичко това...?"
Тя отговаря:
- "Нямаш проблем щом още не съм те докоснала..."
Jokera:
Живота е хубав и забавен. Просто зависи в каква рамка ще сложиш всяка една ситуация.
LyLyth:
Разбира се, животът е хубав, понеже ЕГОТО така го оценява. Много ми е смешно и наивно. В един момент всичко мръсно и гадно не касае личността (понеже ЕГО=АЗ= личността), пък после хубавото - то е за Егото.
Всичко е лично, понеже ако е безлично, то някой трябва да се прегледа - я апатия, я множествена личност, депресийка, амнезийка... каквото и да е!
Тези тинтири-минтири източни щуротии са за утешение на онези, които не могат повече да се борят.
Сега, извини ме, ама след толкова години четене а тинтири-минитир - нямам нерви за тъпотии.
Не е лично към теб, нито към мен, лично е към онези, които продухват амбициите на хората.
П.П. Ам, дон Хуан
Пардон! И той - също.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия