Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Имам ли направена магия- н-та част

<< < (13/26) > >>

theshadow:
Нямате направена магия.

По въпроса за семейството- обърнете се към психолог, който да има опит в работата в областта на консултирането на семейства. Психологът ще следва да Ви спомогне в овладяването на проявите на вербалната агресия, която (поне от това, което описвате), е кандидатът за причина за множеството спорове на въпреки и за най-дребното. На място при разговор с психолог ще се изясни какви са първопричините, предизвикващи подобен вид поведение и съответно способите за справяне с неприятните спорове...

Честото боледуване от ВИ може да бъде сигнал за отслабена имунна система. Правени ли са имунологични изследвания?

Това-

Quote moximoxi ()Самата аз се чувствам страшно изнервена, губя трезва преценка, непрекъснато треперя, чувствам се замаяна и отпаднала и без никаква енергия. Стигам до там, че реакциите ми започват да се забавят.
 От колко време продължава? Такива са признаците за депресия, на която не е обръщано внимание и състоянието се е влошило. Компетентният специалист е психиатър- за да диагностицира и предпише лекарства. Едновременно с психиатъра е необходим и добър психолог- да даде техники и нов начин на живот, които да спомогнат работата на психиатъра и да освободят от натрупаните негативни емоции, така че да има цялостно пренареждане на живота, позволяващо отваряне на нова страница в него.

Това е за сега от мен.

Aton:
moximoxi, няма направена някаква колективна магия на семейството ти....По скоро обърни внимание на енергииния си баланс ...като за начало се разхождай с детето по 1 час на ден в някой парк ..не се концентрирай върху негативните неща...повярвай в себе си.....Започни да се харесваш тогава и съпруга ти ще те преоткрие отново....Успех!

moximoxi:
Благодаря на всички, които ми отговориха. Все пак, радвам се, че опасенията ми за магии се оказаха безпочвени. Относно депресията - да, истината е, че не обръщам достатъчно внимание на това състояние. А колкото до съпруга ми: разговаряла съм безброй пъти с него за проблемите ни, но неговото мнение е, че такива няма, и че е напълно нормално хората да не се разбират (!?!?!?!?).... така че, май по-скоро ми мирише на развод.
 Благодаря още веднъж!

theshadow:
moximoxi, в състояние на депресия разсъжденията са замъглени. Вземането на важни решения става трудно, тъй като вероятността да допуснеш грешка, заради замъглените от депресията разсъждения, е много голяма. От тук и нарояване на проблеми в личен и не само в личен план.

Споменаваш за развод, а разводът е прекалено важна стъпка, за да вземаш такова решение в състояние на депресия.

Освен това надявам се осъзнаваш, че идеални хора няма. Всеки си има своите недостатъци. От там и в една връзка е нормално да има и дрязги. Не е нормално, ако дрязгите са постоянни. Но за това си има причини и те може да се отстраняват при добро желание.

Другата ми препоръка е да си обърнеш внимание на депресията. Ако я чакаш да мине от самосебеси- това няма да стане. Трябва да се определи вида на депресията и да се отстранят причините, които я предизвикват. Т.е. психиатърът ще диагностицира, ще предпише лекарства, а психологът ще ти помогне в откриването на първопричините и цялостна смяна на начина на живот.

Ако не се отстранят първопричините, състоянието ще се повтаря.

Аз предполагам- работиш много, да? До степен да забравяш да почиваш? Ако е така, ето това е една от най-често срещаните причини за депресия, вероятно в комбинация с burnout...

moximoxi:
Theshadow, още веднъж благодаря за изчерпателния отговор. Наистина, беше ми полезен. По принцип, и аз ги знам тези неща, но е друго, когато и друг ги потвърди.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия