Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Имам ли направена магия- н-та част
theshadow:
Значи то според един виц си има тактика за определяне дали човек е нормален или не е... Това е вицът...
"Журналист взима интервю от директора на психиатрична клиника-
- Как разбирате, дали човека е здрав, за да го изпишете?
- Ами има стандартен тест- пълним една вана с вода и слагаме чаена лъжичка и черпак до нея. След това караме човека да излее водата от ваната.
Журналиста се усмихва и казва -
- И нормалният човек взима черпака, нали?
- Не - отговаря директора - нормалният човек изважда тапата на ваната..."
А сега по-сериозно... На практика всичко, което попада в обсега на Международния класификатор на болестите е, таковата, болест. Така че, ако някой пак те попита дали си луд, кажи му смело, че не си, защото такова заболяване - луд- не фигурира в Международния класификатор на болестите. Това- лудостта- е измислица на обществото, а не е нещо, на което се базират при работата си психиатри, психолози, психотерапевти, психоаналитици...
За описанието ми на една от основните вреди, причинявани от дистреса... Е, по-неподробно не съумях да го опиша...
Цеци_Вихронрав:
Атон, теб те питат луд ли си, а на мен директно ми казват, че съм луда. Е луда съм, ама щастлива. А Сянката сега ми разби илюзиите на пух и прах. Нямало такава болест видиш ли. И аз сега като не съм луда и щастлива каква съм?
Сянка влизай си във функциите на психолог, анализирай и диагностицирай. Аз като не съм луда - каква съм? Това, че съм щастлива (поне в повечето случаи) го зная и сама.
И продължавай с подробното описване. Все пак по-лесно е (и по-интересно) да прочета твой коментар, отколкото да изчета цял учебник по психология докато намеря това което ми трябва.
avis0005:
До theshadow: здравейте, нова сам тук не зная към кога и къде да се обърна за помощ, но нещата при мен наистина са доста зле във всякакъв аспект. Аз съм на 45 год. , с два брака и четири деца. От три години просто живота ми се обърна надолу с краката и в професионален и в личен план. Не зная към кого да се обърна наистина, защото съм в много тежко положение в момента. Искам да знам имам ли направена магия и моля за помощта ви. Аз съм отчаяна. Не че винаги ми е вървяло много, но от три години е ад, а виждам, че се отразява на дечицата ми също, а те нямат вина за нищо. Моля, пишете ми, дайте ми някакъв съвет, помогнете ми. Аз съм на краен предел. Страхувам се. Както и тук се пише от шарлатани, но ми харесват вашите отговори на другите участници и затова искрено вярвам, че вие ще ми помогнете. Искам да ви споделя, че тук от известно време с каквото се захвана, говорим за готова работа и в последната минута нещо става и се разваля. Загубих майка си преди 1год. и 9 месеца. Да, беше болна, но... Смъртта и беше ужасна. Сигурно станах банална, но простете. Сигурно пиша несвързано, но толкова неща ми се случиха, че съм на ръба. Помогнете ми, моля ви от цялата си душа и сърце . Надявам се искрено, че скоро ще получа вашия отговор. С най-голямо уважение.
theshadow:
avis0005, направих си труда да кирилизирам мненията Ви. Но не се притеснявайте да пишете на латиница, ако нямате кирилица. Разбирам - все пак сте в друга държава. Аз ще кирилизирам (имам си технически средства за целта).
Погледнете отговора на Цеци по другата тема. Тя е отговорила правилно. А сега още нещо. Поднасям го под формата на една будистка притча-
"При учителя Нанин дошъл посетител, за да го пита за учението Дзен.
След някое време Нанин поднесъл чай. Поставил чашите за чай, почнал да пълни с чай едната, но продължил да налива чай и след напълването й. Накрая гостът не издържал и казал-
— Не виждате ли, че чашата е пълна догоре и прелива? Не може да поеме повече.
— Точно така — отвърнал Нанин и най-после спрял да налива. — Също като тази чаша и твоето съзнание е препълнено. Как тогава бих могъл да добавя в него каквото и да било?"
Трябва да се освободите от миналото, за да си оставите празно място за наместването на новото. Прегледайте спомените си от последно време и особено онези, които са притеснителни за Вас. Не да ги изтласквате, не да се насилвате да ги забравите- това не бива да правите. Трябва да пуснете тези спомени да си останат в миналото.
Запазете си само хубавите спомени. И най-вече за майка Ви. Хората не искат да бъдат запомняни със смъртта си, а с живота, който са имали. Спомняйте си най-хубавите мигове с майка Ви, защото това е по-важно да съхраните в паметта си за нея от спомените за ужасната смърт. Ако майка Ви можеше от някъде някак да Ви види, нали би се радвала, ако разбере, че се усмихвате на някой хубав спомен с нея, а би се натъжила, ако Вие сте тъжна от лошия спомен за смъртта и? Майките винаги искат децата им да са щастливи, нали? Затова, като стане дума за майка Ви, винаги извиквайте в съзнанието само най-хубавите си спомени с нея. Най-най-хубавите. Припомнете си най-хубавите събития, емоции, които сте имали заедно. И знайте, че тя със сигурност би се радвала, че я си я припомняте именно така.
За невербалната комуникация... Когато човек е събрал в себе си много лоши събития, цялото му излъчване към околните се променя. Става въпрос за позата, жестовете и мимиките. А позата, жестовете, мимиките, са част от невербалната комуникация. Тя се осъществява на неосъзнато от хората равнище.
Хората усещат на "подсъзнателно" ниво, че нещо във Вас ги притеснява, но "подсъзнанието" повече от това не обяснява и хората се отдръпват инстинктивно от неизвестното и притеснително, което усещат у вас. Това Ви създава пречка в общуването и в професионален, и в личен план.
Такава е тайната на гледането сутрин в огледалото и изпращането на хубави послания към себе си, оценяването на и радването на малките дребни неща, които ги има около нас, но не им обръщаме внимание покрай проблемите. Подавайки едни хубави мисли към себе си още от сутринта... Неосъзнавано именно така човек започва да излъчва една съвсем друга настройка и общуването започва да потръгва. А от там всичко бавно и полека започва да върви нагоре към възход.
theshadow:
Аааа, Цеци, аз за щастието нищо не казвам. Дай да се разберем по този въпрос! Значи драскаш от изречението "луда", а това "щастлива", само то да остава. Значи си щастлива. Мдам. Щастието е много хубава болест. Препоръчвам на всеки да боледува от щастие периодично, таковата, заради хубавия имунитет към неприятности, който се развива по този начин...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия