Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Имам ли направена магия- н-та част

<< < (7/26) > >>

Jokera:
Имам къща с дворно място в град Едикойси. Всъщност град Едикойси е едно необикновено село със статут на град. В двора имам засадени дръвчета. Има стари, засадени преди да купя къщата има и засадени от мен. Мястото е "магическо" ако мога да употребя тази дума . Всяко растение което поникне се развива изключително бързо и много добре. И бурените и полезните като домат, грозде, босилек, мента, череши и т.н.
 Чудесно се развиват и здравецът и лавандулата и мушкатата и индришето, а кактусите ми цъфтят по няколко пъти през лятото. Да, по няколко пъти
 Разликата как се чувствам в апартамента в големия град и там е в много пъти.
 От много години, чета всичко което ми попадне за магията и трансцендентното. Никога не съм правил опит за практически занимания, защото съм смятал, че занимания с неща от които не разбираш трябва да стават под погледа или поне със съвета на някой по-опитен. Наследствена обремененост ,може би Дядо ми, лека му пръст беше занаятчия, баща ми да е жив и здрав и той. Чирак, Калфа и Майстор. Такъв човек аз го наричам "Учител".
 Theshadow казва, че не е необходимо за което му благодаря.
 Преди месец ми попадна книгата на Дража Микахарич „Стотина заклинания“. За пръв път реших да направя опит за заклинание. Съвсем съвестно направих всичко точно по предписанието.
 В двора има и две орехови дървета. Едното е няколко години по-младо от другото. След три дни листа на по-младия орех окапаха буквално за денонощие. Всичко останало си е нормално. И цветята и зеленчуците и кактусите и бурените. Само ореха изсъхна.
 Възможно ли е да има връзка между двете неща.
 Изключвам намеса на външен човек във връзка с ореховото дърво. Няма как да влезе външен човек.
 Нямам обяснение.

Aton:
Jokera, ритуалите и заклинанията прочетени и изпълнени самоцелно са едно голямо НИЩО.Те могат да се използват за настройка за свършването на дадена работа, но никога те самите не вършат работа. Давам пример: Всяка сутрин в офиса си пия кафе , ям два кроасана и чета вестник- така се настроивам за работа ...това е ритуал след които работя много добре ,НО самата работа трябва да си я свърша сам.

Jokera:
Нещо не разбрах, какво общо има работата със заклинанията и опадалите листа на ореха.
 И думата самоцелно най-вече. Всяко действие се извършва с цел. Целта може да се окаже глупава, неподходяща, прибързана, необмислена, или смислена, желана и т.н., но всяко действие има цел.Каквото и да съм правил е имало цел за постигане на резултат.
 Въпросът ми бе: "Възможно ли е да има връзка между двете неща?"
 Да приемам ли за отговор, че не е възможно?

Aton:
Да, не е възможно !

theshadow:
Jokera, дадох ти достъп до практикумите. Що се отнася до останалото- присъединявам се към отговора на Aton.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия