Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Имам ли направена магия- н-та част

<< < (4/26) > >>

Цеци_Вихронрав:
Благодаря и на двама ви, за съветите, но се опасявам, че файда няма. Редовно почиствам дома си от излишни вещи - иначе имам чувството, че се задушавам. Подредила съм го по ба-гуа квадрата на фън-шуй и ми върши отлична работа. Всеки който дойде се чувства комфортно у дома, освен цветята. И не домът ми като такъв е проблема. Преди години (докато беше жива баба ми), имахме много цветя. По терасите, по раклите, по шкафове и библиотеки, ама където се сетиш все цветя и съответно мебели на които да стоят. В къщи нямаше място да поминеш от мебели и цветя и когато баба ми и дядо ми починаха, аз изхвърлих повечето мебели и всички цветя-без изключение. От тогава мина доста време и аз стигнах до момента в който искам да си завъдя не просто някакви цветя, а да си имам здравец, босилек и индрише (все устойчиви растения), но не ми се получава. Едно лято докато работих на Златни пясъци и майка ми ми гледаше котките, ми беше посадила от тея цветя и си растяха... докато се върнах. Единствените ми цветя са фикус и филадендрон. И двете обичат бира и кафе, обичат да им говоря и да седя до тях и избуяват, ама здравеца и босилека не щат. Какъв е тоя електромагнетизъм, дето на едни цветя действа зле, а на други добре?
 И каква по дяволите магия да направя, за да си завъдя: здравец, босилек и индрише?  Другата ми баба ми казваше, че трябва да имам тея цветя у дома, защото пазят, чистят от отрицателна енергия и т.н.
 Давайте съвети, а аз много съвестно ще пробвам всичко -обещавам!

valkir:
shadow-благодаря от сарце за отговора-олекна ми -сега остава да се полу4ат не6тата за наван и вси4ко 6те е ок .аз направих това с 4а6ата и наистина показа 4е нямам.пак и моите приятели ме окуражават-6том си подписал 6те стане.бади жив и здрав-благодаря.

tattul:
Босилек имам - расте прекрасно, хванах го от семе, индришето го отчупих, и го вкорених директно  тръгна да съхне, но някак се хвана сега има листо и дръжчицата му се наля със сок и стана зелена.. здравеца мръфти, но не мога да му намеря подходящото място и ще го уморя (единствено, че го държа на жега,) та....всичко до тук си е ок. Преди и при мен цветя не вирееха. Принципно съм от тези, които като забучат нещо се хваща - миналата есен си взех семена , вкорених резници от рози и всичко сега върви и расте. Това което установих е , че не мога да гледам цъфтящи растения, дори не ги искам. Радвам им се в чуждите градини, но изпитвам непоносимост към тях в къщи. Между другото много от тях са изкуствени  - разни холандски там и така нататък. Тях пък не искам да ги виждам вобще.
 За това сега гледам храсти на терасата, увивни и ..плевели))))) Търся си червено мушкато , но от тез старите"бабините" те са силни и красиви цветя. А тез от магазина са хилави, усещам ги като тревуляк и плевел. От другото идва един нежен аромат и ти действат особено стимулиращо.))) Цветята изискват време и специални грижи, да им обръщаш внимание - капризни са някои, пък аз по капризни не си падам и за това не се харесваме взаимно. Та отвсичко казано до тук и нагоре - си намерих подходящите лично за мен и си съжителстваме добре.

magic_dream:
theshadow и аз искам да питам дали имам направена магия аз или семейството ми, ако е нужна информация и лични данни ще ти ги напиша на съобщение. преди 17 години родителите ми се разделиха и аз го понесох много тежко. баща ми имаше триъгълник с арабски цифри в панталона и когато майка ми му го даде той целия се разтрепери, но след тази раздяла и моя живот се обърна наопаки..

Nat:
Здравейте! Откакто се преместихме в нов град и нов апартамент, моя живот и този на семейството ми тръгна назад. И това ме кара да си мисля, че..... или има магия, или... знам ли. Цветя не виреят в къщи, а толкова много обичам цветя, даже алоето ми е хилаво. Кактусите също. Това са единствените които се опитват да живуркат засега. Намирала съм разни червени конци в ключалката на вратата на спалнята, в саксията на една палма която загина, но и през ум не ми е минавало, че може да е нещо сериозно. Живея в някакъв ужас, случват ми се все лоши неща. Както казват старите хора, до каквото се докосна "сланата го попари". Просто не ми върви, въобще. Моля от сърце, ако може да ми помогнете и да ме извините, ако съм ви притиснила.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия