Отворена дискусия > МАГИЯ
Смъртта едно ново начало или трагичен край?
LyLyth:
QuoteАми ако хармонията ти е естествено състояние, защо ти е да медитираш?
Искам да кажа, как така изначално предположихме, че сме задръстени с боклук?
Какво е хармония?
Всекидневно, ако се опиташ да запишеш на лист, всяко желание, което възниква у теб, заедно с всяка оценка, с която е съпроводено, доста по-ясно ще изглеждат нещата.
Твърде много желания, очаквания, мисли, надежди.. всичко това слага край на хармонията.
А, според мен, хармонията е приемане - на нещата такива, каквито са! - нито добри, нито зли, ако към тях не слагам моята оценка, моите очаквания, моите надежди.
Затова се нуждаем от медитацията - успокоение на ума, укротяване на желанията, поглед за миг в тишината.
огледало:
Именно-желания, надежди, мечти...
Наскоро си дадох сметка, че нямам, освен ония-всички близки да са живи и здрави
Даже ми стана кофти-как така без мечти?
Е, може да искам печено пиле за вечеря, но това ми желание не ми внася дисхармония
aves:
Много е смешно как "изчистването на ума" се разбира като "не мисли за нищо, нямай никакви мисли". А всъщност е точно обратното - под изчистване се разбира премахването на всички излишни несъществени глупости, които те разсейват, за да можеш да мислиш по-ясноQuote LyLyth ()Всекидневно, ако се опиташ да запишеш на лист, всяко желание, което възниква у теб, заедно с всяка оценка, с която е съпроводено, доста по-ясно ще изглеждат нещата.Твърде много желания, очаквания, мисли, надежди.. всичко това слага край на хармонията. Ето това е! ЗА това става дума в изчистването на съзнанието, просто е казано другояче.
и колкото и да звучи странно - желанието за пиле на вечеря - СЛАГА КРАЙ на хармонията. когато ти е все едно какво ще е на вечеря, стига да те нахрани - ето тогава "хармонията" не се нарушава, а в другия случай, може милион неща да станат - да изгори пилето, да няма пилета в магазина, да спре тока по средата на печенето и т.н. и.т.п.
огледало, а ти какво разбираш под "медитация"
огледало:
"Не мисли за нищо" си е много добре, ама съм чувала, че на мъжете трудно им се отдава
Медитациите-какво за тях, нали казвам, че не практикувам
Да искам пиле не означава да ми е фикс идея, и няма да се депресирам ако няма, веднага ще го заместя с пържени картофи
И изобщо-няма да ти е лесно да ми разклатиш хармонията в ежедневието
LyLyth:
Това е супер!
А искаш ли да практикуваш въобще?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия