Отворена дискусия > МАГИЯ

Смъртта едно ново начало или трагичен край?

<< < (6/17) > >>

theshadow:
bigbooss,

Познанието не е сляпа вяра в това, което МНОГО ни се иска да е истина... Познанието е факти, а фактите си имат начини, по които се установяват и стабилни, проверими доказателства, на които се базират...

Нека да ти демонстрирам нещо...

Това е откъс от текст.

"При входяща сигнализация 2х2000 за неврони 1 и 9 и 1х600 за неврон 2, сумацията в аксонното хълмче създава изходяща сигнализация с честота 990 Hz"

Надявам се да ти звучи много научно...

Да? Разпознаваш го като научен текст, нали?

Е, това изречение, което написах по-горе, като понятия е така... Но само като понятия...

То е абсолютна глупост във всяко друго отношение. То е... Игра с реални понятия от моя страна. И ако ти не знаеш за какво иде реч, а ти не знаеш, то значи аз мога да те преметна в тази област както си искам.

Ти нямаш опит в сферата на магията... Защо си решил, че си в състояние да прецениш кога те премятат?

За мнозина една лъжа като се повтори 1000 пъти и те са вече свръх убедени, че лъжата е истина...  А истината... До нея не се стига по пътя на вярата (и аз не случайно пиша, че държа много на доказателствата)...

Не ти се чете... Респективно на теб не ти се учи... Не ти се търси истината...

Е, ами добре тогава... Така да е... Ще го имам това предвид като характерно за теб... А останалото - него tattul го е написала...

zeroon:
Ще ви споделя едно моето схващане, сигурно малко гадно може да се стори на някои, но това е реалността.
 Това което хората наричаме Аз, или наше Съзнание, е енергията и матарията, която се държи по даден начин докато сме живи. След смъртта , тази енергия и материя, започва да се държи по друг начин, които вече не представляват Аз или Съзнание или душа или както искате го наречете.
 ОТ гледна точка на един човек, живота е краен. Няма нищо след смъртта, само разложение. От гледна точка обаче на други материи и енергии образували ако не Азове и Съзнания то поне живот /за начало растителен и животински/ разложението на един труп може да бъде начало. /За колония от бели трупни червеи примерно/
 По нататък, следват птици, вълци и лисици, дивеч и в някакъв  момент, тази енергия и мнгократно променяна материя, може да попадне пак в  човек . Така че ако гледаме в по-широк мащаб, енергията и материята, която сме в момента, циркулира от - до + безкрайност под различни живи и неживи форми. Когато след милиярд години, Слънцето избухне и разнесе планетите от Слънчевата система на светлинни години разстояние, безбройните малки атомченца и електрони на които ще се разхвърчат планетите ще останат и вероятно ще влязат в структурата на друга галактика. Тези атоми които ни изграждат в момента,.... ами и те ще са си там, обаче Нас, Съзнателно отдавна няма да ни има.

Delta:
Христов Воскресе!
 Воистина Воскресе!

... обаче някой, някъде в тази тема написа, че от религията добре се печели ( което аз лично напълно споделям)

Християнството и мюсюлманството в сегашната си форма са толкова навредили на човечеството, че няма на къде повече

Въпреки това утре ще си боядисам яйца и вечерта ще отида на църква да си запаля свещичка
 ... много ли е лицемерно от моя страна?

theshadow:
Пер- бие град, удря гръм. От там- перашка- боядисаното яйце. А богът, на който принадлежи обичаят да се боядисват яйца... Ще го почета бог Перун. Все пак ритуалът с боядисаните яйца си е негов религиозен и не е честно да му го крадат, таковата... И козунаците са езически ритуални като хапване- на Еостре, богиня на пролетта... Ще почета и тази богиня... Пак защото не е честно да и се краде от ритуалите... Ей така- за принципа... Не от религиозност... Ще ги почета...

Ако ще се почитат измислици, то измислицата Исус ще трябва да се нареди на опашката, че пред нея списъкът е дълъг и, че християнството краде истории, празници и обичаи от предходни религии, по-скоро го издърпва назад в списъка на религиите, които са ми интересни, отколкото да ме води от любопитство в храмовете му...

tattul:
Ми не е лицемерно - щом ще свъртиш къщата покрай теб)). Пък ако не са християнски пооткраднати са езически , в крайна сметка - аз ги наричам "домашните празници" - каквото и да направиш все хубаво, когото и да поканиш винаги весело.., какво по-хубаво от това.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия