Отворена дискусия > МАГИЯ
Стивън Фрейн - Динамо
RedReg:
(theshadow)Ходенето по вода може да се осъществи по няколко начина. Най-често се използва специално стъкло и подпори, поставяни във водата. Стъклото не се вижда от останалите във водоема, а фокусникът само трябва да помни къде да стъпва, за да не потъне.
Като те слушам какви ги разправяш, явно не си гледал филмчетата... Динамо отиде до средата на Темза, която е плавателна. Пред него и зад него минаваха лодки. Накрая дойде полицейски скутер и го взе от средата на реката.
В друго от филмчетата той излезе на улицата направо през витрината на хотела, пред очите на десетки хора.
(theshadow)Клипът по-долу е постван и преди из форума. Разкрива фокусът "левитация", използван от йогите.
Динамо често демонстрира левитация пред десетки хора на обществени места. При това се движи , а не се подпира на пръчка като пишман илюзионистите от клипчето.
Гледайте филмите преди да коментирате.
Да много хора са се опитвали да го уличат в измама. Но това тяхното го правят в контролирана среда и е чиста проба нагласено. Докато Динамо от друга страна отива на улицата сред хората и го прави!
theshadow:
@RedReg
Добрите фокусници не се крият от публиката, когато правят фокусите си. Те дори карат самата публика да се включи най-активно. Добрият фокус не е този фокус, за който всеки веднага може да се сети как се прави. Добрият фокус е този фокус, за който не всеки може да се сети как се прави.
Примерно... Мога да се уредя със стотинка, която не потъва във вода. Истинска стотинка, непотъваща в истинска вода. Всеки, който желае, ще гледа, пипа, тества и стотинката, и водата. Наистина стотинката няма да потъне, защото знам добре законите на физиката по въпроса...
Пред публика, която няма да знае въпросните закони на физиката, това с непотъващата стотинка, си е ефектно изпълнение. Чиста мистерия. Не е близо до ума защо стотинката не потъва. Но аз честно и почтено ще си призная, че е фокус, а не е магия, ако и да не разкрия как се прави фокусът (иначе няма да е интересен). Т.е. има си особености, за да стане номера. А също така и знам тайната на фокуса с отсечената глава. И други работи зная... Сред занимавките ми за свободното време е...
Та... Наслаждавай се на фокусите- те са за това. Но не се заблуждавай, че виждаш истинско материализиране на гълъб от нищото, само защото не можеш да се сетиш от къде се е пръкнала хвърковатата гадинка, при условие, че до преди миг кърпата е била размахвана празна... Или може да станеш жертва на шарлатани, които няма да са така добри изрично да ти укажат, че те заблуждават.
Dorian:
Преди време четох някъде , че има цели фабрики ,които се заимават със създаването на фокуси - измисляне, начин на изпълнение,атрибути,всичко. Това е доста скъп.....бизнес .
RedReg:
Говорим за Динамо, не за пишман фокусници. Той не се крие. Отива на улицата сред хората. Иска ти бутилката с бира, излива я, Взема ти телефона и го вкарва в бутилката!
После отива във реномиран бижутерски магазин Бърка през стъклото и вади огърлица за 250 000$... през стъклото!
Не знам защо хората имат навик да отричат нещата които не разбират.
Ако някой може да ми докаже, че това е чиста проба илюзия и знае как е направено - моля...! Другото са празни приказки.
Абе кой каза че от Витоша по-високо нема! Е па нема!
theshadow:
Вече ти се обясни как си прави нещата. Също и защо ги прави пред публика и с участието на публиката.
Но ако ти харесва да си с такава реакция при вида на фокус, не преча. Само предупреждавам, че за наивността се заплаща по неизгодна за наивника цена, когато е налично шарлатанство.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия