Автор Тема: Магия за работа  (Прочетена 2053 пъти)

 • Гост
Магия за работа
« -: 14 Декември 2012 20:09:11, Петък »
Здравейте,
 Интересува ме съществува ли някакъв ритуал или магия за намиране на нова работа.
 Порових се из английски сайтове и намерих най-различни предложения, но тъй като не разбирам много от материята имам нужда от вашия съвет.
 Наистина искам да сменя сегашната си работа, на нея се чувствам като животно в клетка. Проблемът е, че съм от сравнително малък град и предложения за хубава работа са рядкост.
 Толкова бих искала да намеря работата, която търся, не ме интересуват парите и заплатата, само да ме прави щастлива и да ме кара да се чувствам полезна.
 Много ще се радвам, ако може да споделите опит.

Неактивен MIM

 • Newbie
 • Full Member
 • *
 • Публикации: 142
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Магия за работа
« Отговор #1 -: 15 Декември 2012 04:05:15, Събота »
мила, объркала си сайта...
 ако са ти толкова объркани и представите, дай си парите в друг сайт. има ги доста ( не те съветвам).
 иначе ти желая успех в търсенето на желаната работа, дерзай, дано имаш и необходомите познания, за нея.
 успех! smile

 • Гост
Магия за работа
« Отговор #2 -: 15 Декември 2012 11:10:32, Събота »
Хайде сега не толкова грубо.
 Щом съм се обърнала за помощ към вас, вероятно не са ми чак толкова объркани представите.
 Още не съм я докарала дотам, че да звъня на самозвани "магове" и чародейки да ми развалят магии на импулсни телефони.
 Относно необходимите познания за работа, винаги съм мислела, че съм човек реалист. Знам докъде се простират способностите ми, знам в какво съм силна и кои са слабите ми страни. Знам точно какво търся. Лошото е, че понякога да намериш това, което търсиш не зависи само от теб, това е най-отчайващото в цялата ситуация.
 Ако някой все пак има идея.........

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 5955
 • Karma: +84/-1
  • Профил
Магия за работа
« Отговор #3 -: 15 Декември 2012 12:56:06, Събота »
nedelia, вселената не се управлява чрез театър, т.е. чрез ритуал. А магия се учи бавно, ако не ти е умение по наследство... С години се учи...

 И ми прави впечатление, че ти искаш нещо на готово. Някой вече да е създал фирмата, да я развил така, че да носи някакви приходи, да е създал условията, да е изградил добрата работна атмосфера и ти само да се възползваш от това. В малък град. В условия на криза, на безработица. Всъщност аз съм в столицата и положението е същото...

 По-лесно ще ти е да си създадеш собствена фирма, за да имаш желаното работно място, отколкото да се изучиш до там, че да можеш да разчиташ на магия да те урежда с работа...

 Не го казвам на шега. Искаш хубава работа- добре, направи си я сама. Първо трябва да я оформиш като идея. Каква да е по същество работата- какво е това, което правиш добре и с желание. То трябва да е такова, каквото да е необходимо на другите хора. След това се консултираш с адвокат и със счетоводител. Регистрацията на фирма ще ти взема към 200-300 лв, нещо такова. Ще ти трябва касов апарат. Не зная какво точно още ще ти трябва, това ще го уточниш със счетоводителя и адвоката. Ще си направиш сметката какво е необходимо, за да имаш приходи. И такова, че след като си платиш разходите, да излизаш на плюс и парите да ти стигат да се издържаш. Ако се регистрираш като упражняваща свободна професия, стартът ще ти е още по-лесен и касов апарат няма да ти трябва по закон. В началото можеш да работиш на настоящата си работа и да разчиташ да ти крепи финансово твоята фирма или бизнес, докато се закрепи, а и да ти бъде спасителния пояс, ако идеята ти за бизнес не успее да се пребори с кризата и се наложи да я разтуриш, за да не те въвлича в дългове.

 Това е, което аз мога да ти препоръчам...
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.