Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Случи ми се нещо странно, моля за съвет

<< < (12/20) > >>

theshadow:
Quote (Dorian)Не можеш да накараш някое дете да седне и да учи, всъщност то ще седне,ама какво ще научи е въпрос на способности .

Не.
 Какво ще научи е въпрос на подход и въпрос на упоритост.

Dorian:
Не, Shadow,разбираш ме много грешно, тук не става въпрос дали родителите ни са имали образование или не. Аз по никакъв начин не свързвам интелекта с образованието. Моите баба и дядо също бяха неграмотни,но си носеха светлината в себе си. Дадох пример с ромчетата наистина и може би прозвуча лошо,но наистина беше само пример, не слагам под общ знаменател всички деца от този етнос,има и доста умни ,да не говорим за талантливи. Аз живея в град с много роми и имам приятелки такива,които са чудесни хора,пием кафета,хилим се. Никога не съм делила децата според етноса им като учител,не ми идва отвътре просто.....а и въобще хората не деля по този критерий. Но не се отмятам от това,което писах.....видях го и го изпитах, но може би докато човек не види няма да повярва.
 Воденето на "мъртви души" е практика от години,изключая елитните училища и това е не само за етносите,за всички е. А че е политика съм съгласна.

theshadow:
По едно време работех с деца, такива, на които диагнозата им не е да станат гении. Умствена изостаналост- генетичен фактор... Познавателната им дейност, начините, по които учат, протичат по специфичен начин... Но това не означава, че не могат да учат... Позволих си малко да иззема функциите на учителите на това дете... Помагах на детето да си подготвя уроците. За седем години обучение, не го бяха научили нито да чете, нито да смята.

Промених това... Не направих чудеса, разбира се... Таковата, седем години са пропуснати все пак... Но за една година съвместно учене, детето четеше и пишеше на български и на руски и смяташе със събиране и изваждане на прилично ниво. Ако можех да върна часовника назад и да работя с това дете тези седем пропуснати години, то щеше да може повече. Въпрос на правилен подход и на упоритост.

Познавам колеги с повече стаж от мен, които са водели подобни битки с деца с проблеми с интелекта и са ги печелили с извеждането в живота на хора, способни да се оправят в този труден свят.

Зная и какво се случва с интелекта на деца, с които не е работено от специалисти.

И здрави деца, подложени на неглижиране в какво се превръщат като интелект, зная. Затова и не приемам написаното от теб, дори с уточнението, което правиш.

dia-devi:
аз също съм работила с деца,..вярно е,..че всичко е въпрос на подход и упоритост,..работата е трудна и комплексна,..включва работа и с родители,..семейство,..среда,..малко квалифицирани кадри имаме,..които да работят с желание,..не за пари

MIM:
Delta, духа))

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия