Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Случи ми се нещо странно, моля за съвет

<< < (11/20) > >>

theshadow:
tattul,

dia-devi:
tattul, ..,както 'казва' theshadow, ...ние сме 'продукт' по един или друг начин,..а децата стават възрастни,..което дава нещо-като "спираловидна - цикличност" ..,всеки,..обаче,..може да е 'само/стоятелен' до-колкото успее да си го позволи или да накара другите да му го позволят,..което е същото,..относно децата,..повечето родители грешат,..макар и не/преднамерено като пред/определят взетите от децата им решения..,по един или друг начин,..и твоят случай не прави изключение,..коментирали сме го и преди,..аз,..обаче,..знам така...детето трябва да бъде подкрепяно,..не насочвано,..като му се покажат и предимствата и недостатъците,..без/пристрастно,..друг е въпроса,..че родителите това ,принципно, не го могат,..а решението трябва да е взето максимално самостоятелно,..когато едно дете се при/учи да бъде не/зависимо от малко,..това ще му даде възможност да разчита предимно на себе си и да взема правилни решения,..бидейки на/ясно с отговорностите,..които поема...и така

dia-devi:
а относно животните и хората,..с две-думи,..те са "до/несени",..ние..."при/внесени"..,та зат'ва

Dorian:
Quote (theshadow)За много хора е неразбираемо как децата от някаква малка възраст стават умни. Всъщност... Познавам такива хора и зная механизма на поумняването им още от деца. Няма такова нещо като талантите им да са си били извечно и изначално там у тях. Тяхното развиване на тези таланти и заложби... Нарича се ограбено детство. Докато другите деца играят, вундеркиндът учи. Учи с часове и нищо друго не прави, освен да учи. Понякога по собствена инициатива (причините могат да са различни и не става въпрос за вроденост), понякога заради непреценено амбициозни родители. Но в крайна сметка това е по същество лишаване от право на детство. И е жестоко.

Не мога да се съглася тук. Не можеш да накараш някое дете да седне и да учи, всъщност то ще седне,ама какво ще научи е въпрос на способности . Вундеркинд или отличник не може да се стане само с настояване от страна на родителите.За това трябват унаследени възможности,ген дет му се вика. А пък средата ,че влияе е така,но до определена степен. Работила съм години като учителка, напуснах щото не ми понася таз професия Последно ме покани един познат,директор в близко до града ни село да замествам за месец,там са само ромчета,ама се съгласих,за да направя услуга (друг е въпроса,че едва издържах ). Еми какво да ви кажа......хубави деца,имат и сърца.....обаче....не можеш да го научиш....каквото ида правиш....За мен лично гена си е ген и не можеш избяга от това.

theshadow:
Quote (Dorian)обаче....не можеш да го научиш....каквото ида правиш....За мен лично гена си е ген и не можеш избяга от това.

Като бивш "кошмар на учителя"... Че и от етнос... Аз имам някои несъгласия... Всъщност много несъгласия... С тази теория, че "не можеш да го научиш, каквото и да правиш, понеже генът си е ген"... По тази линия баща ми да е без образование, понеже баба ми и дядо ми са неграмотни и нямат нито ден трудов стаж... И аз не би трябвало да имам образование, от етнос съм, ген значи- дали съм второ качество човек?

Имам наблюдения и как биват "учени" децата от някои етноси и циганчета в това число. А после- неграмотни... Няма да бъдат научени... Не и по този начин... Това, че са ненаучени, за някои деца от етноси, е предопределяне на бъдещето им на клошари, на крадци и каквото там още се полага на онези, които не успяват да се реализират... На такова им се посява да се превърнат... А каквото се посее, това се жъне...

Системата е така направена, че способства и за воденето на "мъртви души", т.е. на деца от етноси, които преминават от клас в клас, без да са стъпвали нито веднъж в класната стая... Какво ги чака тези именно деца, на какво се учат, щом не са в класната стая? На ровене по кофите, на просия, на джебчийство? На проституция? Какво ги чака? Какво чака децата им, като те нима на друго могат да ги научат децата си? Това си е затворен кръг, който не предполага нищо по-различно от познатата картинка.

А които ходят на училище, се сблъскват с толкова омраза... И съответно с омраза отвръщат... И тук кръгът се затваря...

Удобно е за някои политици... Предполагам...

И не е от гени това положение, в никакъв случай.

Но това е друга тема... Така че спирам до тук...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия