Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Случи ми се нещо странно, моля за съвет

<< < (5/20) > >>

tattul:
След всичко написано.....ми се иска да живея.. Странен порив е това и винаги ме изумява със силата , с която ме връхлита отново и отново, но същевременно ме кара да поглеждам назад и да виждам, че там все едно нищо не е останало - само мрак. Вече не е от значения и каквото е било е било. Съществува единствено днешния ден, за който нося отговорност и който трябва да преживея така сякъш наистина е последен. А за утрешния - също не мога да мисля, защото той не състои. Я ме има я ме няма..."Не оставяй днешната работа за утре"...нито пък си мисли, че утре всичко ще се оправи, когато сбъркаш във взаимоотношенията с някой.....В един момент си мисля, че когато надвиеш и това, ще дойде момента на това да знаеш всичко един вид...защото проклетите де жавюта не ме оставят на мира..... Благодаря Сянка ще отида да търя гора някъде и ще потъна в нея. Това море ме кара да откачам на моменти. И странното е , че импулса свърши - поне за сега....Всъщност усещаме ли присътвието на смърта си? Питам си най-сериозно......

tattul:
Овен това, нося отговорност не само за себе си а за тези , които са с мен. Голямата ми дъщеря е на 8 и водим разговори точно по тази тема.....Въпросите поставя тя...и страха от смъртта е постоянно около нея. Тя живее с него още от както кучето на баба и умря и тя го намери в двора накацано от мухите. После попита баба си и нея ли ще я накацат мухите, като умре? А тя отговори - да, ако не ме намерите навреме! Е, гадничко си е....за малко дете да навлезе в живота по този начин, защото нейната психика не допуска и не приема загуби от този род. А как да процедирам аз и в какво да я карам да вярва и да знае...Да я вкарвам в лъжа, да я приучавам на живот, в който доминира илюзията, макар и оназ градивно красивата или просто да я хвърля в пъкъла, там дето тя не иска да припари и да приеме? Не е лесно да си родител на такива деца и всеки път си давам сметка, че не знам как да преведа детето си през това, като не го наранявам , но и не си съчинявам красиви приказки. Защото въпросите и не секват. Идва ден и ме погва и докато не получи отговор, не мирясва, също като мен. Защото тя е тук за отговори също като мен . А аз осъзнавам, че не мога да и ги дам в искрен вид. Първо защото аз не ги знам, второ защото тя няма да ги приеме. Мразя, мразя да съм човек!

theshadow:
Quote (tattul)Всъщност усещаме ли присътвието на смърта си? Питам си най-сериозно......

Аз точно в момента не ставам за разговор на тази тема... Но ще ти дам положителен отговор. Има моменти, когато смъртта е осезаема...

Имайки предвид, че причината за смъртта на Кастанеда е рак, че е заболяване, за което Кастанеда е знаел... Може да се каже, че системата на Кастанеда е доста сдухващо четиво, когато се стигне до описанието на смъртта. Той не случайно пише за смъртта по този начин, по който го прави...

Човек, който знае, че ще умре и му се налага да живее с тази мисъл, но не като някакво неясно после, което ще се реализира някъде там в далечното бъдеще, а като актуалното сега, като нещо, което може да се случи всеки момент, нещо настояще... Се променя драстично...

Най-трудният житейски урок е смъртта... Най-трудният... Да се научи с приемане на факта, че смъртта съществува... Да се научи да тъгува за мъртвите, а да не потиска чувствата, защото загубата си е загуба... Да се научи как да се стегне и да преодолее загубата и да продължи напред... Постъпваш правилно, че обясняваш според познанията си... По-страшно е, когато човек сам трябва да учи такъв урок, без значение на каква възраст е...

pavelajax:
Обикновените сънища, независимо от какво са породени нямат никаква стойност и сила! Всичко това са халюцинации на личността. Не си губете времето да се мъчите да ги разчитате. От значение е само безупречност във всекидневния живот-борба със страха от смъртта, чувството за собствена значимост и самосъжалението. Когато постигнете определено ниво на контрол във всекидневния си живот тогава ще натрупвате енергия и ще имате достъп до реални енергийни феномени!

tattul:
И за какво са ни тез реални енергийни феномени pavelajax, ?.....Наградка?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия