Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Случи ми се нещо странно, моля за съвет

(1/20) > >>

Delta:
Свекър ми почина преди 2 години, на 22 ноември стават две. До преди малко се излежавах в едно полусънно състояние. По едно време чух съвсем ясно гласа на свекър ми, сякаш беше в двора, до прозореца. Извика няколко пъти името на дъщеря ми, после веднъж на сина ми. Естетсвено никой не му отговори, най-малкото защото децата ги нямаше.
 Зачудих се какво ли иска от тях. Първо ( да си призная ) малко се стреснах. Чувала съм стари славянски легенди, че ако мъртвец те повика и му отговориш, значи ще те прибере при себе си. После обаче реших, че дядото едва ли ще иска да навреди по някакъв начин на внуците си - той беше добър човек и обожаваше децата.
 Сетих се и че децата много отдавна не са ходили на гроба му... може би иска да ги "види"... иначе често го споменават, липсва им, особено на сина ми.
 Реших, като се приберат децата от училище (след час някъде) да отидем заедно до гробищата... друго не се сещам какво да направя.

Сега се сещам, че днес е Хелоуин, никога не съм обръщала внимание на тази дата и този празник, просто се сетих. Днес завесата между двата свята изтънява...

dia-devi:
Delta, ..'мъртвите' ги 'има' само и единствено в нашите ен-инфо "реминисценции",..и никъде -другаде,.. ..,това,..което си "чула" е..."прочистване на каналите" ..,и...тепърва започва да става по-забавно ..,защото ти 'ставаш',..вече-знам,..със-сигурност,..проверено-доказано

dia-devi:
прочее,..'качила' съм ти "нивото",..сега е 'време ' да се откажеш :)..,а освен това дръж децата далече от теб,.."откачи" ги или ги 'балансирай',..щот може да си им вредна,..тепърва по/вече

Delta:
Я дай по-ясно, моля те
 Това за мъртвите не го разбрах, искаш да кажеш, че няма души и духове и няма "живот" след смъртта или какво?

От какво да се откажа? Не разбрах, ама не се отказвам

За децата ми какво, аз съм свързана с тях, знам го, но не знам как и защо, но те са мои, с мен, до мен... и толкоз.

Случвало ми се е до сега много често да чувам гласове на познати хора, обикновено викат мен, хора, които ги няма в момемнта при мен (примерно знам, че мъжа ми е на работа в дадения момент и все пак, докато си седя в офиса, ясно чувам гласа му... или баща ми, който е на 2000 км от тук... ),но това са живи хора. Иначе мъртъвци сънувам честичко.
 А преди броени дни сънувах две смърти - на момче на наши приятели и на наш, семеен приятел. В различни нощи. За детето много се бях притеснила на сън, а за мъжа голям рев изревах, някакси не можех да приема смъртта му ( той е съпруг на най-добрата ми приятелка и като семейства сме много близки).
 И двата персонажа, които на сън зарових приживе са живи и здрави към днешна дата.

dia-devi:
да,.."живот" след "смъртта" няма,..т.н. 'души' са вид 'контейнери' ,..нещо като 'спойка между 'духът' и потребяваната за него-цели 'материя',..т.е. 'човешкият-фактор',.."чуваш" гласове,..щот имаш такива "канали",..което е не само добре,..но и полезно,..сънищата ти,..обаче са друг вид опция,..която трябва да разработиш по-добре,..а "смърт" на -'сън' значи преодоляване на 'страхове' и освобождаване на нова ен-инфо,..за децата,..балансирай ги със себе си,..щот ти като "теглиш"...'дърпаш' и тях,..което или иска баланс,..или да ги отделиш като самостоятелни ен-инфо-"единици",..което е по-трудно,..разбира се,..а относно 'отказването',..решението може да си е само твое,..но е въпрос на издръжливост,..така -че добре си го прецени:)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия