Автор Тема: Егрегори  (Прочетена 3300 пъти)

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 5956
 • Karma: +85/-1
  • Профил
Егрегори
« -: 4 Март 2011 08:22:30, Петък »
Заговорихме се с модесата за егрегори и покрай това ми хрумна да постна тази тема.

Всъщност иде реч, че четейки препоръчвани за работа по тях техники от областта на магията, по някой път просто няма как да не забележа, че е писана от хора, които имат прочит на психологична и/или психиатрична литература, понякога доста професионален прочит.

Възползват се от това, че няма никакъв контрол какво се пробутва за теория и за практика в сферата на магията. А средностатистическия човек, просто не разпознава кога някой съвсем целенасочено се опитва здравата му психика да я набута във възприятията на болна такава, за да си продава книгата под графа "изпитано и се получава нещо".

Примерно, за да си говори човек ефективно с "егрегори".

Ето един текст, описващ опасна за псих. здраве практика:

Quote
(из inchaos.org)

Една част ще създава глосолалия и ще е напълно невъзможно да се запомни съдържанието й. Друга част ще възприема и превежда на някакъв разбираем език комуникацията с егрегора, докато трета ще действа като запитва наум егрегора за разни неща.

Глосолалията обикновено започва с резки и агресивни звуци, вероятно показателни за някакво раздразнение от страна на егрегора за това, че е бил извикан. Когато обаче операторът потъне по-дълбоко в гнозиса, глосолалията започва да приема качествата на несвързано шепнещо мърморене, по време на което комуникацията между оператора и егрегора протича наум.

Авторът на Mеса на Хаоса “А” – Azathoth, част от която цитирах, дори не си е направил труда да прикрие по някакъв начин специфичния термин "глосолалия". Това е превъзгордяване- толкова пъти е минавал номерът, че вече си позволява да нарича нещата с истинските им имена. Очевидно много добре знае, че осакатява и това е нарочно. За автора няма значение, че осакатява. Паричките са по-важни.

Повечето от този тип опасни техники са поприкрити. Например излизането в астрал най-често е другото име на автохипнозата, а някои от нещата, които някои автори, попрочели туй-онуй от една не точно магическа литература, излагат по тази част с астрала, осакатяват психиката доста ефективно.

Глосолалията е нарушение на артикулацията (учленяване на говорните звукове), обусловено от патология, водещо до създаването на нов език, срещано при известно количество псих. заболявания. Отключва девиация, т.е. не случайно е описана агресия и причината някак не е никакъв егрегор, който се бил раздразнил, дето го "викат". В миналото е била сочена от религиите като показно за "обладаване от духове, демони и подобни", но всъщност е не точно това.

А същността на техниката е, най-общо казано здрава психика да бъде докарана умишлено до състояние да възпроизвежда характеристики на нездрава психика, заради някои преживявания, които иначе няма как да се получат. Такива състояния в един момент може да останат за постоянно, т.е. увредата на психиката може да стане трайна, когато "психичният цензор", този голям враг на полудяването, умишлено се изключва.

Така че препоръката ми е, най-общо да внимавате с всякакви автори, които ви обещават "излизания" в други светове и срещи с било какво било извън реалността. Няма такова нещо.

Като правило, за съжаление, това са "магически практики", разработвани от колеги, на които не им пука дали ви осакатяват психически.

Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

Неактивен 921

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 45
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Егрегори
« Отговор #1 -: 4 Март 2011 12:31:57, Петък »
Според мен не е само меса на Хаоса А,а всички инвокации. Правил съм ги с години та чак си вярвам че съществува такова животно като егрегор. Има тонове литература за тях от всяка парадигма,религия. Какво кара хората да вярват в тях? Имат ли резултати? Стигнах до заключение че човек сам прави всичко със собствената си сила, воля и намерение. Енергията е една. За това човек в какво вярва и как го постига е доста противоречиво като методи. Убеден съм че всичко се сключва до едно - резултат. Не можеш да убедиш някой след като е направил някъкъв ритуал, инвокирал е нещо,след което е имало резултат, че този резултат е единствено от неговата воля.В смисъл че егрегора е само в главата му. Колкото и да е опасно хората го правят,но малко от тях имат резултат,и той е най вероятно от личната сила която човек притежава.
 По време на инвокация има един момент на изключване на съзнанието или по скоро на изменено състояние. Същото състояние може да се предизвика и без инвокация на егрегор. В видовете магия и парадигмите по принцип ,всички имат доби и лоши егрегори.Според това какво искаме да постигнем ние си избираме какво да призовем в себе си. Без значение,любовна магия,атака срещу някой,за благополучие, ние ги имаме като каталог. Какво имам предвид. Някой който не е агресивен човек, има неприятности с някой който го тормози.Този човек няма силата да отвърне от страх. Обръща се за помощ към магията,и по точно някой егрегор. Започва инвокацията,и човека отпуска своя страх,преминава към агресия,гняв,всичко насочва към материална база на олтара,която е символика на човека който го притеснява. След ритуала подтиснатия човек се чуства облекчен и чака резултат. Така се заблуждават много хора,както и аз самия. Единственото общо от видовете практики е вярата.Но тя може да съществуа и без ритуали.Но човек сам трябва да покаже на себе си че е направил нещо по въпроса,а не само да чака на вяра.Имало е действие.Така се засилва вярата още повече,особенно ако има изменено състояние на съзнанието.
 Всичко това може да се постигне без ритуал само с воля.Когато човек не си знае възможностите,той търси подкрепа в нещо.
 Познавам много хора занимаващи се с магия,романтично наречените практици. Много малко от тях са постигнали нещо което са искали.Най вероятно като го чете някой практик ще има и спор с доказване какво е получил от магията.Сигурен съм че и без магия е щял да го постигне.Най показателното е и колкото да звучи фундаментално е финансовото състояние.Ако бяхме такива магове най малкото щехме да имаме в излишък.Сега някой ще каже че е над тея неща ,и го разбирам напълно. Мисля че е да опознаеш себе си,да се развиваш,да си буден и осъзнат за това какво се случва около теб е едно добро начало на равитие.
 Не знам дали съм успял да покажа гледната си точка относно егрегорите,не са само те опасни за психическото здраве. Най лекото с което може да се случи на човек е самозаблуждението. Винаги съм се питал сам себе си по- много пъти :" Правя ли магия,или си мисля че правя". Резултати те ми са единствено от силното желание това да се случи. Темата е доста обширна и много интересна, и се надявам да има мнения по въпроса.
Роден съм от Вселената. Бог е мой баща. Земята дом. Волята закон.
 921

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 5956
 • Karma: +85/-1
  • Профил
Егрегори
« Отговор #2 -: 5 Март 2011 10:03:03, Събота »
Quote (921)
Какво кара хората да вярват в тях?

Същото, което ги е карало навремето да вярват, че светът е плосък като тава. Може би... Плюс неяснотата около психичните проблеми на други хора. Плюс неяснотата около трансовите състояния... Плюс... Като се замисля, май са много работи. И една част от тези много работи продължават да действат с пълна сила и днес, ако се съди по бай Ангел Пророка и сходните му... Си продължава да взема жертви. В миналото се е знаело, че срещата с магията може да доведе до лудост, но не се е открил отговора защо, а сега това като че ли се омаловажава повече от преди, въпреки че познанията и средствата за изследване са се увеличили в пъти в сравнение с миналото...

Всъщност проблемът е сериозен и си истава актуален. От къде до къде един транс е безопасен за употреба и от къде до къде трябва да се пазим.

Това, което аз ползвам за лична защита, е разумът като средство за връзка с реалността. Таковата, докато човек осъзнава каква е реалността, той ще държи фронта срещу това да се събуди в някоя хубава сутрин и да се окаже, че си пие кафето с "извънземни", които "говорят странни неща за 2012г."

Определям като важно да зная какво и защо правя, както и какво е отношението на правеното от мен към реалността. Колкото с по-голяма точност зная какво правя, толкова по-добре.

Както беше обяснено някъде из темите тук, ние можем да направим само това, което знаем как да направим, защото реалността е изградена от причинно-следствени връзки. Ако не сме стартирали причина, не можем да се надяваме на следствие, т.е. на резултат. В тази връзка... Знам как да направя частен бизнес (по без магия), но животът ми да зависи от това, не знам как да улуча 6 от тотото. huh loony Аз мога други неща, таковата, но това - не мога. А някои, явно за чуждестранна демонстрация:

Quote
из paranormal-news.ru - от преди няколко години

Лотерея в Болгарии дважды подряд выдала комбинацию цифр, будто взятую из сериала Lost.

Розыгрыш болгарской лотереи транслировался по национальному телевидению 6 и 10 сентября, передает The Daily Telegraph. Оба раза выпали цифры 4, 15, 23, 24, 25 и 42, но в разной последовательности.

Цифры из второго тиража угадали 18 человек, что беспрецедентно много для данной лотереи. Каждый из победителей получил чуть больше 10 тысяч левов (около 5 тысяч евро).

Което ще рече, че някой си е харесал сериала Lost и на два пъти си ги "поръчал", но най-вероятно не е сред никой от тези 18 човека, които "познали". И вероятно след това е спечелил много повече от 10 000 лв.

Та... Който каквото знае какво да направи... Явно прави...

Що се отнася до инвокациите, лошо няма, стига човек да не забравя, че това, което инвокира, не е нещо, което го има вън от фантазията му. Тогава може да е полезно, както се казва, да вдъхне липсваща увереност или нещо такова. Както и ритуалите не случайно ги наричам патерица (по тази причина). То всъщност терминът "патерици" не е мой, а на Кришнамурти. Той го е казал това:

"Моят интерес се състои в това да ви покажа, че можете да ходите, и - моля ви, изхвърлете всички тия патерици. Ако наистина сте инвалиди, не бих ви посъветвал да извършите подобно нещо. Но вие сте накарани, манипулирани от други хора да мислите, че сте инвалиди, за да могат да ви продадат същите тия патерици. Хвърлете ги и ще можете да ходите. Това е всичко, което мога да ви кажа. „Ако падна...” – това е вашият страх. Оставете патериците настрана, и няма да паднете. "

Има нещо вярно...

Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 5956
 • Karma: +85/-1
  • Профил
Егрегори
« Отговор #3 -: 5 Март 2011 10:05:16, Събота »
Quote (921)
Някой който не е агресивен човек, има неприятности с някой който го тормози.Този човек няма силата да отвърне от страх. Обръща се за помощ към магията,и по точно някой егрегор. Започва инвокацията,и човека отпуска своя страх,преминава към агресия,гняв,всичко насочва към материална база на олтара,която е символика на човека който го притеснява. След ритуала подтиснатия човек се чуства облекчен и чака резултат.

Повече ме притеснява другият вариант, когато някой, който е много агресивен, се чуди по кого да си излее агресията. Или някой, който никога не е обичал, не знае и не може да обича, се вманиачи, че иска да притежава някого и насочи волята си към притежание...

Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

Неактивен Zapko_

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 15
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Егрегори
« Отговор #4 -: 4 Ноември 2011 01:03:42, Петък »
Отваряйки тази тема, го правя със съзнанието, че това е може бе една от най-важните теми във форума. Темата е за егрегорите. Егрегорът е енерго-информационно образование, енерго-информационен паразит. Храни се с мисли, чувства, но най-вече с желания и енергия, насочена към дадено нещо/проявление. Колективната проекция на общ род желания, интереси и мисли формира егрегорът. Това е проявлението на типа колективно съзнание. Веднъж формиран, егрегорът прави зависим човека, който е включен към него.
 Тази тема е много обширна и винаги може да бъде допълнена с мнение, защото навсякъде в нея се крият въпроси които чакат да бъдат разнищени. Например най-мощните егрегори са тези на парите и на секса. Според тази статия най-мощните егрегори са тези на парите и на секса.
 Парите са необходимост, а сексът е средство за интимност и продължение на рода . Смятате ли, че "битието определя съзнанието" и че щом основните ни потребности не са задоволени ние няма как да мислим за по-висши неща. Вероятно знаете, че има нации, които живеят в информационен глад, забранено им е да слушат дори музика и мозъците им са промити с цел да бъдат контролирани по-лесно (визирам талибаните).
 Там се заражда и въпросът човек сам избира егрегора си или егрегорът избира него?

 Въпросът се състои в това, да можем да контролираме егрегорите, и най-вече себе си. Да си даваме сметка кои мисли са ни продиктувани от егрегора и кои от нас самите. Колко от всекидневните ви мисли, вярвате, че наистина са ваши? Едва 5 %... За жалост, без знанието за егрегорите, ние наистина вярваме, че това го мислим именно ние.рез целият си живот човек е под влиянието на един или друг, а в 99.8 % от случаите – на много егрегори.
 Човек трябва да опознае тази сила и да научи нейното влияние дори над самия него, защото тя е вътре във всеки един от нас и целта е не ние да сме марионетки на нейното въздействие, а да си служим с нея. Егрегорът е висша сила и те първа започва да еволюира и да се обмисля от човечеството, защото колкото повече са запознати с него токово повече ще допринася за еволюцията на човека като духовно същество.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса!!!

Неактивен Lili

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 13
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Егрегори
« Отговор #5 -: 27 Юни 2013 20:48:23, Четвъртък »
Интересно е. Чела съм за егрегорите, но мисля, че може да се "откачим" от влиянието им със силата на волята ни. Когато получа натрапчива мисъл, започвам настойчиво да си повтарям - "Всичко е наред" и така докато забравя причината която ме е довела до това повтаряне. Напредвам бавно, но славно.Необходими са ми около 10ина минути.