Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
медитация
zeroon:
Според мен, нищо, никога не се губи. Дори енергията.
Преди време ми попадна един роман "Краят на детството" от Артър Кларк /жанр - фантастика/ идеята там беше че всичката енергия и съзнанието във вселената, образува едно висше същество, наречено Свръхразумът и човечеството извървяваше пътя на себеосъзнаването си като част от този Свръхразум.
Надявам се нещо такова да се случва след смъртта.
theshadow:
@ stella75,
В практикума за ментална магия обяснявам накратко какво са мислите, давам клип за технология, базирана на четене на мислите ( КЛИК ).
Знае се не само какво по-точно са мислите и чувствата, знае се и какво е цялото човешко тяло- как и защо старее, какво е смъртта. Като се започне от разчетената изцяло ДНК, която подкрепя теорията на Дарвин, че хората са произлезли от първи едноклетъчни и отхвърля изцяло написаното в библията, че мъжете са създадени от бог от кал, а жените- от ребра... Няма душа. (учените са получили жива материя от нежива и са обяснили и този преход - не е замесен никой бог)
Айнщайн- енергия и материя са еквивалентни (E=mc на 2). Знае се... Нищо не се губи, а само се трансформира... При смъртта... В какво едно мъртво тяло се трансформира? Знаеш този отговор, няма нужда аз да ти го казвам... Тежка мисъл е... Аз... Съжалявам...
theshadow:
zeroon, уви не...
stella75:
И все пак аз се съмнявам. Всичко това съм го учила в училище и пак не го повяврях.:-)
theshadow:
@ stella75
В библията пише, че е живял в корема на риба човек на име Йон. Вярваш ли в това? Аз не. Вярвам, че никой човек не живее в корем на риба.
библия, Йон, 1 глава
"17 А Господ бе определил една голяма риба да погълне Иона; и Иона остана във вътрешността на рибата три дни и три нощи."
В библията пише, че бог е създал Големите Морски Чудовища. Вярваш ли в Големи Морски Чудовища? Във филми като "Карибски пирати" стоят добре- графиката имам предвид. Но няма такива неща в реалността.
библията, Битие 1:21
"И Бог създаде Големите Морски Чудовища и всяко одушевено същество, което се движи, които водата произведе изобилно, според видовете им, и всяка крилата птица според вида й; и Бог видя, че беше добро."
Вярваш ли, че всичко живо в момента, дори и хищните животни, яде трева? Аз не вярвам. Но в библията пише, че това е така:
библия, Битие 1:30
"А на всичките земни зверове, на всичките въздушни птици, и на всичко, което пълзи по земята, в което има живот, давам, всяка зелена трева за храна; и стана така."
Вярваш ли, че Земята е плоска и Слънцето се върти около нея? В библията така пише. Църквата е убивала- изгаряла е хора на клада, за да скрие тази истина. Ако имаше бог, тогава защо той не знае, че Земята не е плоска и че Земята се върти около Слънцето?
библия, Исая 40 глава, стих 22.
22. Онзи, Който седи над кръга на земята, Пред Когото жителите й са като скакалци, Който простира небето като завеса, И го разпъва като шатър за живеене
Плоска Земя... С въртящо се около нея слънце. И небе- завеса, на което живее бог...
Обяснявам с картинки, за да е по-ясно.
Това е кръг:
А това е сфера (която в случая не е елипсовидна, а Земята е, но колкото за илюстрация ще свърши работа):
Забравих да цитирам къде в библията пише, че Слънцето се върти около Земята.
библия, Еклесиаст 1:5
„Също и слънцето изгрява, и слънцето захожда, И бърза да отива към мястото гдето трябва да изгрява”
Което е така, защото в библията пише, 1 Летописи 16:30
“Земята не може да се поклати”
Обаче истината е, че Земята не е плоска (не е кръг) и Слънцето не се върти около нея.
И още...
Небесното царство-царството божие и самолетите... Адът и миньорите...
И още много неща пише в библията... Които не са истина и никога няма да бъдат.
Плюс че при психични заболявания се чуват гласове, се халюцинира (което е описано от т.нар. пророци)...
Дори като философска (а не като религиозна) теория не мога да приема християнството... Кладите, на които са изгаряли милиони невинни хора, а да не говорим за мъченията, на които тези хора са били подлагани, преди да ги горят живи... Кръстоносните войни, донесли разрушения и още смърт... Толкова много кръв, смърт... Не ми харесва... Не ми харесват думите на Исус, че не е дошъл да донесе мир, а меч. Не ми харесват призивите му да се убиват онези, които не вярват в него чрез давене, на база на които православието е давело хора наред. Не ми харесва насилието, утвърждавано от повечето части на библията, което и днес успешно създава фанатици като Андерш Беринг Брейвик, който уби толкова много невинни, базирайки се на библията.
Не харесвам християнството. Не харесвам нито една религия. Не признавам съществуването на нито един бог и на нито една висша сила.
Считам, че отказът от религията беше сред малкото положителни неща в комунизма.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия