ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Усещане

<< < (4/6) > >>

tattul:
Тука имам много въпроси ...минах подобен етап преди 3-4 години - змийски. Още имам много въпроси за страховете си, сънищата и срещите със разни такива създания. Сега не изпитвам страх от тях, но се проявяват по друг начин в живота ми. ....Въпроса е обаче до колко е истина всичко това. Изпитвах същия страх когато ги видех на живо, гнусно ми беше дори, а подобно присъствие съм изпитвала и аз. Когато ми се изпречеха в краката ги наблюдавах с интерес. Исках да ги пипна и да ги докосна и да разбера толкова ли неприятни същества са всъщност. Сега бих седнала на леглото и бих постояла в тъмното просто да усетя това нещо или присъствие до мен. Опитай се да игнорираш страха, а това дори не е страх. Остани спокоен и се опитай да почувстваш пространството около теб...Аз все още разгадавам какво се случва с мен на определени моменти.

Sirens:
Много благодаря за отзивчивостта Недей те да спорите излишно и двамата ми давате добри съвети и смятам да се възползвам от тях

theshadow:
Sirens, понякога в спора се ражда истината. Не го мисли. Радвам се да науча, че получаваш полезни за теб мнения.

theshadow:
tattul, змиите са по приятни на усещане при допир от котките. Много хора си мислят, че змиите са мазни или нещо такова, но всъщност те нямат жлези по тялото си, които да ги правят мазни. Най-финият памук изглежда груб на допир, в сравнение със змийската кожа.

Е, малко са странни, в смисъл нямат стандартните за повечето животни части (примерно нямат лапи, нямат уши- глухи са, нямат и клепачи и не са особено добри и в зрението- при тях са важни допирът, вибрацията, миризмата, някои змии карат на инфрачервени сензори, т.е. усещат какво има наоколо и по топлинното му излъчване), което кара повечето хора да ги недолюбват. Но иначе змиите харесват каквото и всички останали животни- да им е осигурена подходяща за техните нужди околна среда, да са нахранени, да се чувстват на сигурно, да имат приятелска човешка компания, около чиято ръка да се увият и да си подремнат. Както и котките, змиите са своенравни и си запазват правото на лично мнение. Предупреждават, ако нещо не им харесва и ако не бъдат своевременно оставени на мира, хапят.

Това важи за живущите в домашни условия. Дивите змии не дават току така да бъдат пипани, както и всяко друго диво животно. Само една змия в света хапе без предупреждение и без причина и тя не се среща в България.

Надявам се това да е помогнало змиите като физически животни да бъдат разбрани по-добре и без страх.

Заемам се да преведа и текста от руски на български, за змията като животно на силата и ще го постна след малко...

theshadow:
Любителски (мой и свободен) превод от руски:

Змията е абсолютно свещено животно. Тя е символ на мъдрост. Хората, имащи за тотем змия, са мъдри хора. Енергия на змията- тя е вътрешна, силна, тройна енергия, състояща се от три направления, усукани в едно цяло. Човек набира тази енергия в система на плетене, подобна на плетенето на кошница или на сплитането на плитка от коса. В резултат се получава вибрираща вълна от змийска енергия, която се разнася по цялото тяло

Енергията на змията е силна и овладяването и е основано на концентрацията.

Пространство: пещери, отломки, добре е да се провеждат занимания въхру мокри камъни, на влажни места и др.

Змията е студенокръвно същество. Тя, разбира се, може да излезе и да се погрее на слънце, но нейната сила е скрита в сянката.

Змията е свързана с вътрешния огън.

Змията, както и Тигърът, не се бои от никого. Тя си лежи на пътя, а ако някой я е настъпил, значи това е негов проблем, а не нейн.

Змиите са свещени животни и те в никакъв случай не бива да бъдат убивани, тъй като силата, която те концентрират в себе си, е огромна.

Източник: 12 ТАНЦЕВ СИЛЫ
 Сергей Васильевич Симаков

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия