Отворена дискусия > СТИХИИ

Стихии- обща информация

<< < (2/4) > >>

_morbid_shade_:
Здравейте! :)
Имам запитвания относно Стихиите, защото малко се обърках докато чета публикациите (не само от тази секция, а като цяло от форума).

1) Следвайки западната традиция имам 5 елемента, всеки от който има такъв смисъл какъвто сам му предам? (Разбира се следвайки метафоричното и практичното значение на елементите)

2) Тей като Духът се счита за това, което ни контролира и стои над другите елементи, той по-скоро какво прави относно тях? Той преценя кой елемент кога и как да се задейства (контролира ги) или е нещо като пети елемент различен от останалите четири и няма общо? (И ако да - какви са характеристиките му?)

Извинявам се ако въпросите ми звучат супер клиширано... Из различни публикации чета различни характеристики за елементите и практиките, а това много ме обърква.
Искам да си създам стабилна основа от теория, мотиви и идеи свързани с елементите, и чак после да предприема действия по различни практики

Solar:
Здравей!Наскоро и аз четох за стихиите. Ако има нещо, което не съм разбрала, моля да ме поправите.

1) Относно първото ти запитване. Мисля, че може да свързваш даден елемент с нещо, с което например аз не го свързвам. Но не съм много сигурна, че можеш да му придаваш какъвто и да е смисъл. Въпреки че стига да работи за теб, не виждам защо това би било проблем.

2) Аз доколкото разбрах няма елемент, който да контролира другите четири. По-скоро е възможно някой елемент да е дисбалансиран и да се наложи, чрез инвокация, ти да го балансираш, за да може отново да се хармонизира с останалите. А пък Духът си ти, тоест дори и някой да се опита да даде характеристика на Духа, то тази характеристика ще е винаги и само индивидуална.

Аз ги разбирам нещата по следния начин:
Изучавайки елементите, изучаваш себе си и как ти взаимодействаш с тях, а те с теб.

Libra777:
Хубави въпроси задаваш, недей се притеснява... :::)
Разбира се, твоето отношение (усещане) към елемента е важно, но обезателно трябва и да познаваш същността му... Веднага давам пример от личния си опит: Винаги съм имала проблем с елемента вода. Не присъства много в чертите на характера ми, трудно ми е да я инвокирам, а физически нито стоенето във вода ми е любимото нещо, нито се сещам много да я пия (напоследък даже се подсещам с аларми, че сериозно я пренебрегвам) Та, смисълът, който аз й предавам, е по-скоро негативен... Споделих на форумната ни Цеци и разбира се, тя веднага се притече на помощ със съвет - освен да се стремя да почувствам водата, да взема и да я разбера. Да я видя във всички нейни форми - пара, вода, лед. Да осъзная кога е силна, кога е слаба, КАК е силна, как взаимодейства с другите стихии и т.н. След като я разбера, тогава да се опитвам да я почувствам и да й придавам смисъл, да изразявам отношението си.

Няма елемент, който стои над останалите. Всички те са взаимно свързани и взаимодействат помежду си. Невъзможно е един от тях да съществува самостоятелно без останалите и са си "левитира в пространството"... Духът не ги контролира, а по-скоро ги обединява.

--- Цитат на: Solar в 13 Септември 2020 13:10:51, Неделя --- Аз ги разбирам нещата по следния начин: Изучавайки елементите, изучаваш себе си и как ти взаимодействаш с тях, а те с теб.
--- Край на цитат ---

Това определение много ми хареса  [cvete]

Solar:

--- Цитат на: Libra777 в 13 Септември 2020 15:45:07, Неделя ---Това определение много ми хареса  [cvete]

--- Край на цитат ---

Радвам се, че вървя на прав път тогава. [yes]

Аз лично все още не съм правила стихийна инвокация, но пък бях чела, че е хубаво да се започне с онази стихия, от която най-много се разграничаваш. Това за мен ще да е Огънят, защото цял живот ме е страх да не се опаря случайно.(Нито запалки обичам да държа, нито бенгалски огньове, а пък за палене на кибрит да не говорим...) Но пък мога да припозная черти от характера си, които се вписват перфектно с огнената стихия. Чудя се дали да не започна с инвокация именно на Огън? Въпреки че пишеше, че това е стихията, с която не е препоръчително да се започва, не съм много сигурна, че има нещо като "стихии, с които се започва". Стихията си е стихия, както вече казахме, няма една, която да царува над всички останали. Ако имам недостиг на Огън, не трябва ли точно с него да започна?

Solomon:
Solar, ти си прекалено земна. Земята преобладава в теб. Малко огън няма да ти е в повече... [yes]

П.С. Горд съм.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия