Отворена дискусия > СТИХИИ

Стихии- обща информация

<< < (3/4) > >>

Libra777:

--- Цитат на: Solar в 13 Септември 2020 16:54:38, Неделя --- Чудя се дали да не започна с инвокация именно на Огън? Въпреки че пишеше, че това е стихията, с която не е препоръчително да се започва, не съм много сигурна, че има нещо като "стихии, с които се започва". Стихията си е стихия, както вече казахме, няма една, която да царува над всички останали. Ако имам недостиг на Огън, не трябва ли точно с него да започна?

--- Край на цитат ---
Защо не пробваш първо да преодолееш страха си от огън? Запали свещ и си поиграй с пламъчето - пипни го за част от секундата, приближи се до него, подръж свещта... Довери се на стихията и приеми, че те защитава, а не е заплаха за теб.
Също така предполагам, че обичаш да те пече слънце, когато легнеш на плажа? Топлото усещане по кожата... Сякаш се разтапяш и ставаш едно с пясъка, водата, слънцето и вятъра... А слънцето си е огън. Ето, че вече си позволявала на огъня да те докосне и усещането е било приятно  :) 
От друга страна може да стане по обратния път и инвокацията да ти помогне да преодолееш страха.

Solar:
Като цяло, може да звучи и странно, ама аз съм студен човек (но не като характер), обичам зимата. Както обичам да казвам- неслучайно съм зимно бебе. Не обичам топлината, лятото се нарежда на последна позиция откъм любими сезони. Че се пека на слънце, пека се, но предпочитам сянката. Но това е по-скоро свързано с това как се чувствам физически, отколкото ментално.

Може да се фокусирам върху ситуациите, в които свързвам Огъня с нещо положително и приятно - отношение например. След това ще се опитам и да го инвокирам.

Благодаря за съвета!

Libra777:
Успех!  [fire]

Цеци_Вихронрав:
Солар, препоръчвам да започнеш със стихията която чувстваш най-близка, а огъня да оставиш накрая. Това не за друго, а защото докато работиш с другите стихии ще добиеш опит и след това ще ти е по-лесно.
За мен най-трудна беше земята. Месеци наред не успявах и не успявах да я усетя и да се свържа с нея, докато не осъзнах, че елемента земя не се свежда само до почвата, а е също така растенията, дърветата и камъните. Камъните пък са ми слабост и осъзнах, че цял живот съм била свързана със земята по-силно от колкото с другите елементи, но не съм го осъзнавала.
Сега не ми е проблем да преминавам от един елемент в друг за миг, но доста поработих докато го постигна.

Solar:

--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 14 Септември 2020 11:08:02, Понеделник ---Солар, препоръчвам да започнеш със стихията която чувстваш най-близка, а огъня да оставиш накрая.

--- Край на цитат ---

Да, така представено има повече смисъл да започна с нещо, което чувствам по-близко, имайки предвид, че досега не съм правила инвокация. Ще ми е значително по-лесно. Благодаря, Цеци!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия