Автор Тема: СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ магическо въздействие или реалност  (Прочетена 3844 пъти)

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 6047
 • Karma: +94/-1
  • Профил
Човечеството още от самото начало на културната си история е завладяно от загадъчната красота на блещукащите кристали. Винаги са съществували съмнения, че те притежават тайнствена сила и особен Божи дар. Не е случайност, че в началото на разказа за Сътворението, когато се описва Раят, се споменава скъпоценен камък и че Откровението на Йоана завършва с картината на бъдещия Йерусалим, стените на който са съградени от скъпоценни камъни. Много предания достигнали до нас са свързани със скъпоценните камъни. Според арабите звездите и небето били скъпоценни камъни, които служели за украшение и осветление, особено в безлунни нощи. Мюсюлманите вярвали в съществуването на седем небеса, четири от които били изградени от скъпоценни минерали – смарагди, перли, рубини и хиацинти.
 Повечето предания са обгърнати в мистика и приказност, също има смесване на природонаучните и богословските образи, когато се говори за произхода на камъните. Според някои от тези източници - скъпоценните камъни се раждат от огън и вода. Когато водата се нагорещява и разпенва, тя докосвала нажежените планини. Най-първите скъпоценни камъни, били създадени в Рая, така пишат всички библейски автори. Там се намира върховният ангел Луцифер, богато украсен с най-скъпи камъни. Когато той е низвергнат в Ада, му ги отнемат и Създателят ги подарява на хората. От тогава Луцифер ненавижда скъпоценните камъни, защото се родеят с огъня. А той, трябва да изтърпява своето наказание във вечния огън - огънят на Светия дух, който от своя страна насочва човека към доброто и го изтръгва от влиянието на Луцифер.

 Как точно въздействат върху организма ни минералите?

 По този въпрос има много спорове и мнения, но нито едно от тези мнения не може да отрече напълно въздействието им. Живият организъм /човека/ и кристалите /скъпоценните камъни/ са самоорганизиращи системи, между тях съществуват много прилики: най-съществената от тях е, че реагират на външно въздействие. Организмите приемат отвън енергия и я трансформират. Кристалите също преобразуват топлинната енергия в електрична /турмалин/, светлинната – в кохерентни лъчи – източник на лазер /рубин/. Кристалите непрекъснато си взаимодействат с околната среда и изпращат информация. А, съществува ли информационен обмен между кристала и човека? Да! И това се установява чрез явлението биолокация /радиоестезия/. Над 90% от хората имат биолокационни способности. Така информационните потоци на човека и камъка си взаимодействат, особено ако “биоритмите” на единия и другия са уеднаквени.

 Всъщност скъпоценните камъни, въпреки цялата си красота и материална стойност, не са нищо друго освен минерали, чиято химическа формула е позната на всеки колекционер. Скъпоценните камъни са най-финият и чист концентрат на минералите, кристалите се образуват при много високи температури и голямо налягане. Поради това те се смятат за единствената енергия, която въз основа на кристалния си строеж е в състояние да поема друга енергия под формата на определени честоти и после да ги излъчва отново. Подложени на силно налягане, минералите, от които са изградени скъпоценните камъни, отделят електрически заряд, а при не особено високи температури – и лъчение; това са физически процеси, а според опита на лечителите положителното влияние на кристалите върху човека се дължи както на тези процеси, така и на основните им минерални съставки.

 В езотеричната терапия със скъпоценни камъни се добавя и значението на цвета им. Той се възприема като честота на светлината, която пряко влияе върху жлезите с вътрешна секреция и биохимичните процеси в организма. Същевременно на цветовете, които също са резултат от химически процеси се приписва и рефлекторно въздействие върху химическия обмен в организма, а от там и върху емоционалните състояния.

 Червеният цвят - активизира, действа възбуждащо и оживяващо. Спомага за образуването на еритроцитите, нормализира пониженото кръвно налягане, повишава имунитета Оранжевият цвят активизира дейността на жлезите с вътрешна секреция, укрепва белодробната тъкан.

 Жълтият цвят – укрепва нервната система, увеличава отделянето на жлъчен сок, подобрява храносмилането.

 Зеленият цвят – ускорява формирането и растежа на клетките, усилва регенерацията на тъканите и образуването на мускулни влакна, повишава защитните функции. Действа успокояващо на психиката, забавя сърцебиенето.

 Небесно-синият цвят успокоява енергичните хора, нормализира кръвното налягане, намалява мускулното напрежение, но за кротките и срамежливите този цвят е истински шок!

 Синият цвят повишава жизнената сила на организма, възстановява нервната система, засилва концентрацията, лекува разсеяността.

 Кристалите, които наричаме скъпоценни камъни се състоят от седемнайсет минерала: алуминий, кислород и силиций се срещат във всички от тях. Други химически елементи, които участват са: берилий, желязо, флуор, въглерод, калий, калций, мед, магнезий, натрий, фосфор, сяра, водород, калай и цинк. Благодарение на химическата си структура, като кристали от най-чисти химически елементи, скъпоценните камъни според литотерапевтите /лечение с минерали/ могат да влязат в контакт с човека, тъй като същите тези елементи се съдържат и в неговия организъм.

 Скъпоценните камъни се възприемат като носители на електро-магнитна енергия, която пряко влияе върху процесите в тялото. Кристалите създават в организма и непосредствено около него равновесие на йоните, излъчват светлинни честоти и по този начин въздействат на организма ни. Езотеричната алтернативна медицина твърди, че скъпоценните камъни си взаимодействат с енергийното поле на тялото посредством трайния контакт с кожата. Те излъчват електрохимическа и “праническа” енергия, която всъщност е жизнената сила на Вселената. За постигането на този резултат е без значение дали кристалът се носи като бижу, муска, дали се намазва като мехлем или се поглъща като екстракт. Действието на скъпоценните камъни се усилва, когато между камъка и неговия притежател има особена връзка. Например, когато той е негов зодиакален камък или ако се носи като религиозен талисман.

 Древните култури, при които скъпоценните камъни са се ползвали с голямо уважение, са същите онези култури, които се занимавали със зодиакалните знаци на слънчевата година. Една от най-важните находки на археологията са египетските саркофази. Вътрешната страна на капаците им е украсена с небесно колело и познатите ни зодиакални знаци. Таванът на храма на Хатор в Дендера е с прекрасен зодиакален релеф; върху пода на ранно европейската синагога Бет-Алфа също има зодиакална мозайка.

 В многопосочното търсене на връзката между земните и небесните явления се заражда и идеята за влиянието на небесните тела върху минералите. Този тип познание може да се определи като астрономична или по-скоро като астрологична минералогия, чийто корени се смятат създадени от халдейските мъдреци. Астрономичните познания се развиват в древен Египет, откъдето се предполага че започва практиката на приписване на дванадесетте месеца на определени минерали. През ІV век се съставя каталог на скъпоценните минерали, в който те са разпределени между зодиакалните знаци. Както вече се уверихте скъпоценните камъни не са само украшения, те могат да въздействат на притежателя - благотворно или обратно, в зависимост от това хармонират или дисхармонират “биоритмите” на камъка с тези на човека. Астрологичната минералогия ще ви покаже как да изберете своя камък, защото тя установява връзката на съответствие между камъка и зодиакалния знак на човека.

 След като изберете вашият камък, който ще ви защитава и лекува е нужно да знаете и как да се грижите за него. След като сте носили камъка известно време е нужно да го “разтоварите” от негативната енергия, която той е събрал. Поставете го за едно денонощие в подсолена вода, а после за известно време на течаща вода. За да го заредите отново с енергия го сложете за известно време на Слънце, на силен вятър, на морските вълни или под водопад, дори течащата вода от крана на чешмата е в състояние да активизира енергията му. Запомнете, че всичко онова, което вас самите ви зарежда с енергия, въздейства и на минерала.

 ПРАКТИЧЕН СЪВЕТ: Когато си избирате скъпоценен камък за вашето бижу, убедете се, че той не е залепен с епоксидна смола или друг вид лепило за метала. Трябва да бъде механично закрепен и по възможност долната му част да е открита, за да има добра проводимост към вашето тяло. Всички допълнителни прегради възпрепятстват този процес. Добрите ювелири обикновено спазват това правило, затова не е трудно да се намери правилно избрано бижу.

 Автор: Мишел Никлева
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

Неактивен Lili

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 13
 • Karma: +0/-0
  • Профил
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ магическо въздействие или реалност
« Отговор #1 -: 27 Юни 2013 18:23:06, Четвъртък »
Аз съм направила orgonite за моя дом. Това са преобразователи на негативна енергия в позитивна енергия. Оrgonite прави това непрекъснато, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, без електричество.
 Ползвам мед, планински кристал и други според зодиакалната нужда на всеки член от семейството, стружки и епоксидна смола.Това е сайта от който съм се научила да ги правя www.orgonite.info
 Живея в къща и когата поставих първите, не до там добре изглеждащи, но явно функциониращи orgonite, на терасата започнаха да се появявят красиви птици. Мъжа ми е "Тома неверни", винаги трябва да има научно доказателство за да приеме нещо за достоверно, след птиците се примири, чи има нещо. Един съм поставила пред телевизора в хола, за всеки случай.

Неактивен арвен

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 28
 • Karma: +0/-0
  • Профил
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ магическо въздействие или реалност
« Отговор #2 -: 23 Декември 2013 21:43:51, Понеделник »
Лили, може ли по-подробна информация за оргонита? Ти как ги изработваш, би ли ми пратила примерен вариант, много интересно ми стана.

Неактивен Sirens

 • Newbie
 • Full Member
 • *
 • Публикации: 120
 • Karma: +0/-0
  • Профил
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ магическо въздействие или реалност
« Отговор #3 -: 20 Юли 2015 21:06:46, Понеделник »
И аз ще помоля за по подробна информация за оргонита ...
Водата е моята същност
 

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 6047
 • Karma: +94/-1
  • Профил
Sirens, ще потърся и ще пиша за оргонита...
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9841
 • Karma: +86/-0
  • Профил
До сега четох за този оргонит и така и не ми стана ясно защо всички тези елементи трябва да ги слепям във фигурка с епоксидна смола?! Не е ли по-добре да ги наредя на куп като украса? А и като се замисля... Всеки един от елементите ги има в бижутата които нося ежедневно, ама не са ми помогнали кой знае колко...
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен Sirens

 • Newbie
 • Full Member
 • *
 • Публикации: 120
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Наистина  и на мен не ми е ясно защо трябва да се събират на едно и имали специален начин на подбор. Това ме заинтригува много, а и другото, което ми е малко неясно: Защо с епоксидна смола при условие, е тя е химичен елемент, който би замърсил с отровни съединения въпросните кристали или се бъркам !?
Водата е моята същност
 

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9841
 • Karma: +86/-0
  • Профил
Да ти кажа Sirens, това според мен е малко бош-лаф работа...
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен Sirens

 • Newbie
 • Full Member
 • *
 • Публикации: 120
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Какво имаш предвид Цеци ?
Водата е моята същност
 

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9841
 • Karma: +86/-0
  • Профил
Sirens, ами... Обичам да чета за камъните и си колекционирам не само минерали, но и обикновени камъни. Харесва ми да дълбая символи по тях и да ги правя на талисмани. Това за оргонита и за епоксидната смола ми звучи несериозно. Талисман, че и действащ такъв се прави от естествени материали. Просто не виждам как камъните ще действат като са запечатани в епоксидна смола?!? Ако е някаква естествена Да, но епоксидна?!? Несериозно ми звучи. Това е някакво плацебо мисля.
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен Sirens

 • Newbie
 • Full Member
 • *
 • Публикации: 120
 • Karma: +0/-0
  • Профил
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ магическо въздействие или реалност
« Отговор #10 -: 27 Юли 2015 01:04:07, Понеделник »
То и аз затова подчертах отровната епоксидна смола ... Но явно има нещо в тези оргонити ...
Водата е моята същност
 

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9841
 • Karma: +86/-0
  • Профил
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ магическо въздействие или реалност
« Отговор #11 -: 27 Юли 2015 06:08:11, Понеделник »
Quote Sirens ()
Но явно има нещо в тези оргонити ...
Има... Това което има е силата на минералите. Винаги мижеш да си наредиш различни минерали като декорация без да ги запечатваш в смола. Медта не зная как действа от далеч, но гривна от мед регулира кръвното налягане и единствения и недостатък е, че бързо се оксидира и в топло време ти прави зелена ивица на ръката. biggrin Аз си имах гривна от кована мед, но я подарих на приятел с високо кръвно. smile
 Мисля, че оргонита би действал ако камъните не са запечатани. Епоксидната смола става като пластмаса или като стъкло... Просто не зная как ще дишат (образно казано) камъните през нея, че и да ни зареждат с енергията си...
 Имам нефрит който нося като колие, този камък иска допир до кожата, за да е полезен на стопанина си. Когато те очаква нещо лошо потъмнява (само с една идея, но потъмнява), ако те чака нещо хубаво посветлява (пак с една идея). До сега никога не ме е подвел. Ако обаче го запечатам с епоксидна смола познай кога ще потъмнее или посветлее. biggrin
 Повечето камъни искат допир до кожата, за да отдадат свойствата си. Мисля, че пулса и топлината на човек им влияят на цвета и блясъка, както пръстените на настроението дето си сменят цвета. Имам и янтар (кехлибар, но руското му име ми допада повече) той блести с едно много меко излъчване като го нося и помътнява даже се пропуква като го оставя в кутията за дълго. Все едно е жив и тъгува за мен. smile Истината е, че янтара е смола и от допира до кожата се омазнява и това не му дава да се напука. wink
 Изобщо камъните са много интересни и имат такива невероятни свойства, че... За мен са като загадка или като магия... Постоянно купувам разни камъни и чета за тях и експериментирам и... Това е едно интересно хоби.
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен Sirens

 • Newbie
 • Full Member
 • *
 • Публикации: 120
 • Karma: +0/-0
  • Профил
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ магическо въздействие или реалност
« Отговор #12 -: 27 Юли 2015 12:40:31, Понеделник »
Наистина камъните са доста интересна тема, аз лично съм имал тигрово око и мога да потвърдя, че от както го имам трудно някой може да ме излъже... Истината винаги излиза на яве, сега съм го оставил да си почине малко, че доста съм го изцедил biggrin
Водата е моята същност
 

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9841
 • Karma: +86/-0
  • Профил
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ магическо въздействие или реалност
« Отговор #13 -: 27 Юли 2015 18:04:31, Понеделник »
Quote Sirens ()
сега съм го оставил да си почине малко, че доста съм го изцедил
Измий го със студена вода и го остави една вечер на лунна светлина.
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен Sirens

 • Newbie
 • Full Member
 • *
 • Публикации: 120
 • Karma: +0/-0
  • Профил
СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ магическо въздействие или реалност
« Отговор #14 -: 16 Август 2015 01:05:27, Неделя »
Цеци може ли да ми кажеш нещо за Лабрадорита и за Нефрита като камъни работила ли си с тях ?
Водата е моята същност