Отворена дискусия > МИСТЕРИИ
Атлантида
theshadow:
Archeia, пОсветени- също няма. И изобщо- това със структурите уж за "тайни доктрини"... Няма такива структури, създадени безкористно, а освен това тези структури не пазят тайни и никога не са имали познание. Без значение колко пОсвещение обещават.
Всеки човек си има своя Път. И това е всичко.
Archeia:
The Shadow - Да, това казвам.
Не може да се отрече, обаче, наличието на структури /дадох примери със съществуващи такива и далеч от "тайните братства"/, основаващи се на модела, който описах и който е приет за схема и в църквата, например...
В такива структури основният закон е консенсуса за мълчание.
Посветените не са посветени в древни или съвременни тайни - те просто стават част от консенсуса за доктрината, обединяваща схемата.
-----------------
наскоро бях помолена да се изразявам по-разговорно...може би заради речника ми съм не съвсем разбрана...Added (19.Apr.2014, 1:58 PM)
---------------------------------------------
Lia, няма как друг да посвети или просветли човек в собствения му път.
Да, най-вероятно позволилият това ще се окаже излъган...
прецакан
Дълбоките тайни и отговорите им са на индивидуална територия...предмет на лично търсене са.
хеката:
Смятам че познанието се достига чрез знание.
Това е единствения път,а този път е самотно и самостоятелно занимание.
Зависи само и единствено от теб самия до къде ще стигнеш.
Cynthia:
Quote theshadow ()Cynthia, имам предвид буквално. Няма просветени хора. А материалът, който имах предвид, е предоставен от 921 по една тема. В него е описано много добре какви са просветените хора всъщност. Четенето му си заслужава. Ето го- http://www.parallelreality-bg.com/statii....44.html Да, четох този материал в другата тема. Напълно го подкрепям - виждала съм доста такива "яки" гуруга и магове.
Иначе към самата дума Просветен - аз го разбирам като някой, който има много големи знания и разбирания в дадена сфера (духовно развитие, магия, ....). Разбирам, че тези, които се наричат така - явно не са.
Но наистина ли няма такива хора или аз разбирам думата по грешен начин?
хеката:
Не мила Cynthia, не я разбираш грешно. Но какво би могъл да ти каже един Просветен човек,ако се срещнете например?
Какво би го питала и ако ти каже отговора,дали ще му повярваш?
Ами ако отговора не е това което искаш да чуеш?
Ако....
И когато го срещнеш как ще познаеш че е просветен човек?
И не е ли по-добре сама да стигнеш до отговорите на въпросите които си си задала?!
По лека,по лека сама да наредиш руби купчето на въпроса си ...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия