Отворена дискусия > МИСТЕРИИ
Атлантида
Cynthia:
Shadow, какво точно имаш в предвид по това - Просветени няма ?
Че не е възможно човек да постигне такова ниво?
Че днес няма тасива хора?
... или нещо друго?
хеката:
Cynthia , какво за теб означава понятието"просветен човек"?
theshadow:
Cynthia, имам предвид буквално. Няма просветени хора. А материалът, който имах предвид, е предоставен от 921 по една тема. В него е описано много добре какви са просветените хора всъщност. Четенето му си заслужава. Ето го-
http://www.parallelreality-bg.com/statii....44.html
theshadow:
lia... Нормалните хора не изпитват необходимост от показност, за да помагат на някого. А ако са наистина чисти по характер- не им трябват гръмки титли. Гръмки титли трябват обаче на манипулаторите и на мошениците. Така че материалът си е на място и е точен.
Archeia:
Струва ми се, Lia говори за пОсветените...някак в разговора думата се изгуби и се заговори за пРОсветените...
По темата за пОсветените - да, там, където има обща доктрина с иерархическа структура на управление - има и нива на посветеност.
Те не разкриват дълбоки тайни и истини за света - представляват имагинерни стъпала, предварително зададени от структурата условия, които желаещият да се посвети ще изкачва и изпълнява, за да достигне горните нива на схемата, в която е попаднал.
Примери - извън илюминатските - армията, МВР...
Закон за мълчанието в подобни структури е естествен.
Друг е въпроса, че това мълчание не опазва Велики тайни - то пази системата от атака и разпад.
----------
А за ПРОсветените - малко съм изненадана от реакцията...
Не всички просветени са непременно гурута и месианци?
------------
Поставен до едно детенце от Южна Сомалия - един фанатичен католик ще изглежда просветен - за западните разбирания на пост-римската ни цивилизация.
Зависи кой ще оценява. По какъв критерий.
Местния шаман ще вижда точно обратното...
-------------------
Аз разглеждам просветлението като движеща сила на цивилизационния прогрес - но това е в доста ренесансов смисъл...
Да Винчи е просветен човек.
Жул Верн, Ломоносов...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия