Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Светена вода ?
theshadow:
@ ozy
Доказателствата имат 6 критерия, по които да отговарят- верификация, евристична стойност, логическа последователност, икономичност, широта на обхвата, функционалност.
Има множество начини да се проведе експеримент, като експериментът е невалиден, ако не отговаря на определени условия.
Не е толкова елементарно да се експериментира, колкото го описваш. Разбира се, това ако говорим за експеримент, резултатите от който да са достоверни. Пример пробвай своя експеримент с олово във водата. Оловото ще поизтрепе де що има във водата. Ще получиш същия краен резултат. Какво- оловото е лечебно? Оловото предизвиква нарушение на функциите на мозъка - примерно... Та не препоръчвам крайният резултат да се пие.
Среброто има точно 28 (двадесет и осем) радиоактивни изотопа, като най-стабилният е 105 Ag с време на полуразпад 41,29 дни, а останалите се разпадат още по-бързо. Точно за радиацията да избие всичко във водата и "да увеличи трайността и". В една лаборатория си има технологиите да се докаже с точност какво се е получило. Отново не препоръчвам крайният резултат да се пие.
Та... Не е толкова лесно да се правят експерименти. Начинът на експеримент, който предлагаш, не е правилният начин да се експериментира.
Quote (ozy)ПП: theshadow, още не съм те почнал относно ритуалите, по-точно силната вяра в тях и спомагането за положителното мислене и вярата в намерението :-)
На мен лично нивото, на което се води разговора в момента ми е ниско. Ти не предоставяш доказателства. Както вече посочих- не предлагаш и правилни начини да се експериментира. От тук насетне няма как да се получат достоверни резултати. Ти това оправи като за начало, пък после ще си говорим и за ритуалите.
Belladonnaa:
Кой има време да обработва всичко дето го пише из нета %) А и в нета всеки всичко може да си напише. Аз съм за експериментите по принцип иначе няма как да се върви напред и да се развиваш, но сигурна съм че това с водата и оловото и среброто някой го е доказал много преди нас и е отделил подобаващото му се време и експерименти. Просто трябва време и да се заровиш в науките невъзможни неша няма. Но все пак винаги може да преоткриваш и топлата вода.
Ако човек има сериозни амбиции трябва да има и сериозни източници на информация и серозна база иначе теориите му ще са все неуспешни и да не забравяме че понякога теориите се доказват с години. Ако всички теории се доказваха с прости експерименти нямаше да има науки.
Не че е лошо да се забавлява човек с експерименти ако това му е целта де. И в училище експериментите по химия бяха много интересни.
:
Здравейте,
с моя въпрос ще върна темата към началото й . Имам нужда от съвет. Първо да отбележа, че съм "много боса" по повечето въпроси, които се обсъждат в този форум, така че предварително се извинявам ако подразня с неправилно формулиране или изказ.
В последно време чувствам, че трябва да направя нещо за да защитя дома си и семейството си от отрицателни енергии. Първото, което ми дойде на ум да направя е да напръскам жилището със светена вода и да поставя някакви защитни амулети. Затова и се насочих точно към тази тема.
Никога не съм вярвала в "магията" така, както се разбира това понятие масово от хората. Вярвала съм, че аз, със своите мисли, думи, поведение, избор и т.н. определям съдбата си и без да се страхувам от недоброжелатели, просто съм се опитвала да бъда добра и да вземем правилни решения. Напоследък, обаче поредица от натрапчиви мисли и случки, включително и моята собствена интуиция ме подтикнаха да търся начин да защитя дома и семейството си от отрицателни енергии, които усещам ежедневно от съседите (и то съседите от всички страни - отляво, отгоре и отдясно). Имам малко детенце и донякъде може би затова се чувствам по-уязвима, но не съм параноик и когато виждам, че някой го гледа с "лоши очи" чувствам, че трябва нещо да направя, а незнам какво.
Като цяло не се оплаквам, че ми се случват кой знае какви лоши неща, но се чувствам зле от тази ситуация и трябва да направя нещо. Моля, посъветвайте ме.
theshadow:
Maria, това, което пишеш:
Quote (Maria)Вярвала съм, че аз, със своите мисли, думи, поведение, избор и т.н. определям съдбата си и без да се страхувам от недоброжелатели, просто съм се опитвала да бъда добра и да вземем правилни решения.
То е така. Това е и най-добрата възможна защита.
За да излезеш от ситуацията на неблагоприятни събития, трябва да се съсредоточиш върху търсенето на изход от неблагоприятните събития.
:
theshadow, благодаря ти за отговора. Можеш ли когато имаш време да ми разясниш малко по-подробно какво имаш предвид под съсредоточаване (защото така, както го разбирам значи да отделя време, да положа усилия и да търся подход към ситуацията, но аз мисля, че се опитвам). Чувствам, че имам нужда от някакви насоки.
А според вас как трябва да постъпвам спрямо съседите си - трябва ли въпреки усещанията си да се старая да игнорирам отрицателното и да се съсредоточавам върху положителните им страни, да говоря с тях и т.н.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия