Отворена дискусия > ШАРЛАТАНСТВОТО В МАГИЯТА
Духове
aves:
мда, това е така... и сега изведнъж се зачудих, кое би било достатъчно доказателство за съществуването на духове, независими от тялото... мислих, мислих, и открих, че не съм способен да измисля такова! Всяко доказателство кето измислях, секунда по-късно откривах в него дефект...
Дайте помощ, какво би било достатъчно доказателство?
evani:
Като доказателство бих задала въпроса 'От къде произлизат духовете?' Отговора 'От всякъде'. Духове можеш да намери в почти всяка религия и митология. Вярно ще си кажете че навсякъде умират хора и навсякъде живите искат отговор за това, но не мислите ли че представите и характеризирането на духовете по света са прекалено еднакви за да е съвпадение?
Archeia:
evani, изпадаш в състояние на логическа грешка - щом много хора потвърджават историите - те са верни. - това е много грешно поведение.
Еднаквостта на историите идва от склонността на хората да /се/ лъжат групово и стадно - не ми се формулира по-точно в момента.
А и не мисля, че ще има смисъл да го правя.
Във всяка религия и митология можеш да намериш почти всичко. Освен едно - здрава основа.
angel4eto_159:
При древните религии, които все още не са могли да обменят информация помежду си как има отново много прилики? Не само относно духовете.
kanja:
Quote aves ()Дайте помощ, какво би било достатъчно доказателство? Кое е достатъчно доказателство, че имаш компютър? : )
Това че го виждаш? Ами не, ако му махнеш някоя друга платка, няма да сработи и да си отговаря на дефиницията. Тогава - това че го виждаш и това че работи? Тогава каква е разликата с телевизора ;P
И така можем да продължаваме вечно. Но когато ти е на разположение знаеш какво е определено.
Същото би било и с духовете. Ако някой ни възпита да си комуникираме с тях, след 10-15 години няма да имаме нужда да проверяваме и да си доказваме - просто ще знаем. Всъщност това май си е така за всички неща.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия