Отворена дискусия > ШАРЛАТАНСТВОТО В МАГИЯТА

Шарлатаните в магията

<< < (6/12) > >>

Aton:
theshadow, ще променяме ли източника?Ти сигурно си опитвал......

theshadow:
Aton, оторачването в източника го прави важен, а важните неща имат навика да стават силни покрай вниманието, което им се отдава.

Приложима стратегия е лекар при необходимост, а през останалото време (когато лекарят не е необходим) на източника внимание в мислите да не му се полага нито грам извън необходимото (примерно следване на предписанията на лекаря).

От това източникът няма да изчезне, разбира се... Но и няма да бъде подхранван  от тревоги- следователно източникът няма да се развива като центъра на личната вселена. Тревогите няма да изтощят организма.

И когато източникът се прояви- тогава неизтощеният от продължителни постоянни денонощни тревоги организъм ще се справя с източника по-добре отколкото би се справил този организъм, който е смазан от продължителни постоянни денонощни тревоги... 

Другото, което е важен елемент на тази стратегия е никога да няма предаване. Да се предаде човек, това означава да се признае за победен. А победените са тези, които губят войната...

Aton:
theshadow, а ако се смени стратегията....и се обяви генерална битка на източника...все пак си маг ....и фен на Кастанеда....оттук и на шаманизма......тогава ти давам едно име....Жоао де Деус.....преборил е доста източници...знам го от първа ръка

Цеци_Вихронрав:
"Когато на човек му се живее и медицината е безсилна!" - това бяха думите на девер ми когато оцелях след един перитонит дето ме чакали да мра. А аз излязох от упойка и исках цигара - направо ужасих горкия доктор дето се беше мъчил с мен 8 часа.

theshadow:
Aton, благодаря.

...като чета - Жоао де Деус не е човек, на който да се гласува доверие. Това-
 "...съществата, които работят чрез медиум Жоао, правят едно ясно изявление: „Ние вършим само 25 % от работата, Бог върши 25 %, а останалите 50 % са
 във вашите ръце”. "- не е признак на здрав разум, ако си вярва.

Където минало плецебото покрай "лечението" на този- минало. Където лекарите лекували, а той си приписал заслугите- също минало. Но този да лекува- той не може.

Кастанеда е умрял от рак. До последно е мъкнал и диабета. Вярно- на достатъчно стари години е завършил живота му- но това, че е живял дълго, не е победа над източника- Кастанеда не е успял да се излекува и в крайна сметка именно източника го убива...

Реалността е такава, че източникът го има и трябва да се живее с него както и докъдето се стигне. Може да не е красиво, но е истината. Заблудите не са от полза, дори да звучат много красиво и да дават огромни надежди... След красивите илюзии сривът е по-голям, отколкото ако се придържа човек към реалността. Да не говорим колко зле става, ако се спрат посещенията при лекар, заради големите приказки на някой самозванец. Известни са ми смъртни случаи.

cecivalchanova, каквото и да се говори, без лекар при тежки заболявания не става. Ако не си била отишла при горкия доктор, той е нямало да се себенадмине дори и при най-черната си диагноза... Тогава историята ти е щяла да има друг край...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия