Отворена дискусия > ШАРЛАТАНСТВОТО В МАГИЯТА

Шарлатаните в магията

<< < (5/12) > >>

theshadow:
Quote (Aton)Когато всичко се променя, промени всичко
 Хубава мисъл, Aton, харесва ми.

coolest:
theshadow, какво ще рече "на метър от смъртта до рамото" ,тоест да живееш на косъм от смъртта ?

theshadow:
Означава, че смъртта е постоянен спътник, но не защото човекът има рисково за себе си поведение.

Цеци_Вихронрав:
Тя смъртта е винаги постоянен спътник на човек. И не е нужно да си неизлечимо болен или малко луд, за да го знаеш. Стават толкова злополуки, че никога не можеш да си сигурен кога ще си отидеш от този свят. Това обаче не значи, че трябва да си наденем траурни маски и да ходим като буреносни облаци... По-скоро трябва да се наслаждаваме на всеки миг от живота, да го живеем пълноценно и щастливо.
 Последните дни следя диалога на Атон и Сянката и когато посегна да се ядосам на близките си за поредната глупост - се замислям... Ами ако утре, същият този безкрайно ядосващ ме в момента индивид си отиде... аз нали ще се побъркам от мъка и ще съжалявам за всяка глупост заради която съм го овиквала??? В същият момент ядът ми минава и изръсвам нещо от сорта: " Чудя се защо те обичам толкова много, след като си така проклет и невъзможен?" И животът ми става по-лек и по-хубав.
 Та мисълта ми е, че никак не е лошо да знаеш, че смъртта е винаги до лявото ти рамо. Тя може да бъде и добър съветник - стига да знаеш как да слушаш.;)

theshadow:
При нормални условия- животът е  постоянен спътник, а смъртта е нещо там, за което не се налага твърде често да се сеща човек. Да- знаем всички, че я има смъртта, понякога се случва челен сблъсък със смъртта на близки ни хора, която смърт ни смазват, но после се връща с пълна сила живота. Животът е нещо неопределено дълго и все е пред нас. Мислите са как да живеем. Плановете при Ерос са само за живота- какво ще ни се случи утре, след седмица, след година, след години... Планове все за живота. И тези планове са като правило положителни- мечтаене за приятни неща, за посоки на развитие и на градация. Така е, когато Ерос е водещ инстинкт, а човек не е смазан и депресиран (ако е смазан и депресиран- тогава се проявява Танатос, който е без източник и почва да пълни психиката с черни мисли от типа за саморазрушаване).

А когато Танатос е водещ инстинкт и има източник, таковата, настростройката на начина на живот не е същата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия