Отворена дискусия > МАГИЯ

Дали магията е за всеки!!!

<< < (8/10) > >>

evani:
Намирам думата магия за прекалено обширен и прекалено неясен термин за да се даде точен отговор на зададеният въпрос. В миналото когато хората не са разбирали нещо те са го наричали магия и от тогава тази дума е символ на нещо което е нереално, а аз мисля че това което практикувам си е напълно реално и за това не мога да го нарека магия, така че го възприемем като енергия. А ако попиташ, дали енергията е за всеки,отговора ще очевиден. Защото, чисто и просто - всеки един човек  има, всеки я използва, просто на различно ниво и в различно количество и стига да се потруди и вникне в себе си ще открие че тя е била винаги при него.     А относно ''цветната магия'' аз бих бих сравнила ''бялата'' магия със симбиоза и коменсализъм, а ''черната'' с хищничество. За тези които са спали в часовете по природни науки да припомня - Симбиоза е когато един индивид (вие) извлича полза от друг индивид, като същевременно той също извлича полза от вас (това е познато и под термина брак), Коменсализам представлява ситуацията в която извличайки полза от някой вие не му помагате, но не причинявате и вреда. Хищничество (не мисля че е нужно да обяснявам ама все пак) е когато за извлечете полза вие нанасяте вреда. Това е начина по който аз разбирам нещата.

hembg:
Един баща завещал на двамата си сина по един чук. По големият син използвал чука за строителство на мостове ,къщи и за изковаване на земеделски инструменти. По малкия решил да стане наемник и използвал чука като оръжие върху хората разбивал глави потрошавал кости.
 Можете ли да кажете че бащата на единия е  завещал бял чук а на другия черен?
 Няма черна или бяла магия а само магия .Как ще я използваш зависи от теб.

Цеци_Вихронрав:
hembg, това е най-доброто описание на това, че магията цветове няма. Благодаря за притчата.

Delta:
Да не пускам нова тема, ето малко за магията и разликата между вещерство и Уика

Вещерство и Уика

Jokera:
Съвсем хопотетично нека предположим, че Инквизицията днес е все още е действаща институция и участието Ви в този форум би имало съответните последици.
 1.Колко от нас(Вас) биха продължили регистрациите(участието) си?
 2.Колко от "просто любопитните" биха създали профил и биха задавали въпроси и изказвали мнение, знаейки, че Инквизицията следи IP-адресите и при желание би стигнала до всеки един потербител?
 3.Ако сте гледали филма матрицата и сте на мястото на Нео и знаете, че може да промените нещо, но ще е много трудно( "демек", "сиреч", значи ще се полагат усилия, какъв цвят хапче бихте избрали?
 4.Мислите ли, че служителя от "Инквизицията" отговорен за този форум се забавлява често или по-скоро е отегчен?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия