Отворена дискусия > МАГИЯ
Дали магията е за всеки!!!
theshadow:
Няма глупави въпроси, Jokera.
Магията няма цвят. Но хората обичат да оцветяват, така че на думи, но наистина само на думи, магията има цвят. Какъвто си харесаме, такъв.
Що се отнася до намесата в чужд живот- всеки си има своя път и уроците по пътя си, от които да се учи. Не трябва да има намеса в чужд живот. Дори да е от добри чувства. Примерно човек, който е действащ спрямо друг с недобра умисъл... Т.е. такъв човек, попадащ в графата псевдоприятел... Ако бъде отстранен псевдоприятелят, се прави мечешка услуга на човека, от който е отстранен... Този човек не научава урока да се пази сам от псевдоприятели и скоро ще се окаже заобиколен от хора, които не му мислят доброто, без да е в състояние да ги разпознае...
Т.е. хората трябва да бъдат оставяни да си научават уроците по пътя си, защото това не са случайни уроци... Опитът от тях прави хората по-силни... Някои хора учат по-бързо, други по-бавно, но когато научат, тогава...
marissa:
Магията е мисъл насочена като лъч към Вселената. Ритуалите, думите изречени /заклинания/, са просто засилващи проводници на тази мисъл. Съществено важно е обаче в чии ръце попадат тези умения! Хубаво би било да се ползват за благородни каузи а не за користни цели! Нека всички бъдем по-добри и смирени, даряващи и получаващи всемирна любов!
Jokera:
Marissa, любопитен съм да разбера мнението ти за благородните каузи и користните цели в следния казус:
Първо: Правиш опит за придобиване (спечелване) примерно на голяма парична сума сума. Каузата користна ли е?
Второ: С придобитата сума построяваш болница. Каузата благородна ли е?
Цеци_Вихронрав:
Jokera, искам и аз да отговоря на тоя въпрос.
Не виждам нищо користно в това всеки да се стреми да има пари. В нашето време нищо-ама нищо не става без пари. Даже здравето коства пари, защото ако ги нямаш ядеш некачествена и боклучава храна и... отиде ти здравето. Та мисълта ми е, че да печелиш пари си е чисто благородна кауза. А колкото до болницата... не знам... май не е чак толкова благородна кауза. Аз лично ако имам толкова пари бих направила детско спортно игрище с павилион за безплатни закуски - само за удоволствието поне за малко да отделя децата от компютрите и да ги науча да общуват истински.
Jokera:
Ти си мъдра жена. Така е, парите просто са средството за размяна на труда на хората. Жалко е, че малко хора го осъзнават. Нека павилиона да е за безплатни плодове и зеленчуци от български производители.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия