Отворена дискусия > МАГИЯ

Дали магията е за всеки!!!

<< < (4/10) > >>

Delta:
nox_effigies , не знам до колко трябва да има заложено нещо... Колегите тук казват, че всеки се ражда със заложби, които в повечето случаи не развива. И аз смятам така, с добавката, че може би при някои заложбите са по-видими, по-силни.
 При мен например нещата са твърде хаотични и неясни. Винаги съм ЗНАЕЛА, а не вярвала, че има нещо - в мен, около мен. До сега карах нещата на усещане и по интуиция, някакси сама се учех. Това е единственият сериозен форум на тази тема, където аз съм попадала. Не че съм се ровила много да търся съмишленици, де А тук попаднах съвсем случайно, разгледах, четох, хареса ми и се регистрирах. Сега се мъдря тук, чеша си клавиатурата, но като цяло гледам да си правя моите си неща, в моите си срокове. И колкото повече неща научавам, толкова повече разбирам, че всъщност нищо не знам и че съм тооолкова назад с материала в сравнение с някои потребители, че ми иде да се ухапя Но както казах, следвам собственото си темпо и нагласа.
 Някои споменаха децата - не смятам, че някаква определена възраст е важна. Аз на моите деца никога не съм говорила конкретно за магия, чудеса и ала-бала. Но от както са се родили се старая да им предам това, което знам; под формата на игра, някак между другото, в ежедневните, злободневни битовизми.

И една моя мъка да споделя (пак ми иде да се ухапя): поосъзнала се вече магесница :)), си давам сметка колко много съм загубила от това, че нямам вече баби и дядовци. Сега, когато започнах да обръщам повече внимание на тези неща (магията да го наречем), искам толкова неща да ги питам: за билки, за лечение, магически тайни :)), за това, че в кръвта на рода ни са заложени музиката и танците по един по-особен начин... обаче тях отдавна ги няма, а когато бяха живи, аз явно не съм била готова да получа такава информация...

П.П. Искам като в "Тайният кръг" - да метна един обелен поглед като Каси и да чупя чинии голям купон ще е

gold_baby:
Според мен магията не е за всеки. За мен лично примерно бялата магия значи нещо чисто и искрено. Да помагаш без да искаш в замяна, да нямаш задни помисли и да се учиш и практикуваш с доброта и целенасоченост. Не знам дали съм права тъй като съм начинаеща, но аз лично мисля така. А за черната магия също смятам, че и тя не е за всеки.

Aton:
Каква е дефиницията за МОРАЛ?
 Морално ли е тигър да изяде овца?

Jokera:
Има ли магията цвят изобщо? И ако има цвят има ли примерно сива? Не само бяла или черна, а и нещо по средата?

Jokera:
Всъщност искам по-точно да разбера как може да се намери точната граница за това кое е бяла и кое е черна магия? Светът е толкова сложен. Разликата за... (добро -лошо; чисто,искренно-мръсно,лъжливо и т.н.).
 Нещо май сложно се опитвам да мисля, а то мисленето си е трудна работа.
 Ще се опитам да задам въпроса си с пример.Ако мога да оказвам влияние на събития и хора и извърша действие против лице което би приело ако знаеше за моите действия, че са злонамерена външна намеса, но с тези си действия помогна за спасяване на живота на други хора примерно?
 Как може да се предвиди причинно следствените връзки до къде ще доведат в бъдещето?
 Благодаря и извинения за глупавите въпроси!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия