Отворена дискусия > БИЛКИ
Приложение на билките в магията
abramalin:
стейси...беше ми интересно ....да добавя какво съм пробвал.....от Петър Димков против безсъние......3 диви кестена вързани на кърпа...слага се кърпата на главата....заспиваш до 10 мин. Действа винаги.
steisi:
Благодаря много за информацията abramalin ей сега ще си го запиша
Dilema:
Искам да попитам следното:
По какъв начин билките влияят за стимулиране на изброените неща: прогонване на зли сили, предпазване от изневяра, привличане на късмет?
За лечебните свойства на растенията до някъде ми е ясно, техния химичен и енергиен състав.
Но, когато не се приемат вътрешно как действат?
- аромат
-с енергетиката си
-плацебо ефект
theshadow:
Quote (Dilema)прогонване на зли сили
Какво разбираш под зла сила?
Практиката ми ме е срещала с достатъчно хора, за които е зла сила всичко, което се случва, след като са оставили живота си на самотек, а също и всичко, което е съвсем в реда на нещата да се случи, но е неприятно (животът е низ от хубаво и от трудности и на никой животът му не е единствено песен, а винаги има и някакви проблеми, понякога по-тежки, понякога по-леки, но като цяло ги има). Така е и с разбирането на късмета. Хубавите периоди ги наричат късмет.
А опашати дяволчета с копитца и роги при миньорите, както и царството небесно при самолетите, надявам се да не се налага да обяснявам защо не признавам за съществуващи.
Когато не се приемат вътрешно, тогава растенията могат да въздействат на психиката. Аналогично, разбирано като ефект на въздействие, е и при предметите, също и някои манипулативни хора. Практиката показва, че действат единствено на психиката на суеверните хора. Не енергийно и не с аромат, а чрез самовнушение в резултат на суеверието. По същия начин действа и плецебоефекта, както посочваш. Не е точно магия.
Съответно не приемам, че някаква китка може да спаси някого от несправяне в житейски план, от изневяри, да му докара късмет и прочие. Всеки човек сам отговаря за живота си.
Dilema:
Просто ми е интересно на какъв принцип действат "външно", ако действат разбира се. Не ми трябва нищо конкретно, понякога просто съм любопитна .
Хората от векове си го използват, и според мен е защото вярват, че едно или друго растение ще ги предпази или ще усили някакво действие.
Чрез аромо терапия се пропъжда лошото настроение, според това, кой какъв аромат обича. То не е магия, но пък е приятно и полезно.
Билките ме вълнуват и лечебните свойства на растенията. Давам си сметка, че тревистите растения почти са излезли от менюто ни, затова пък веществата, които съдържат си ги набавяме с таблетки. Не обичам лекарства. Предпочитам отвари. Познанията ми са твърде бедни все още, но постепенно ще ги науча.
И затова ми стана интересно как пък външно и от разстояние биха действали билките.
А за злите сили, просто цитирах неправилно, били зли духове. Моля за извинение, ако съм неточна, и това внася неяснота или дразни. Все пак съм аматьорка, уча се. Особено пък в такава материя.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия