Отворена дискусия > КАМЪНИ И МИНЕРАЛИ

МАГИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ

<< < (11/12) > >>

volk22:
Наситен воден разтвор на вещество (готварска сол, лимонена киселина, алуминиеви соли от дезодорант против изпотяване) за два-три месеца могат да произведат кристал 10-12см. Енергийното зареждане протича в процеса на формиране на кристала.

Цеци_Вихронрав:
По-калпазанският начин е да залееш камък със ябълков оцет като оставиш сам малко непокрито с оцет петно от камъка и за 2-3 седмици е готов. Аз обаче нямам нерви да чакам, пък и по спомен (ееех, кога бях ученичка) кристалите бяха едни дребни и невзрачни...

volk22:

--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 26 Декември 2019 00:04:50, Четвъртък ---кристалите бяха едни дребни и невзрачни...
--- Край на цитат ---
Разтвори 6 пакета лимонтузу в 200 гр топла вода. След 15 минути прецеди разтвора, избери най-големия кристал, образуван на дъното, вържи го на месина и го позиционирай в средата на прецения изстинал разтвор. запаси се с търпение за два месеца. Осигури постоянна температура, намали площта на изпарение. И зареждай.

Цеци_Вихронрав:
2 месеца??? Волк, споменах ли, че нямам такова нещо като търпение?Но като се прибера в Чехия може и да рискувам да опитам. И все пак два месеца...Макар, че ми идват едни идеи относно зареждането... Май ще са 7-8 кристала за целта...

posleden:
Това със "зареждането" бих те помолил да ми го обясниш на "лични".

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия