Отворена дискусия > МАГИЯ
Психична Атака
Astaroth:
--- Цитат на: Jadis в 8 Юли 2020 15:49:42, Сряда ---В интерес на истината вече много внимателно избирам хората, с които да контактувам и да допускам до себе си. Патила съм си много от злобари и завистливци. Относно разпитването, защото има едни такива любопитни човечета, които аз усещам, че са неискрени и тях много обичам да "пързалям", заливайки ги с невярна информация за себе си.
--- Край на цитат ---
Изграждане на недосегаемост се нарича това. И в тази "схватка" винаги ще спечели по-добрия "манипулатор". Обикновено такива хора, повечето са неосъзнати за способностите си какво точно правят и какво реално причиняват на човека отсреща, заслепени от крайния резултат, се превръщат в неспособни изобщо някога да спрат. След преминаването на определена граница просто е невъзможно... От което следва, че можеш да си навлечеш още по-големи неприятности. Такива хора винаги държат и се стремят последния удар да е техен.
Най-добрата защита е да няма защита и да се действа на момента, без индикация. Момента на изненадата обърква противника и дава прозорец да се махнеш от дразнителя ако е по-силен от теб или да го довършиш с твоята атака, ако е по-слаб.
Jadis:
--- Цитат на: Astaroth в 8 Юли 2020 16:39:04, Сряда ---Най-добрата защита е да няма защита и да се действа на момента, без индикация. Момента на изненадата обърква противника и дава прозорец да се махнеш от дразнителя ако е по-силен от теб или да го довършиш с твоята атака, ако е по-слаб.
--- Край на цитат ---
А в тази липса на защита включва ли се допускането на някого до теб? Има много резон в думите ти, не съм го поглеждала от тази му страна. Дори се и сещам за такова поведение на човек, който е супер дружелюбен, отворен, весел, но някак успява да те постави на мястото, ако решиш да го докоснеш. Както аз казвам - плъзгав.
Astaroth:
--- Цитат на: Jadis в 8 Юли 2020 17:33:42, Сряда ---А в тази липса на защита включва ли се допускането на някого до теб?
--- Край на цитат ---
Това е основата без която не може. Но допускане не означава сляпо доверие.
Libra777:
--- Цитат на: Jadis в 8 Юли 2020 17:33:42, Сряда --- Дори се и сещам за такова поведение на човек, който е супер дружелюбен, отворен, весел, но някак успява да те постави на мястото, ако решиш да го докоснеш. Както аз казвам - плъзгав.
--- Край на цитат ---
Майсторите в бойните изкуства казват, че трябва да бъдеш мек отвън, но корав отвътре. Само тогава си непобедим... Разбира се, всеки принцип в доджото е реално прложим и в живота :)
posleden:
Трябва да си като водата, Либра.
🙂
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия